قرارداد چند میلیون یورویی برای توسعه تجهیزات روباتیک ایتر

سازمان فیوژن فور انرژی (F۴E) با شرکت‌های ایرباس سفران لانچر، نوویا لیمیتد و سگلک سی ای ام قراردادی چند میلیارد یورویی برای توسعه تجهیزات روباتیک پروژه ایتر امضا می‌کند.

به گزارش ایسنا به نقل از روبوتیک مگزین، این قرارداد به ارزش تقریبا ۱۰۰ میلیون یورو به عنوان بزرگ‌ترین قرارداد روباتیک تاریخ در زمینه هم جوشی انرژی تلقی می‌شود. تجهیزات پیشرفته بخشی از ایتر (ITER) بزرگ‌ترین تاسیسات هم جوشی آزمایشگاهی جهان و نخستین تاسیسات برای تولید ۵۰۰ مگاوات انرژی را شکل خواهد داد.

این پروژه بلندآوازه هفت گروه (چین، اروپا، ژاپن، هند، جمهوری کره، فدراسیون روسیه و ایالات متحده) که ۵۰ درصد جمعیت جهان و ۸۰ درصد رشد تولید داخلی جهان را در اختیار دارند را گردهم می‌آورد.

همکاری بین فیوژن فور انرژی، سازمان اتحادیه اروپا که مشارکت اروپا در پروژه ایتر را مدیریت می‌کند، ‌با کنسرسیومی از شرکت‌هایی متشکل از ایرباس سفران لانچر (فرانسه- آلمان)، نوویا لیمیتد (بریتانیا) و سگلک سی ای ام (فرانسه) شرکت‌هایی از گروه وینسی (VINCI) به مدت هفت سال ادامه خواهد داشت.

اداره انرژی اتمی بریتانیا، اینسیتو سوپریور تکنیکو (پرتغال)، AVT اروپا، NV (بلژیک) و ملنیوم (فرانسه) نیز بخشی از این قرارداد خواهند بود که سیستم‌های فعال سازی از راه دور برای انتقال و محصورسازی قطعات قرارگرفته در مخازن خلا ایتر را ارسال خواهند کرد.

کارلو دامیانی، مدیر پروژه سیستم‌های کنترل راه‌دور ایتر فیوژن فور انرژی اظهار کرد که سهام فیوژن فور انرژی در ایتر برای شرکت‌ها و آزمایشگاه‌ها به منظور توسعه کارشناسی و فرهنگ صنعتی در راکتورهای هم جوشی فرصت بی‌نظیری را فراهم می‌آورد.

کنترل از راه دور به سیستم‌های پیشرفته‌ای گفته می‌شود که به حفظ و نگهداری ماشین ایتر کمک خواهد کرد. فضایی که تجهیزات بزرگ در آن به فعالیت در خواهند آمد محدود است و در معرض تشعشعات رادیواکتیو قرار گرفتن برخی از اجزا مانع از هرگونه مداخله دستی و غیرخودکار در درون مخازن خلاء می‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۵ آبان ۱۳۹۵ / ۱۷:۵۰
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 95081510558
  • خبرنگار :