به گزارش ایسنا، حمیدرضا مجردی، روز دوشنبه (10 آبان) در آیین اختتامیه مرحله استانی پنجمین مسابقات ملی مناظره دانشجویی که به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی کردستان در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب در خصوص فرهنگ مناظره و ایجاد اتاق فکر در دانشگاهها، اظهار کرد: جهاددانشگاهی با هدف لبیک به تاکیدات رهبری و پاسخگویی به نیازهایی که باید در محیط دانشگاه به آنها پاسخ داده شود، اقدام به برگزاری مسابقات مناظره دانشجویی کرده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه تنها یک محیطی آموزش نیست، افزود: دانشگاه بهترین مکان برای تمرین زندگی اجتماعی است و باید مکانی برای پاسخگویی به هیجانات و مطالبات دانشجویان نیز باشد.
رئیس جهاددانشگاهی کردستان، تخلیه هیجانات و انرژی را در سلامت جامعه مفید دانست و عنوان کرد: اگر دانشجویان نتوانند انرژی خود را از مجاری طبیعی و صحیح تخلیه کنند، مشکلاتی را برای جامعه در پی خواهد داشت.
وی، پرخاشگری و رفتارهای نامناسب در خیابانها و مکانهای عمومی را یکی از مشکلاتی دانست که در نتیجه عدم تخلیه انرژی به وجود آمده است.
دکتر مجردی ادامه داد: در دانشگاهها باید محیطی را برای ابراز عقیده و تخلیه هیجانات دانشجویان فراهم کرد که این مهم تاثیر مستقیمی بر آینده دانشجویان و همچنین مسیر جامعه دارد.
وی بر تخلیه هیجانات از طریق زبان مادری تاکید و خاطرنشان کرد: این مهم که توسط روانشناسان و جامعه شناسان مورد تاکید بوده است، باید در مناظرات دانشجویی نیز مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه این مراسم معاون فرهنگی دانشگاه کردستان، با تاکید بر ضرورت ایجاد فرهنگ مناظره، گفت: مقوله مناظره تاکنون در دانشگاهها مغفول مانده است.
روشن خوشنوازی، اظهار کرد: توسعه فرهنگ مناظره و گشودن باب گفتوگو نیاز ضروری جامعه ماست.
وی افزود: بسیاری از مشکلات کنونی جامعه ما نتیجه نبود گفتوگوی سازنده و مناظره است.
معاون فرهنگی دانشگاه کردستان عنوان کرد: گفتوگو آغاز مرحله نقد علم است و هر علمی تا مورد نقد قرار نگیرد، پذیرش نخواهد شد.
وی با اشاره به وضعیت کنونی کشور، گفتوگو و نقد سازنده را نیاز ضروری جامعه دانست و افزود: هیچ جامعهای به اندازه جامعه امروز ما در حال حرکت نبوده و دارای گزارههای متنوع نیست.
خوشنوازی ادامه داد: برگزاری مناظرات علاوه بر اینکه لطمهای به دین و فرهنگ نمیزند، بلکه از ارکان اصلی حوزههای دینی است که موجب آشکارتر شدن مسائل موجود در جامعه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه مناظره تاکنون در دانشگاهها مغفول مانده است، بیان کرد: مناظره اسلوب گفتوگو و کسب توانایی گفتوگوست که با توجه به ضرورت آن باید آن را در دانشگاهها مورد توجه قرار داد تا در نهایت نتایج خوبی نیز برای دانشجویان و جامعه داشته باشد.
لازم به ذکر است؛ مرحله استانی مسابقه مناظرات دانشجویی، اردیبهشت ماه سال جاری در کردستان با حضور 16 تیم برگزار شد که 4 تیم به مرحله فینال راه یافتند. امروز در آیین اختتامیه دو گروه برتر «سخن» از دانشگاه کردستان و «یاسا» از دانشگاه پیام نور به مرحله منطقهای مسابقات که هفته آینده در زنجان برگزار میشود، راه یافتند.
انتهای پیام