رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت و گاز:

دولت‌های ایران مشورت گریز هستند

رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به ابلاغیه وزیر نفت مبنی بر خرید خوراک با ارز آزاد و همچنین افزایش قیمت خوراک‌ اظهار کرد: ما انتظار داریم بخش دولتی قبل از اتخاذ تصمیم جدید از نظرات بخش خصوصی نیز استفاده کنند. دولت‌های ما مشورت گریز هستند و امیدواریم این موضوع در آینده رفع شود.

به گزارش ایسنا، فرزان گلچین در نشست خبری که ظهر امروز برگزار شد با اشاره به فعالیت اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های  نفت، گاز و پتروشیمی اظهار کرد: این اتحادیه دارای ۳۲۰ عضو است و اعضای آن شامل شرکت‌های بازرگانی کوچک، متوسط و بزرگ می‌شوند. شرکت‌های بزرگ شامل پتروشیمی اراک، پتروشیمی شازند، پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی برزویه، پتروشیمی فناروان چهار شرکت اصلی نفت پاسارگاد، سپاهان، ایرانول و پارس می شود.

وی با تاکید بر اینکه اهداف این اتحادیه در منافع اعضا و منافع کشور خلاصه می شود، افزود: چنانچه قانونی نیاز به اصلاح داشته باشد پیگیر آن خواهیم بود همچنین اگر در زمینه تسهیل صادرات مشکلی وجود داشته باشد در پی برطرف کردن آن هستیم. شرایط کشور شرایط خاصی است و مشکلات فراوانی وجود دارد. شرایط ایران پایدار نیست و در قانون گذاری دچار نوسانات هستیم. در این شرایط گاهی بدون اینکه به مضیقه‌های بخش خصوصی توجه کنند قوانینی وضع می کنند. بخش خصوصی توانست در برخی از اوقات این مشکلات را بر طرف کند.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ادامه داد: در برخی مواقع شاهد بخشنامه‌هایی هستیم که دولت برای گذر از یک مشکل و مرحله و ورود به مرحله‌ای دیگر ابلاغ می‌کند که این بخشنامه‌های بخش خصوصی را با چالش‌هایی مواجه می‌کند. در این مواقع بخش خصوصی در جهت اصلاح نسبی قوانین اقدام می‌کند زیرا منافع ملی اولویت این بخش است و تا جایی در جهت اصلاح این قوانین گام برمی‌داریم که تولید کشور دچار رخوت نشود.

گلچین در ادامه با اشاره به ابلاغیه وزیر نفت در مورد خرید خوراک با ارز آزاد اظهار کرد: این ابلاغیه بعضی از اعضای کمیسیون اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی را تحت تاثیر قرار می‌دهد ما به طور کلی گلایه‌های خود را به گوش مقامات ذی‌ربط رساندیم اما صد درصد هم مخالف این ابلاغیه نیستیم و تا جایی که اعضای ما بتوانند با سود معقول به فعالیت تولیدی خود ادامه دهند اعتراضی نداریم.

وی با بیان اینکه این اتحادیه با تغییر قیمت‌های مخالف نیست توضیح داد اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی با تغییر ناگهانی قیمت‌ها مخالف است زیرا قیمت‌ها در دو بخش افزایش پیدا کرد. بخش اول افزایش سنواتی است که ناشی از تغییر سال و تغییر قیمت نفت در منطقه بوده و فرایندی طبیعی است و بخش دوم خرید خوراک با ارز آزاد به جای ارز دولتی است که اگر قرار باشد این اتفاق رخ دهد نباید خوراک افزایش قیمت داشته باشد. این افزایش ناگهانی بار سنگینی بر دوش تولید است و ما معتقدیم افزایش قیمت‌ها باید با توجه به شرایط طرف مقابل صورت گیرد.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ادامه داد: هنگامی که قیمت نفت افزایش پیدا می‌کند بلافاصله روی قیمت خرید ما تاثیر می‌گذارد اما هنگامی که قیمت نفت کاهش پیدا می‌کند چندماه طول می‌کشد تا روی قیمت خرید ما تاثیر بگذارد. شعار تسریع صادرات و اقتصاد مقاومتی لقلقه زبان ما شده و در عمل کاری انجام نمی‌دهیم.

گلچین با انتقاد از نحوه تصمیم‌گیری در بخش دولتی اظهار کرد: توقع ما این است که در جلساتی که قرار است تصمیمی تصویب شود نظر بخش خصوصی را هم بپرسند ما با یکسان‌سازی ارز مشکلی نداریم و این اتفاق نهایتا باید رخ دهد اما در مورد افزایش قیمت‌ها باید بیشتر صحبت شود.  قیمت برخی از فراورده‌ها هم در بخش تولید و هم در بخش صادرات باید افزایش پیدا می‌کرد و ما به این بخش‌ها اعتراضی نداریم اما جایی که حق تولید کنندگان و صادرکنندگان را پایمال شود را پیگیری خواهیم کرد.

وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی و دولت دو نقطه مقابل هم نیستند، گفت: آقای زنگنه یک فرد با سابقه در بخش نفت است ما نسبت به یک سری از تصمیمات وزیر نفت انتقاد داریم اما این به این معنی نیست که دو نقطه مقابل هم هستیم. چانه زدن دلیل بر تقابل نیست. یک نفر ممکن است حرف اشتباهی بزند و ما نمی‌توانیم بگوییم حق نداری حرف بزنی، دولت‌های ما مشورت گریز هستند و امیدوارم این مشکل در آینده برطرف شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ادامه داد: کدام بخش خصوصی واقعی از رانت استفاده کرده است. افرادی که از رانت کلی و جاندار در کشور استفاده کرده‌اند بخش خصوصی واقعی نبوده اند.

گلچین در ادامه در مورد حجم کل صادرات فرآورده‌های نفتی اظهار کرد: حجم کل صادرات کالاهای غیرنفتی کشور در شش ماه نخست سال جاری ۲۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بود که از این میزان ۱۶ میلیارد و ۱۴ میلیون دلار مربوط به بخش پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی بوده است. صادرات ایران به صورت حجمی رشد داشته اما با توجه به رشد قیمت نفت، ۱۲ تا ۱۵ درصد ارزش صادرات کاهش داشته است.

در ادامه این نشست اسلامی، نایب رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی از هیچ رانتی استفاده نمی کند افزود: واحدهای تولید کننده بخش دولتی از رانت استفاده می‌کنند و از انجایی که پشت‌شان گرم است وارد بازار رقابتی نمی‌شوند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۸ آبان ۱۳۹۵ / ۱۶:۴۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95080805557
  • خبرنگار : 71523

برچسب‌ها