گفتگو با مربی باسابقه تیم ملی

سه درد بزرگ ژیمناستیک ایران چیست؟

مربی ژیمناستیک هنری پیشرفت ورزش کشور را در گرو توجه به ژیمناستیک عنوان کرد و درد بزرگ این رشته در ایران را سه موضوع امکانات، مربی خوب و فراموشی وزارت ورزش و جوانان نسبت به این رشته دانست.

اسماعیل خرسندل در گفت‌وگو با ایسنا، پیشرفت ورزش کشور را در گرو توجه به ژیمناستیک دانست و اظهار کرد: اگر می‌خواهیم ورزش کشور پیشرفت کند باید به ژیمناستیک و رشته‌های پایه بپردازیم. آیا در دنیا کشوری داریم که ورزش در آن کشور خوب باشد، ولی به ژیمناستیک توجه نکند؟ یا در دنیا کشوری هست که بگوید ژیمناستیک قوی دارد، اما ورزش در آن کشور ضعیف باشد؟ مطمئن باشید کشوری که ژیمناستیک داشته باشد ورزش بسیار قوی نیز خواهد داشت.

اسماعیل خرسندل (سمت راست) در کنار ماهان باژرنگ

او در ادامه با بیان این که نگاه بیشتر کشورهای دنیا به ژیمناستیک کسب مدال نیست، ‌اضافه کرد: بسیاری از کشورها انتظار کسب مدال از رشته ژیمناستیک را ندارند. در  المپیک شرکت می‌کنند، اما کسب مدال برای آنها مهم نیست. آنها بیشتر به کمیت توجه دارند تا بتوانند از خروجی این رشته با بدن‌هایی آماده، در سایر رشته‌های ورزشی استفاده کنند و در آنها موفق باشند.

خرسندل با اشاره به این که وزارت ورزش  و جوانان انتظار کسب مدال از فدراسیون‌ها را دارد، گفت‌: در ایران مدال مهم است و وزارت ورزش  و جوانان از فدراسیون‌ها مدال می‌خواهد، ما با تلاش‌های زیادی مدال در این رشته کسب کردیم، ولی باید نگاه وزارت ورزش  و جوانان و جامعه تغییر کند. باید بدانیم که در این ورزش هزینه نمی‌کنیم،‌ بلکه سرمایه‌گذاری برای سایر رشته‌ها صورت می‌گیرد تا بتوانیم ورزشکاران آماده و ورزش موفقی داشته باشیم.

کارشناس و پیشکسوت ژیمناستیک علت موفقیت چین، کشوری که 80 میلیون ژیمناست دارد را داشتن سالن های آموزشی مختص ژیمناستیک به صورت پیشرفته و با انواع امکانات، آن هم در هر خیابان و محله دانست که سبب می‌شود کمیت در این رشته بالا رود.

مربی ژیمناستیک هنری درد بزرگ و ریشه‌ای این رشته در ایران را سه موضوع امکانات، مربی و خود وزارت ورزش و جوانان عنوان کرد و توضیح داد: اکنون یکی از بزرگترین مشکلات حاد ما نداشتن امکانات، وسایل و سالن‌های مخصوص رشته ژیمناستیک در ایران است. حتی برخی سالن‌هایی که داریم مثل خانه شیرودی و یا دیگر سالن ها تمام وسایل آنها فرسوده هستند و سال‌ها است که امکانات و وسایل جدید خریداری نشده است. هر وسیله عمری برای خود دارد و وسایل جدید با امکانات و کاربردهای نوین ساخته می‌شود که ما از داشتن آنها محرومیم. زمانی که سالن‌های مختلف با امکانات خوب و وسایل خوب در دسترس نداشته باشیم کمیت در این رشته پایین می‌آید که در نتیجه‌ آن نیز کیفیت پایین می‌رود.

او مشکل بعدی در این رشته را نداشتن مربی خوب دانست و گفت‌: نداشتن مربیان خوب مساله بعدی است. البته مربی خوب زیاد داریم، اما می‌روند چرا؟ به این خاطر که مربی که برای آموزش می‌آید دستمزد و حقوقش به صورت قانونی خیلی پایین است و این برای مربی به صرفه نیست. این حقوق و دستمزد او را تامین نمی‌کند بنابراین در این حرفه باقی نمیمانند. تنها عده‌ای به خاطر عشق و علاقه در این رشته می‌مانند.

خرسندل با بیان این که دیگر مشکل ریشه‌ای این رشته به خود وزارت ورزش  و جوانان بر می‌گردد ادامه‌ داد: سومین مشکل خود وزارت ورزش و جوانان است. همیشه شعار می‌دهد که باید به رشته‌های پایه و پر مدال توجه شود، قطعا وزیر جدید ورزش و جوانان در این مورد صحبت خواهد کرد، اما بعد از مدتی آنقدر گرفتار رشته‌های دیگری همانند فوتبال می‌شوند که فراموش می‌کنند رشته‌های پایه هم در کشور وجود دارد که باید به آنها پرداخته شود. اینها مشکلات ریشه‌ای و عمده در این رشته است. حالا اگر ریزتر شویم باز هم مشکلات دیگری در این رشته وجود دارد. این قبیل مشکلات سبب می‌شود که در رشته‌های پایه همانند ژیمناستیک، شنا و دوومیدانی رکودی را شاهد باشیم. اگر می‌خواهیم ورزش کشور پیشرفت کند باید به رشته‌های پایه توجه بیشتری شود.

کارشناس ژیمناستیک در مورد علت مهاجرت ژیمناست‌ها به خارج از کشور این گونه پاسخ داد: برخی از ژیمناست‌ها که رفته‌اند آخر ورزش قهرمانی شان بود. امین ارباب هنوز زمان داشت و ورزشکار خوبی نیز بود، اما افراد دیگر همچون رمضان پور عمر ورزش قهرمانی آنها تمام شده بود. آنها آخرین دوره ای بودند که می خواستند در مسابقات شرکت کنند و اکنون در خارج از کشور به مربیگری می پردازند.

خرسندل در ادامه گفت‌: فدراسیون شرایطی ندارد که به ژیمناست‌ها بگوید بمانند. در خیلی از رشته‌ها این مشکلات وجود دارد. باید به خاطر عشق و علاقه به این ورزش در کنارش یک شغل و حرفه دیگر داشته باشیم. چون اکنون به حدی درآمدها در این رشته پایین آمده که دیگر نمی‌توان زندگی را با آن چرخاند.

او در ادامه در مورد پشتوانه های این رشته افزود: جوانان خیلی خوبی داریم که در حال آمادگی هستند و قرار است به زودی اردوهای آنها تشکیل شود. اگر بخواهیم این رشته را گسترش دهیم باید امکانات و مربیان خوبی داشته باشیم تا بتوانیم در این رشته موفق شویم.

او در انتهای سخنانش خاطر نشان کرد: آقای اسبقیان علاقمند به این رشته هستند و از زمانی که سرپرست فدراسیون ژیمناستیک شده‌اند تلاش و برنامه‌ریزی خوبی دارند. صحبت از یک سالن آکادمیک ژیمناستیک نیز هست که خیلی از کارهای آن انجام شده است. در حال‌ حاضر با این هدفگذاری‌ها که شده است امیدی وجود دارد  که با وجود ایشان به نتایج بهتری برسیم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۵ آبان ۱۳۹۵ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 95081510067
  • خبرنگار : 71552