مرید جعفر صالحی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه زعفران گیاهی است که باید در سرزمین های خشک کشت وکار شود، اظهار کرد: کشاورزان ما زمانی که برای زیارت امام رضا(ع) به مشهد مقدس می رفتند تک بوته پیاز زعفران را می آوردند و در باغچه خود می کاشتند که بعد از یک سال به بار می نشست و این امر موجب شد پیاز بیشتری را وارد کنند. طی یک سال اخیر یکی از کشاورزان منطقه پیاز بیشتری را از مشهد آوردند و در سطحی معادل 200 متر کاشتند که امسال به بار نشست و در تابستان امسال همان را تکثیر کردند و در سطحی معادل 500 متر کاشتند.
مدیر جهاد کشاورزی مرزن آباد تصریح کرد: طی یکی دو روز گذشته از این مزرعه بازدید شد. برداشت پیازهایی که سال گذشته کاشته بودند شروع شده که نشان می داد این منطقه مستعد کاشت بیشتر زعفران است.
جعفر صالحی بیان کرد: سایر کشاورزان منطقه با مشاهده وضعیت مناسب کاشت زعفران ها در این مزرعه، به فکر وارد کردن و خرید و کاشت بیشتر زعفران در زمین های کشاورزی خود افتادند تا تولید آن در منطقه افزایش یابد.
وی با بیان اینکه زعفران نیازمند آب و هوایی خشک است، عنوان کرد: از لحاظ اقلیمی بخش مرزن آباد با شهر چالوس و بخش جلهای مرکزی متفاوت است اما اینکه عیار زعفران در بخش مرزن آباد با توجه به بارندگی های فصل پاییز چگونه است باید کارشناسان زعفران قضاوت کنند. زعفران گیاهی است که نباید در مسیر رودخانه کشت شود زیرا شبنم پاییزی روی آن اثر منفی دارد.
جعفر صالحی با اشاره به اینکه صاحب مزرعه کشت شده زعفران در مرزن آباد از دم کرده زعفران به عمل آمده خود بسیار رضایت دارد، گفت: اینکه محصول به عمل آمده تا چه میزان با محصولات زعفران قائنات مشهد متفاوت است و یا اینکه عیارش چگونه است نیازمند کار کارشناسی خبرگان زعفران است اما کشت آن در منطقه امید روزهای خوبی را برای کشاورزان منطقه برای کشت این محصول می دهد.
انتهای پیام