به گزارش ایسنا، مهرداد نادریفر شنبه 8 آبانماه در جمع خبرنگاران، پیرامون اقدامات صورت گرفته در ستاد بزرگداشت اربعین استان همدان اظهار کرد: از ابتدای امسال تا کنون برنامهریزیها و امکانسنجی در ظرفیتهای مختلف استان پیرامون میزبانی از زائران اربعین حضرت اباعبداللهالحسین(ع) صورت گرفته و شرایط این میزبانی با توجه به ظرفیتهای استانی فراهم شده است.
وی تصریح کرد: 11 کمیته در سطح استان در ستاد اربعین فعال شدهاند که 9 کمیته آن در سطح شهرستان همدان شکل گرفتهاند.
این مقام مسئول با بیان اینکه استان همدان 36 موکب اربعینی دراین ایام دایر خواهد کرد، گفت: از تعداد 36 موکب موردنظر 28 موکب در استان همدان و 8 موکب در کشور عراق برپا میشود در دو نوع تیپ یک و دو ارائه خدمت خواهند کرد.
وی ادامه داد: 17 موکب تیپ یک اقدام به ارائه خدمات شبانهروزی در موکبها خواهند کرد که خدمات آنها شامل سه وعده غذایی صبحانه، ناهار، شام و میانوعده خواهد بود علاوه بر آن شرایط اسکان، نمازخانه، غرفههای فرهنگی، پزشکی، خدمات امداد خودرو و پلیس از دیگر امکاناتی است در موکبهای تیپ یک گنجانده شده است.
نادریفر با اشاره به برپایی 10 موکب تیپ دو تشریح کرد: در این موکبها نمازخانه، محل اسکان و ارائه میان وعده دیده شده است و فعالیت کلیه موکبهای تیپ یک و دو از 20 آبانماه تا 10 آذرماه آغاز میشود و تداوم خواهد یافت.
ثبتنام 11 هزار همدانی برای حضور در اربعین کربلا
مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان با بیان اینکه تا کنون 11 هزار نفر از همدان برای اعزام به کربلا ثبتنام کردهاند، عنوان کرد: سال گذشته حدود 50 درصد زائران اربعین در مسیر رفت و حدود 60 درصد در مسیر برگشت از استان همدان عبور کردند بنابراین میتوان گفت همدان دروازه ورود به کربلاست.
وی ضمن تأکید بر پیشبینی اقدامات لازم در شرایط بحران گفت: تلاش میکنیم همدان تحت هر شرایطی در میزبانی زائران اربعینی موفق و سربلند باشد حتی درصدد هستیم برنامهریزی انجام دهیم تا زائران در مسیر بازگشت از اماکن تاریخی فرهنگی استان به صورت رایگان بازدید کنند.
دبیر و سخنگوی ستاد بزرگداشت اربعین حسینی بیان کرد: کمیته سیاسی و کنسولی برنامه لازم برای گرفتن ویزا و ساماندهی زائران را ایجاد کرده است البته در همدان کنسولی نخواهیم داشت اما با هماهنگیهای صورت گرفته صدور ویزا از تهران با سرعت و دقت در جریان خواهد بود.
وی با بیان اینکه در داخل موکبها و کشور عراق مبلغانی هم مستقر و فعال خواهند شد، افزود: تعدادی از مساجد استان که در مسیر زائران قرار دارند بررسی و نیازسنجی شدهاند و در صورت نیاز اقدامات لازم در جهت بازسازی، تعمیر و افزایش سرویسهای بهداشتی آنها صورت گرفته است و در ورودیهای استان نیز موکبها برای خدمترسانی فعال میشوند.
وی تصریح کرد: نرمافزارهای مختلفی به منظور اطلاعرسانی به زائران طراحی شده است و در ورودیهای استان افرادی مستقر میشوند که راهنمایی زائران را در دستور کار دارند و برای تسهیل در این موضع اطلس استان را در اختیار آنها قرار میدهند.
این مقام مسئول همچنین از فعال شدن آهنگ پیشواز تلفن 118 با محتوای راهنمایی زائران اربعین خبر داد و گفت: شماره چهار رقمی 3138 از 20 آبانماه تا 10 آذر فعال شده و اپراتورها آماده پاسخگویی به سوالات زائران هستند.
آمادگی 85 درصدی استان همدان در استقبال از زائران اربعین
مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان در ادامه با بیان اینکه زیرساختهای لازم در استقبال از زائران اربعینی در استان فراهم شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر استان همدان آمادگی 85 درصدی در استقبال از زائران اربعین دارد و علاوه بر آن ظرفیت کلیه نمازخانهها، مدارس، حسینیهها، تکایا و سالنهای ورزشی نیز در صورت لزوم فراهم است.
