معاون رئیس جمهور ضمن تاکید بر ضرورت پیشگیری از افزایش معضلات و چالش های محیط زیستی استان البرز، تصریح کرد: بارگذاری بیش از ظرفیت جمعیت و صنعت در استان منجر به ایجاد چالش های بسیاری برای مردم شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه شرایط محیط زیست استان بسیار شکننده است و در صورت عدم توجه، در بلند مدت می تواند منجر به ایجاد هزینه های اجتماعی سنگین برای استان و کشور شود، اظهار کرد: هماهنگی بین بخشی و دستگاهی برای اجرای درست برنامه های محیط زیستی استان بسیار ضروری است.
وی ادامه داد: در همین راستا پیشنهاد می شود با ایجاد مرکز پایش مشترک میان دستگاه های مرتبط از جمله سازمان حفاظت محیط زیست، وزارتخانه های نیرو و صنعت، معدن و تجارت برای پایش، کنترل و نظارت بر شرایط کیفی آب، هوا، خاک استان به صورت مداوم و منظم صورت پذیرد.
این مقام مسئول با تاکید بر لزوم اصلاح و بازنگری در سیاست ها و برنامه ریزی های کلان کشور بر اساس طرح آمایش سرزمین، تصریح کرد: این بازنگری و اصلاح به ویژه در بخش های گردشگری، صنعتی و جمعیتی کشور ضروری است.
ابتکار گفت: یکی دیگر از اولویت های این استان، الزام بیمارستان ها و مراکز درمانی و بهداشتی سراسر کشور به ویژه استان البرز به تصفیه فاضلاب و پساب خود و جلوگیری از سرریز شدن آن به منابع آبی است.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: از دیگر اولویت های استان، نوسازی صنایع و جایگزینی آن ها با صنایع کم آب بر و کم آلاینده تر و ترجیحاً فن آوری های نوین و دانش بنیان است.
وی همچنین با اشاره به چالش بزرگ استان در حوزه پسماند، بر ضرورت همکاری دستگاه ها در رفع این چالش تاکید کرد.
ضرورت قرار گرفتن رشد و توسعه اقتصادی و اشتغال استان البرز در مسیر توسعه پایدار
در ادامه، سید حمید طهایی، استاندار البرز با اشاره به چالش های مختلف استان به ویژه در حوزه محیط زیست، گفت: استان البرز با جمعیتی حدود مجموع جمعیت چهار استان کشور و برخورداری از رشد سه برابری جمعیت نسبت به میانگین کشوری، نیازمند توجه ویژه ای در حوزه های مختلف به ویژه حوزه محیط زیست است.
استاندار البرز ادامه داد: سرریز جمعیت به واسطه احداث ۱۱۰ هزار واحد مسکن مهر، در حالیکه چالش های متعدد استان نو پای البرز رفع نشده بود و خود استان نیز با بارگذاری بیش از ظرفیت جمعیت مواجه بود، تنها منجر به افزایش معضلات استان شد.
طهایی ضمن تاکید بر ضرورت رشد و توسعه اقتصادی و اشتغال در استان، تصریح کرد: البته این موضوع باید در قالب توسعه پایدار صورت پذیرد تا شاهد افزایش چالش های استان به ویژه در حوزه محیط زیست نباشیم.
رتبه سوم البرز در تغییر کاربری باغات
بنابراین گزارش، حسین محمدی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز نیز با ارائه گزارشی از چالش های محیط زیستی استان، گفت: البرز با سه دهم مساحت کشور، هشت درصد فعالیتهای صنعتی و چهار درصد جمعیت کشور را در خود جای داده است.
وی با بیان اینکه فرسایش خاک در استان به ۱۳.۵ تن در هکتار رسیده که سه برابر میانگین کشوری است، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰ درصد مساحت استان به کانونهای گرد و غبار تبدیل شده است.
محمدی اشارهای هم به تغییر کاربری باغات در البرز داشت و افزود: در حال حاضر استان البرز پس از استانهای تهران و مازندران در جایگاه سوم کشوری به لحاظ تغییر کاربری و تخریب باغات قرار دارد و این موضوع در کنار برداشت بی رویه از سفره های آب زیرزمینی و فرونشست شدید دشتها به یکی از نگرانیهای مهم در استان البرز تبدیل شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز یکی دیگر از معضلات مهم محیط زیست استان را فعالیت ۵۰ درصد واحدهای صنعتی خارج از شهرک ها عنوان کرد و افزود: متاسفانه عدم رعایت قانون نفی استقرار صنایع آلاینده در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران منجر به ایجاد چالش جدی برای البرز از ناحیه توسعه ناپایدار صنعت شده است.
به گفته وی، غالب این صنایع فاقد مجوز هستند و سالانه ۱۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در استان تولید میکنند.
محمدی اشارهای هم به تغییر بسیار مثبت کیفیت هوای استان به دلیل اقدامات متعددی همچون حذف سوخت مازوت نیروگاه منتظرالقائم و توزیع سوخت استاندارد یورو ۴ داشت و اظهار کرد: کیفیت هوای استان البرز در شش ماه نخست سالجاری بهترین شرایط طی پنج سال گذشته را داشته است.
در ادامه نیز سایر حاضران گزارشی از روند اقدامات صورت گرفته توسط دستگاه های خود برای بهبود شرایط محیط زیستی استان البرز ارائه کردند.
انتهای پیام