به گزارش ایسنا، «راشا بیاوند د هدلاینز» نوشت: جایزه ۱۶ هزار دلاری ادبیات خارجی که سالانه از سوی «یاسنایا پولیانا» - خانهموزه «لئو تولستوی» - برگزار میشود، در این دوره به «اورهان پاموک» نویسنده رمان «شوری در سر» تعلق گرفت.
جایزه «یاسنایا پولیانا» یکی از مهمترین جوایز ادبی کشور روسیه است و شامل مبلغی ۱۶ هزار دلاری میشود. به مترجم روسی کتاب «پاموک» هم که طی سال جاری میلادی این کتاب را به روسی برگردانده جایزهای نقدی اعطا میشود.
«الکسی وارلاموف» یکی از اعضای هیات داوران جایزه «تولستوی» درباره رمان «شوری در سر» گفت: این کتابی است با چندین چهره و داستان که نمیشود آن را در یک نشست خواند. «شوری در سر» ابراز عشق «پاموک» برای استانبول، شهر زادگاهش است.
نویسنده «نام من سرخ» که نمیتوانست در مراسم دریافت جایزهاش در مسکو شرکت کند، با ارسال فایلی ویدیویی از طرف خود و «مولود» شخصیت اصلی داستانش، از اعضای هیات داوران این جایزه تشکر کرد. از این نویسنده ترک دعوت شده تا در ماه فوریه ۲۰۱۷ به خانهموزه «یاسنایا پولیانا»ی تولستوی که در منطقه «تولا» (۱۶۰ مایلی جنوب مسکو) واقع است، دیدن کند و جایزه یک میلیون روبلی (۱۶ هزار دلاری) خود را طی مراسمی در تئاتر «بولشوی» مسکو دریافت کند. «آپولینریا آوروتینا» مترجم روسی کتاب «شوری در سر» است که جایزهای ۲۰۰ هزار روبلی (معادل ۳۰۰۰ دلار) را از آن خود کرده است.
جایزه دو میلیون روبلی (۳۱ هزار دلاری) «قرن بیستویکم» نیز از سوی موزه «یاسنایا پولیانا» بین دو نویسنده به نامهای «نارین آبگاریان» و «الکساندر گریگورنکو» تقسیم میشود. این جایزه که از سال ۲۰۰۳ با ریاست «ولادیمیر تولستوی» نواده رماننویس بزرگ روسی بر صدر هیات داوران برگزار میشود، به دو اثر در بخشهای ادبیات معاصر روس و بینالملل اعطا میشود. جوایز «یاسنایا پولیانا» برای پاسخ به سوال «چه بخوانیم؟» راهاندازی شده است.
«اورهان پاموک» به عنوان یکی از مطرحترین رماننویسان ترکیه، خالق آثاری چون «زندگی نو»، «موزه معصومیت»، «برف»، «کتاب سیاه»، «نام من سرخ» و اثر زندگینامهای «استانبول» است. «پاموک» اولین رمانش «جودت بیک و پسرانش» را در سال ۱۹۸۲ به چاپ رساند و یک سال پس از آن «خانه خاموش» را منتشر کرد .او نوبل ادبیات را در سال ۲۰۰۶ به خود اختصاص داد. «پاموک» در سال ۲۰۰۳ جایزه «ایمپک دوبلین» را برای «نام من سرخ» دریافت کرد. آثار این نویسنده تاکنون بیش از ۱۱ میلیون جلد در سرتاسر جهان فروش داشته است.
انتهای پیام