وی یادآور شد: شرایط اسکان 2500 نفر در استان همدان فراهم شده و اقداماتی هم در جهت رفاه حال زائران در استان ایلام انجام شده است که از جمله آنها میتوان به استقرار 4 دستگاه خودروی حمل زباله، 5 خودروی آتشنشانی، 30 دستگاه اتوبوس و 4 برج نوری برای تأمین زیرساختها اشاره کرد.
نادریفر اضافه کرد: تعداد 5 دستگاه آمبولانس و 15 نفر نیروی امدادگر از یک هفته قبل از اربعین و 4 روز پس از آن در ایلام مستقر خواهند بود.
وی تنظیف و ترمیم تابلوهای هشدار جادهها را از جمله اقدامات افزایش ایمنی در جادهها برشمرد و افزود: پیشبینی لازم برای شرایط حمل و نقل و تأمین سوخت وسایل نقلیه صورت گرفته و با شرکتهای حمل و نقل مسافربری و انجمن صنفی مربوطه هماهنگ شده تا در صورت لزوم برای جایگزینی اتوبوسهایی که احیانا دچار نقص شدهاند انجام شوند و زائران در مسیر نمانند و شرکت آزادراه کربلا نیز تجهیزات ایمنی خود را در مسیرها و دوربرگردانها برای تسهیل تردد آمبولانسها و خودروهای اورژانس افزایش خواهد داد.
دبیر و سخنگوی ستاد بزرگداشت اربعین حسینی با بیان اینکه رادیو اربعین به همّت صدا و سیمای مرکز استان همدان در این ایام اطلاعرسانی از شرایط مختلف و برنامههای اربعینی را در دستور کار دارد، گفت: خدمات بیمارستانی و اکیپهای پزشکی نیز در نقاط مختلف استان فعال خواهد بود.
وی با اشاره به فعالیت دستگاههای مختلف در این ستاد اظهار کرد: کمیته خدمات شهری برای فضاسازی محیط شهر و مسیر تردد زائران فعال شده و شهرداری با تجهیزات و وسایل خدمترسانی طی مدت 15 روز با بهکارگیری 60 نفر نیرو در ناحیه 2 شهرداری کربلا مستقر بوده و ارائه خدمت خواهد کرد.
کلیه هزینه پذیرایی زائران اربعین از کمکهای مردمی است
مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان با بیان اینکه کلیه هزینههای پذیرایی و میزبانی زائران اربعین در ستاد اربعین از کمکهای مردمی و عشّاق اباعبداللهالحسین(ع) فراهم شده است، تصریح کرد: هیچ اعتبار دولتی در زمینه تغذیه و دایر کردن موکبهای اربعین دریافت نشده است.
وی در ادامه گفت: در شهرستان همدان برخی افراد به صورت خودجوش در یکی از NGOهای گردشگری ثبتنام کردهاند تا در منزل خود میزبان زائران اربعین شوند که سمن مذکور در این راستا اقدام به بررسی و امکانسنجی منازل و شرایط این افراد کرده است.
نادریفر با تأکید بر اینکه ستاد مردمی اربعین هم زیر نظر ستاد استانی است، بیان کرد: امکاناتی که استان همدان در میزبانی از زائران اربعین فراهم آورده، میلیاردی است و مضاعف بر تکلیفی که ستاد اربعین کشور بر عهده استان گذاشته بود، ظاهر شدهایم و خوشبختانه تا کنون به همت و اشتیاق مردم چیزی در ستاد مورد درخواست نبوده که تأمین نشده باشد.
ورود اتباع خارجی از مرز مهران ممنوع است
دبیر و سخنگوی ستاد بزرگداشت اربعین حسینی در ادامه با بیان اینکه از قبل مشخص شده که چه استانهایی باید از کدام مرزها عبور کنند، خاطرنشان کرد: مرز مهران بیشترین زائرانی را که از همدان عبور کردهاند، پوشش میدهد اما خروج اتباع خارجی از این مرز ممنوع اعلام شده و تنها مرز شلمچه برای ورود و خروج این افراد درنظر گرفته شده است.
وی افزود: سال گذشته کشور ما حدود 100 گیت بازرسی در عراق مستقر کرده بود و بازرسیها برای امنیت زائران مستحکم بود اما به هرحال زیرساختها در کشور عراق محدود است با این وجود امسال موانع کنترلی مضاعفی در داخل کشور دیده شده تا روادید از استان ایلام و طی چند مرحله کنترل شود تا نابسامانی در خروج از کشور ایجاد نشود بنابراین امسال ورود به عراق بدون اخذ روادید امکانپذیر نخواهد بود.
انتهای پیام