به گزارش ایسنا، دکتر قائدی عضو هیأتعلمی گروه جغرافیا و برنامهریزی شهری این دانشگاه در این مراسم با اشاره به تأثیر بارانهای اسیدی بر گیاهان اظهار کرد: هرچه آب اسیدیتر باشد، موجب کندی رشد گیاه، کاهش میزان محصول و افت سرسبزی و شادابی آن خواهد شد.
وی افزود: تأثیرگذاری بارشهای اسیدی بر روی انسانها به 2 صورت مستقیم و غیرمستقیم است؛ تأثیر مستقیم آن در کوتاهمدت به شکل سوزش چشم و مشکلات پوستی نمایان میشود و در درازمدت حتی منجر به سرطان پوست خواهد شد؛ همچنین تأثیرات غیرمستقیم آن از طریق استفاده از گیاهان و حیواناتی است که در معرض بارشهای اسیدی بودهاند.
این عضو هیأتعلمی گروه جغرافیای دانشگاه شهید چمران اهواز خاطرنشان کرد: آنچه در خوزستان بیش از همه باعث آلودگی میشود، صنایع نفتی است و از دیگر منابع آلودگی در این استان میتوان به مزارع نیشکر و آتشسوزی آنها اشاره کرد.
قائدی ادامه داد: سومین منبع مهم آلودهکننده در خوزستان ریزگردها هستند که به علت وجود فضاها و ساختمانهای شهری، امکان خروج از هوای شهر را نداشته و بهصورت معلق در هوا باقی میمانند؛ این ذرات سپس با اولین بارش پاییزی به زمین رسیده و موجب بروز بیماریهای متعددی میشوند.
وی وجود زبالههای پراکنده و گاهی آتش زدن آنها در حومه شهر را عامل دیگر آلودگی هوا، ایجاد آلرژی و حساسیتهای پوستی عنوان کرد و افزود: مجموعه این عوامل سناریوهای مطرحشده برای علتیابی آلودگی هوای استان و بروز تنگی نفس پس از باران هستند که باید برای مشخص شدن دلیل اصلی، تحقیقات جامعتری صورت گیرد.
قائدی نقش گونه گیاهی "کنوکارپوس" در آلودگی هوای استان را مردود دانست و گفت: در بیان نقش اینگونهی گیاهی در آلودگی هوا، استناد سازمان محیطزیست به مقاله درجشده در یکی از نشریات پاکستانی است که از لحاظ درجه علمی، قابل اعتبار نیست؛ بنابراین این فرضیه از لحاظ علمی مردود است.
وی در پایان نتیجهگیری برای مشخص شدن عامل اصلی بیماریهای آلرژیک، تنفسی و حساسیتهای پوستی ناشی از بارشهای پاییزی را نیازمند همفکری همه مجموعههای مرتبط و همچنین حوزه بهداشت و درمان و محیطزیست دانست.
انتهای پیام