استاندار قزوین:

رعایت حقوق شهروندی با خدمتگزاری صادقانه مدیران معنا می‌شود‌

‌استاندار قزوین گفت: رعایت حقوق شهروندی با خدمتگزاری صادقانه مدیران معنا می‌شود و در این راستا همه مدیران و خدمتگزاران باید رابطه خود را با مردم مستحکم کرده و با تلاش صادقانه خود حقوق شهروندی آنان را رعایت کرد.

‌به گزارش ایسنا‌، فریدون همتی در جلسه شورای اداری که با موضوع حقوق شهروندی و شهروند مسئول، اظهار کرد: هیچ مکتب، کشور و سازمانی را نمی‌یابید که حقوق شهروندی و مردم را بهتر از اسلام دیده باشد، اگر ما این حقوق در اسلام به‌خوبی احصا کرده و پیاده کنیم در مسیر جامعه‌ای که مدینه فاضله است، قرار می‌گیریم.


وی ادامه داد: در نظام جمهوری اسلامی با اهتمام امام خمینی (ره) و علمای بزرگوارمان که قانون اساسی را تدوین کردند، در فصل سوم قانون به‌خوبی به حقوق ملت پرداخته‌شده است و این امر کار، اراده و ایمان می‌خواهد که باید بکوشیم تا این حقوق را در جامعه اسلامی نهادینه کنیم.

استاندار قزوین افزود: مردم بر گردن حکومت و حکومت بر گردن مردم حقوقی را دارند، در داخل خانواده اعضای خانواده همه بر هم حقوقی را دارند و همه این‌ها در دین اسلام دیده‌شده و امیدواریم همه این حقوق را شناخته و تلاش کنیم آن را پیاده و رعایت کنیم حتی اگر با رعایت این حقوق از اثرگذاری ما کم شود.

وی خاطرنشان کرد: بخش عظیمی از حقوق مردم در حوزه کاری ما قرار دارد، باید با اعتقاد راسخ بکوشیم حقوق مردم در حوزه دستگاه‌ها و نهادها را رعایت کنیم؛ دوره کاری ما روزی تمام‌شده و میان مردم می‌رویم ما چقدر دوست داریم کار ما با سرعت انجام شود، اگر چنین بنایی را امروز گذاشتیم فردا روزی که از پشت میزها خواهیم رفت زندگی مطلوبی را خواهیم داشت.

همتی گفت: پشتوانه این نظام همین مردم است آنچه جمهوری اسلامی را در این شرایط سخت حفظ کرده است، بعد از لطف خدا، وجود رهبری و ملت و اعتقاد راسخی است که مردم به اسلام دارند و این‌ها عناصر حفظ و بالندگی نظام ما هستند.

وی تأکید کرد: اگر ما به مردم کم‌توجهی کنیم هم برای خود، هم جامعه و هم نظام خسارت ایجاد کرده‌ایم و باید با این نگاه رابطه خود را با مردم و جامعه تنظیم کنیم و با مردم صادق باشیم.

استاندار قزوین با اشاره به لزوم توجه به حقوق یکدیگر در انتقادها اظهار کرد: انتقاد سازنده مفید است و جامعه‌ای که در آن انتقاد نباشد، خواهد مرد، رسانه‌ها و کسانی که تریبون در اختیار دارند آنجا هم حقوقی هست، راجع به هر کس و هر دستگاهی اظهارنظر کنیم باید با این نگاه باشد که اثرگذار بوده و اصلاح شود و باید آن حقوق را در نقد و رهنمون دادن رعایت کنیم و اگر رعایت نکنیم خسارت بیشتری برای ما به وجود خواهد آمد.

وی با اشاره به سفر رئیس‌جمهور و هیئت دولت به استان قزوین خاطرنشان کرد: از همه مدیران و خدمتگزاران مردم استان تشکر می‌کنیم و در پی همدلی، وحدت و انسجام و توجه خاص همه، این سفر به‌خوبی به سرانجام رسید و استقبال بی‌نظیری را مردم از رئیس‌جمهور داشتند کار خود را انجام دادند.

همتی گفت: تقدیر از مردم باید با کار و خدمت انجام شود و ما خدمتگزار مردم هستیم بنابراین باید تلاش کنیم مصوبات اجرایی شود و بخشی از کار به مدیریت و از دست ندادن زمان بازمی‌گردد که باید مدنظر داشته باشیم.

استاندار قزوین یادآور شد: نمایندگان مجلس مراجعاتی را از سوی مردم‌دارند و مواردی را نمایندگان مجلس به دستگاه‌های اجرایی ارجاع می‌دهند، بنابراین این توقع وجود دارد تا آنجا که قانون اجازه می‌دهد دستگاه‌ها پاسخگو باشند.

