به گزارش ایسنا، شاهی فتحی در نشستی خبری جهت اعلام جزئیات اقدامات هلال احمر در اربعین حسینی گفت: با توجه به سابقهای که در نحوه امداد رسانی در کربلا و نجف داریم، امسال با رویکردی جدید سعی کردیم تا اقدامی انجام دهیم که تسهیلات لازم را برای زائران در ایران و عراق فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف اساسی کمیته امداد و نجات در اربعین، قرار دادن تمهیدات لازم در مرزهاست، گفت: بر این اساس برای ارائه خدمات مناسب تمام ۵۰۱ پایگاه امدادی و عملیاتی ما در کشور آمادهباش هستند و حتی در استانهای دور از مرز عراق نیز این آمادگی وجود دارد؛ چراکه مسیر حرکت زائران از همه استانها به سمت مرزهای خروجی است.
وی افزود: در استانهای مرزی بویژه در خوزستان و ایلام افزایش ۷۰ درصدی خدمات را داریم؛ به طوریکه پایگاههای بین شهری را به میزان ۷۰ درصد افزایش دادیم که از پانزدهم آبان ماه کارشان را آغاز میکنند و تا پایان مراسم اربعین ارائه خدماتشان ادامه دارد.
فتحی از تشکیل قرارگاهی در سازمان امداد و نجات خبر داد و گفت: همچنین در مرزهای مهران، شلمچه و چزابه سه قرارگاه برپا کردیم که عمدتا برای این است که اگر در این دو استان به دلیل تجمع زائران دچار مشکل شدیم یا در داخل عراق اتفاق خاصی افتاد و نیاز به انتقال مصدومین داشتیم، بتوانند وارد عمل شوند.
وی با بیان اینکه در عین حال اتوبوس آمبولانس و آمبولانس نیز در این قرارگاهها مستقر میشوند تا در انتقال بیماران احتمالی کمک کنند، گفت: در عین حال از سه ماه گذشته در استانهای ایلام و خوزستان، هماهنگیهای لازم را با مسئولان محلی انجام دادهایم و قرارگاهها در حال آماده شدن هستند. قرارگاه مرکزی نیز هماهنگی لازم را با کمیته امداد و نجات و مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر انجام خواهد داد.
فتحی از افزایش سه برابری نیروها و تجهیزات در کشور عراق خبر داد و گفت: این اقدامات برای این است که در زمان بحران بتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم و فعالیتهای پزشکی و امداد و نجات را انجام دهیم.
معاون عملیاتی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه ۳۴۰ نفر نیروی نجاتگر همراه با کادر پزشک و پرستار و ۱۷ تیم عملیاتی در نقاط مختلف عراق چه در بین راه و چه در نجف، سامرا و ... مستقر میشوند، گفت: در عین حال پتانسیل لازم در سازمان امداد و نجات ایجاد شده تا در زمان بحران و شرایط خاص بتوانیم هماهنگیهای لازم را با سایر کمیتهها داشته باشیم تا اگر نیاز به انتقال انبوه مجروحین داشتیم، وارد عمل شویم.
فتحی ادامه داد: بر این اساس نخستین تیمهای امداد و نجات از ۱۹ آبان ماه وارد عراق میشوند. در عین حال سعی کردیم سه بالگرد در استان ایلام و یک بالگرد در خوزستان مستقر کنیم که احتمالا یک بالگرد دیگر هم به استان خوزستان اضافه میشود. همچنین بنا داریم که یک ظرفیت ارتباطی برای ارتباط بین نیروها ایجاد کنیم و خودروهای ارتباطی را در سه قرارگاه مستقر کنیم. همچنین سه خودرو ارتباطی با تجهیزات لازم به عراق اعزام میشوند و امیدواریم بتوانیم تجهیزات لازم آنها را در عراق نصب کنیم در غیر اینصورت از تلفنهای ثریا و خط داخلی عراق برای همه نجاتگران استفاده میکنیم.
انتهای پیام