به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، معترضان با سر دادن شعار و حمل بنرهایی خواستار استعفای پارک گئون-های، رئیسجمهوری کرهجنوبی شدند. این اعتراضات یک روز پس از آن انجام شد که گئون-های در یک سخنرانی تلویزیونی از مردم بابت امور نفوذ در قدرت که اعتماد عمومی را خدشهدار کرده است، با چشمان اشکبار عذرخواهی کرد.
انتظار میرود که حدود 40 هزار معترض در این گردهمایی خیابانی در سئول شرکت کرده باشند. 20 هزار افسر پلیس هم مستقر شدند. مقامهای امنیتی برای راهپیمایی مردمی به سوی کاخ ریاست جمهوری موسوم به کاخ آبی آماده شدند.
جرقه رسوایی سیاسی و فسادی که گریبانگیر دولت کرهجنوبی را گرفته است، به دنبال مطرح شدن اتهامهایی علیه رئیسجمهوری کرهجنوبی مبنی بر سوءاستفاده یکی از دوستان نزدیکش از فرصت و امکانات دولتی زده شد. پارک گئون – های در سخنانش گفت که تمام رسوایی مربوط به دوستش چوی سون-سیل تماما تقصیر خودش بوده است.
چوی سون – سیل 60 ساله متهم شده است که به پشتوانه دوستی با رئیسجمهوری کرهجنوبی میلیونها دلار از شرکتها کمک مالی دریافت کرده است. رهبر سئول گفته است که با دستگاه قضایی در مورد تحقیقات همکاری خواهد کرد اما هنوز هیچ اتهامی متوجه او نشده است.
میزان محبوبیت مردمی او در روزهای گذشته به پنج درصد کاهش یافت است که کمترین میزان در میان روسای جمهوری کرهجنوبی محسوب میشود. با این حال، بیشتر روسای جمهوری کرهجنوبی با رسواییهای فساد مواجه بودهاند؛ یکی از آنها خودکشی کرد و دو نفر دیگر زندانی شدند.
یکی از معترضان کرهای میگوید: او تمام اقتدار اخلاقی به عنوان یک رئیسجمهوری را از دست داده است و به نظر من باید استعفا دهد.
چوی سون –سیل پنجشنبه گذشته رسما به اتهام جعل و سوءاستفاده از قدرت بازداشت شد اما خشم مردمی عمدتا روی مساله نفوذ در امور دولتی و دسترسی به اسناد محرمانه متمرکز بود. این در حالی است که دوست محبوب پارک گئون- های هیچ منصب دولتیای نداشته است.
اخیرا رسانههای خبری کرهجنوبی گزارش کردند که چوی سون-سیل با استفاده از نفوذ خود بر رهبر سئول و موقعیتی که در دفتر ریاست جمهوری داشت در بعضی انتصابات این دفتر مداخله و احتمالا از موقعیت خود بهرهبرداری اقتصادی هم کرده است. در پی انتشار این گزارشها، پارک گئون-های بعضی از مشاوران خود را برکنار کرد. مخالفان رئیسجمهوری کرهجنوبی او را متهم کردهاند که به جای در نظر گرفتن شایستگی افراد در انتصاب به سمت مشاوران خود، به توصیههای چوی سون-سیل عمل کرده و به این ترتیب، اصل شایسته سالاری و سپردن امور کشور به دست افراد مناسب را نادیده گرفته است. به گفته آنان، این زن با سوءاستفاده از دوستی خود با رئیس جمهوری عملا درصدد دخالت در امور دولتی برآمده بود
انتهای پیام