«آزادی بیان»، یکی از جلوه‌های حقوق شهروندی است

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین نیز در جلسه شورای اداری ‌با موضوع حقوق شهروندی و شهروند گفت: در نگاه دینی «آزادی بیان» یکی از جلوه‌های حقوق شهروندی است.


‌آیت‌الله عبدالکریم عابدینی‌اظهار کرد: نهج‌البلاغه آکنده از مسائل مبنایی و حقوق شهروندی است و در این کتاب ارزشمند تنها بخشی از نگاه‌های امیرالمؤمنین (ع) آمده است.

وی با اشاره به نگاه امام علی (ع) به حقوق شهروندی و با تأکید بر این‌که «صداقت» یکی از اصول مهم در حقوق شهروندی به‌حساب می‌آید، تصریح کرد: باید رفتار صادقانه بین حاکمان، مردم و تعامل انسان‌ها با یکدیگر و با حاکمان و تعامل حاکمان با مردم موردتوجه قرار گیرد.

امام‌جمعه قزوین با اشاره به نگاه امام علی (ع) در خصوص اهمیت صداقت، خاطرنشان کرد: امیرالمؤمنین (ع) در خصوص صداقت فرموده‌اند، تنها باصداقت است که می‌توانید به هر هدف و مقصدی دست پیدا کنید.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین صداقت در ارائه آمارها را بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: اگر آمارها به‌درستی و باصداقت ارائه شوند، برنامه‌ریزی برای سال‌های آینده را آسان کرده‌ایم و درنهایت در مسیر پیشرفت و توسعه کشور گامی جدی برداشته‌ایم.

وی «آزادی بیان» را یکی دیگر از جلوه‌های حقوق شهروندی معرفی و اضافه کرد: جامعه باید به‌گونه‌ای باشد که مردم در گفتن حرف‌هایشان راحت باشند. امام علی (ع) در این خصوص به مردم فرموده: آن‌گونه که با ستمگران، جباران و قدرت‌طلبان سخن می‌گویید، با من سخن نگویید و در مقابل من راحت و بدون ترس سخن بگویید.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: خیلی از کسانی که مشکلات جامعه را مطرح کرده و انتقاد می‌کنند به خاطر دلسوزی و حل مشکلات کشور است و در این مسیر جرئت و جسارت به خرج می‌دهند و از آبرویشان هزینه می‌کنند.

امام‌جمعه قزوین در این خصوص ادامه داد: اما در مقابل کسانی قرار دارند که برای بیان مشکلات جامعه، جرئت، جسارت و صداقت ندارند و دلسوز مسئولان و مردم نیستند که واقعیت‌ها را بیان نمی‌کنند.

وی با بیان این‌که آن‌هایی که مشکلات را نمی‌گویند، به معنای این نیست که به شما علاقه‌مند هستند، تأکید کرد: آن‌هایی که واقعیت‌های جامعه را می‌گویند باید تشویق شوند و یا اگر تشویق نمی‌شوند لااقل تنبیه نشوند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: طبق فرمایشات امام علی (ع)، باید در سخن گفتن از حالت‌های چاپلوسانه، تملق‌گویانه، تعریف‌های بی‌جا، عیب‌ها را حسن جلوه دادن و حسن را عیب مطرح کردن، پرهیز شود.

آیت‌الله عابدینی «امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر» را یکی دیگر از محورهای حقوق شهروندی معرفی و تصریح کرد: اگر این سنت الهی و نبوی اجرا شود، حقوق مردم احیا خواهد شد و جامعه نیز از نفاق دور می‌ماند.

وی تصریح کرد: «احترام همگانی» یکی دیگر از مصادیق توجه به حقوق شهروندی است و حضرت می‌فرمایند حتی آن‌هایی که در دین شما نیستند، به آن‌ها احترام بگذارید.

امام‌جمعه قزوین اضافه کرد: نباید صرف این‌که کسی فضای فکری و سلیقه‌ایش با ما متفاوت باشد، مجازات، مغضوب و محکوم شود و این‌ها شایسته نظام امیرالمؤمنین (ع) نیست.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: مستضعف‌ترین شهروندان، یتیمان هستند و توجه به آن‌ها یکی دیگر از مصادیق حقوق شهروندی است.

آیت‌الله عابدینی، توجه به حقوق همسایگان، توجه به حقوق طبقه مستضعف مالی و اقتصادی، حمایت از مظلومان در همه عالم را از دیگر مصادیق توجه به حقوق شهروندی معرفی کرد.


‌انتهاي پیام

  • شنبه/ ۸ آبان ۱۳۹۵ / ۱۳:۵۳
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 95080805354
  • خبرنگار :