به گزارش ایسنا، هجران قزانچی، نماینده جبهه ترکمانی عراق در مصاحبه با روزنامه صباح درباره عملیاتهای جاری در موصل و تاثیرات آن در منطقه به گفتوگو پرداخت.
قزانچی گفت که جبهه ترکمانی عراق بر مشارکت در درگیریهای تلعفر تاکید دارد و در حال حاضر نیز در این منطقه مشارکت میکند.
نماینده جبهه ترکمانی عراق تعداد داعشیها در موصل و تلعفر را به ترتیب ۲ تا ۳ هزار تن برآورد کرد و در پاسخ به این سوال که آیا ترکیب نیروهای ارتش فدرال عراق و پیشمرگها برای بیرون راندن داعش ازموصل و تلعفر کافی نیست؟ تشریح کرد: به اعتقاد من جنگ علیه داعش در عراق بدون حمایت آمریکا پیش نخواهد رفت. برای مثال روستای بشیر که چندین سال تحت کننترل داعش بود؛ حشد شعبی و نیروهای دولت عراق برای بازپسگیری این روستا بسیار تلاش کردند اما موفق نبودند چراکه آمریکا از آنها حمایت نمیکرد. با این حال بلافاصله پس از حمایت آمریکا و بمباران هوایی این روستا، بشیر در مدت کوتاهی بازپس گرفته شد.
قزانچی با اشاره به آزادسازی منطقه هویجه خاطر نشان کرد که حرف نهایی را در اکثر اتفاقات عراق، آمریکا میزند.
وی همچنین به مدت زمان احتمالی عملیات موصل پرداخت و عنوان کرد: من معتقدم که این عملیات بیشتر از آنچه که تخمین زده شده است به طول بینجامد. پیش از عملیات موصل مقامات آمریکایی ادعا میکردند که داعش تا ۲۰ یا ۲۵ سال دیگر در منطقه وجود خواهد داشت. با این حال عملیات ترکیه در سوریه و بازپسگیری جرابلس طی یک هفته و بازگشت ۵۰ هزار پناهجو به این شهر به نظر میرسد که برنامههای آنها را تغییر داد. در نهایت آنها تصمیم گرفتند تا عملیات موصل را آغاز کنند و ترکیه را از این میدان بیرون نگه داشتهاند.
قزانچی پس از آن به برخی چالشهای موجود در منطقه اشاره و اظهار کرد: حمایت از سایر گروههای تروریستی به دلیل مبارزه آنها علیه داعش موجب شده که این سازمانها مشروعیت کسب کنند در حالی که این مساله تاثیر بسیار بزرگتری بر منطقه دارد. از آنجا که بسیاری از کشورهای منطقه ارتشهای قانونی دارند همکاری با سازمان های تروریستی در ابعاد داعش بسیار مشکل آفرین است. اگر یک جنگ قومی یا نژادی در نتیجه این همکاری رخ دهد این درگیری که از زمان توافق لوزان شروع شده تا ۱۰۰ سال دیگر طول میکشد.
قزانچی در ادامه به وضعیت ترکمانها در تلعفر و عراق پرداخت و تشریح کرد: بیش از ۲ میلیون ترکمان در عراق زندگی میکنند. پیش از حمله داعش، تلعفر به طور کلی در دست ترکمانها بود که در آن زمان تعدادشان به ۴۵۰ هزار تن میرسید. در موصل نیز که محل زندگی ۱.۷ میلیون تن است ۲۰ درصد جمعیت را ترکمانها تشکیل میدادند.
وی از تغییر جمعیتی ترکمانها در منطقه با توجه به جملات مکرر داعش به مناطق ترکماننشین به عنوان نگرانی اصلی این اقلیت یاد کرد و گفت: هم موصل و هم کرکوک نقاطی کلیدی در منطقه محسوب میشوند ضمن اینکه مشارکت حشد شعبی در عملیات موصل میتواند نتایجی وخیم در این شهرها داشته باشد.
به گفته قزانچی، فارغ از قومیت و وابستگیهای نژادی، رهبران اقلیت ترکمان در منطقه رویکرد مثبتی در قبال مشارکت ترکیه در عراق دارند و میدانند که نیروهای مسلح ترکیه از نظر نظامی هیچ وابستگی نژادی یا ایدئولوژی ندارند و خواهند توانست از آغاز یک جنگ قومی در منطقه جلوگیری کنند.
انتهای پیام