به گزارش ایسنا، ساخت ورزشگاه نقش جهان یکی از مهمترین مطالبات مردم اصفهان بود که طرح آن در سال 1367 ارائه شد و از سال 1374خاکبرداری این ورزشگاه آغاز و در مردادماه سال 1375 عملیات اجرایی نقش جهان کلید خورد. فاز یک این ورزشگاه در سال 1381 به بهرهبرداری رسید و تیم سپاهان توانست تا سال 1386 میزبان دیدارهای خود در این ورزشگاه باشد.
طرح تکمیل فاز دوم ورزشگاه از سال 1386 توسط شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی کشور آغاز شد تا این پروژه هرچه سریعتر در عرض دو سال به بهرهبرداری برسد، اما در این مدت نه تنها این ورزشگاه به بهرهبرداری نرسید بلکه کار به جایی رسید که روند تکمیل نقش جهان متوقف شد.
یکی از دلایل اصلی در به تعویق افتادن ساخت و ساز و تکمیل ورزشگاه نقش جهان در اوایل دهه 80 معارضین زمین هایی بود که برای ساخت مجموعه ورزشگاه نقش جهان اختصاص داده بودند. این مشکل تا جایی پیش رفت که معارضین میتوانستند حکم قلع و قمع دریافت کنند چرا که حتی کاسه ورزشگاه هم دارای معارض بود و چه بسا با این حکم، باید بخشی از ورزشگاه تخریب می شد.
معارضان زمین ها در سال 85 شکایت خود را به نمایندگان وقت اصفهان در مجلس ارائه دادند که این شکایت به طور جدی از سوی برخی نمایندگان دنبال شد. مشکلات حقوقی ورزشگاه نقش جهان باعث شد وزارت ورزش و جوانان نماینده خود را برای حل این چالش عمده به اصفهان اعزام کند و در طی این سالها با حمایت و نظارت کامل وزیر ورزش و جوانان بسیاری از مشکلات از پیش رو برداشته شد.
عملکرد نماینده امور حقوقی وزارت ورزش و جوانان و دادستان منطقه برخوار و رییس دادگستری استان اصفهان در حل مشکل معارضین و همچنین کوتاه کردن دست زمین خواران از نکات مثبتی بود که جا دارد به آن اشاره شود. حدود 140 هکتار از این اراضی توسط زمین خواران غصب شده بود که با پیگیری مقامات قضایی قریب به 3000 میلیارد ریال از اراضی نقش جهان(140 هکتار) از زمین خواران باز پس گرفته شد.
داستان تکراری تکمیل نشدن نقش جهان با هر حادثهای که برای هواداران سپاهان در راه ورزشگاه فولادشهر رخ میداد سر باز میکرد و قصه غصه پر دردی بود که تا مدتها در محفل جامعه ورزش نقل میشد. سرانجام ساخت این ورزشگاه در سال 93 به شرکت فولادمبارکه اصفهان واگذار شد تا پس از تکمیل شدن، این ورزشگاه به مدت 20 سال در اختیار فولادمبارکه قرار گیرد.
در اواخر مهر ماه سال 1393 سلطان حسینی از توجه سبحانی، مدیرعامل شرکت فولادمبارکه به این ورزشگاه گفت: "مجموعه ورزشی نقش جهان تحت حمایت مالی فولاد مبارکه قرار گرفت و با تامین منابع مالی در حدود 30 میلیارد تومان و اضافه شدن پیمانکاران دیگر، انشاءالله تا 12 ماه دیگر مردم اصفهان بعد از بیست سال انتظار با همت دولت تدبیر و امید و درایت محمود گودرزی، شاهد افتتاح این مجموعه ورزشی در شهر خود خواهند بود."
تفاهم نامه واگذاری این ورزشگاه به شرکت فولادمبارکه در آذرماه سال 1393 طی مراسمی با حضور استاندار اصفهان، مدیرعامل شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی کشور، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه و مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان در ورزشگاه نقشجهان امضا شد.
در این مراسم سبحانی زمان بهرهبرداری از این ورزشگاه را 20 ماهه بیان کرد و گفت "ما به گونهای برنامهریزی کردهایم تا در اسرع وقت با فراخوان پیمانکار پروژه، در بازه زمانی ۲۰ ماهه به تعهدات خود عمل کرده و با توجه به تجارب ارزنده فولاد مبارکه در این زمینه، پیشبینی میشود این ورزشگاه پیش از موعد مقرر تکمیل و آماده بهرهبرداری شود."
ده روز پیش و پس از گذشت 23 ماه، در آستانه بهرهبرداری از این ورزشگاه، سبحانی در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت "اگر ورزشگاه را از صفر میساختیم کمتر هزینه لازم داشت. هم اکنون ورزشگاه نقش جهان آماده استفاده است، اما همچنان نیازهایی دارد. حدود ۴۵ هزار صندلی در طبقه اول ورزشگاه چیده شده و در حال تکمیل صندلیهای طبقه دوم هستیم."
هرچند گفته میشود تمام بخشهای فاز 1 تکمیل شده است، اما مشاهدات خبرنگار ما گویای آن است که هنوز صندلیهای طبقه دوم تکمیل نشده است و پس از افتتاح این ورزشگاه و استارت دوباره بازی های سپاهان در این ورزشگاه هنوز هم نواقصی وجود دارد که باید برطرف شود، اما نقش جهان- اولین ورزشگاه مسقف ایران در دو طبقه با تعداد صندلیهای 30 و 45 هزار در مجموع با ظرفیت 75 هزار نفر به عنوان یک پروژه ملی نه تنها میزبان بازیهای استانی خواهد بود بلکه میتواند میزبان رویدادهای بینالمللی نیز باشد.
میتوان این پروژه ورزشی را بزرگترین پروژه ورزشی بعد از انقلاب اسلامی دانست که حتی به دلیل مسقف بودن در برخی ابعاد و کارهای ساختمانی از ورزشگاه آزادی بزرگتر است.
یادداشت از: شهلا عزیزی، ایسنا منطقه اصفهان
انتهای پیام