به گزارش ایسنا، دکتر سید امیرمحسن ضیائی در جلسه شورای معاونین که در استان زنجان برگزار شد با اشاره به اینکه یکی از مهمترین برنامههای جمعیت هلالاحمر برنامه ۱۰ ساله توسعه است، خاطر نشان کرد: برنامه پنج ساله اول جمعیت تا آخر آذر ماه جاری به تصویب میرسد و از سال ۹۶ اجرایی میشود و راه هلال احمر را در پنج سال بعد مشخص می کند.
وی با تاکید بر اینکه از همه ظرفیت های سازمانی برای تهیه سند راهبردی استفاده شده است، افزود: در حال حاضر راهبردهای سازمانی به تصویب شورای عالی رسیده و مشخص شده است که در ۱۰ سال آینده همه سطوح جمعیت اعم از امداد و نجات، جوانان، داوطلبان، درمان و توانبخشی، بین الملل و ... قرار است کجا باشیم. این سند باید بعنوان یک گفتمان در همه ارکان و سطوح جمعیت ورود کند تا همه بدانند برنامه و هدف هلال احمر چیست.
برنامههای هلال احمر متصل به برنامه توسعهای کشور
ضیائی با اشاره به اینکه با اجرایی شدن سند برنامه از ابتدای سال ٩٦ و تاکید بر اینکه هیچ موضوع و برنامه ای در جمعیت نیست که متصل به یک نشانه از برنامه نباشد، افزود: سند پنج ساله هم راهنمای درون سیستم است که بدانیم قرار است چه کاری را انجام دهیم و هم انتظارات دیگران را براساس برنامه، مشخص می کند و ما را از روزمرگی نجات می دهد.
رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه جمعیت هلال احمر؛ ارزش ها و اهداف بزرگی دارد و مبتنی بر برنامه، روشمند، نظاممند، موثر و حرفهای و مبتنی بر مردم حرکت خواهد کرد، افزود: باید به این فکر کرد که چگونه میتوان در مواقع ضروری از پتانسیل مردمی در برنامههای مهم بهره برده و پتانسیل مردمی را به میدان آورد؟
وی با تاکید بر اینکه جمعیت هلال احمر ماهیتا با یک نهاد دولتی فرق دارد و یک دستگاه اجرایی ساده هم نیست، افزود: جمعیت هلال احمر یک نهاد فراگیر، بزرگ و مردم نهاد است که بزرگترین ویژگی آن خدمت و فعالیت داوطلبانه براساس ارزشهای سازمانی است و این مهم هم در دیدگاه حضرت امام (ره) و هم دیدگاه مقام معظم رهبری عنوان شد که اهداف جمعیت هلالاحمر، در چارچوب ارزشهای اسلامی است.
خدمت به مردم باید ایمن و استاندارد باشد
رئیس جمعیت هلال احمر افزود :بسیاری از دستگاهها وظایف مشخص با بودجه مشخص دارند که براساس آن به قانون عمل میکنند، اما اجرای قانون در جمعیت هلال احمر علاوه بر اینها براساس کرامت و اخلاق حرکت میکند و همواره در سطح حداکثری است و البته رو به تعالی دارد.
وی افزود: نوع خدمت در جمعیت هلال احمر متفاوت و حساس است و با جان مردم در ارتباط است؛ براین اساس خدمت در جمعیت هلال احمر باید ایمن و استاندارد و به موقع، مبتنی بر شواهد و منابع و متمرکز به مردم باشد.
آفت هلال احمر؛ تبدیل شدن به سازمان دولتی است
ضیائی تبدیل جمعیت هلال احمر را به یک ارگان دولتی یا شبه دولتی، انحراف از معیارها و موجب خسران برشمرد و خاطر نشان کرد: هنر ما استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های مردمی برای خدمت به خود مردم است. تجربه نشان داده اگر مردم و ظرفیت مردمی به صحنه بیایند، معجزه رخ می دهد و در حال نیز یکی از معیارهایی سرمایه اجتماعی، خود مردم هستند و نمونه شاخص آن حضرت امام خمینی(ره) بود که مردم (و در واقع ظرفیت مردمی) را به صحنه آورد و انقلاب شکوهمند اسلامی را رقم زد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از شاخصها در اثربخشی میزان استفاده از ظرفیتها است، افزود: ما وارث و صاحب یک نهاد خوشنام هستیم که خودش یک ظرفیت اجتماعی است و به تبع آن تمام فعالیتها هم؛ سرمایه اجتماعی است و لازم است شاخصهای عملکردی را هم ارزیابی کنیم که چقدر بر جامعه تاثیر گذار بودهایم؟ چقدر جامعه را آماده کردهایم؟ چقدر جوانان را جذب کردهایم و چقدر توانستهایم از این ظرفیتها برای خدمت به مردم استفاده کنیم.
هویتبخشی و برنامهریزی؛ عامل جذب و نگهداشت اعضاء
رئیس جمعیت هلال احمر، جذب و نگهداشت نیروهای جمعیت را با وجود ورود سازمانهای مردمنهاد متعدد به عرصه کار داوطلبانه مهم و حیاتی برشمرد و افزود: یکی از کارکردهای مهم هلال احمر؛ افزایش همبستگی مردمی است که بخش مهمی از ظرفیت اجتماعی و لذا موجب کاهش آسیب های اجتماعی است. جمعیت هلال احمر به اعضایش هویت و برنامه و فضا می دهد و احساس مفید بودن دارند؛ بنابراین این نیروها در چرخه فعالیت داوطلبانه باقی میمانند به همین خاطر باید برای حفظ و از جلوگیری از ریزش این نیروها برنامههای منسجم داشته باشیم و بزرگترین دستاورد آن اعتماد مردمی است که ما اکنون در کشورمان شاهد این اعتماد متقابل مردم به حکومت و حکومت به مردم هستیم.
بنابراعلام روابط عمومی جمعیت هلال احمر، وی با اشاره به حضور هلال احمر در مناطق آسیب دیده و با شرایط دشوار، خاطر نشان کرد: خدمت در جمعیت هلال احمر توام با ارزش است و تفاوت ما با یک سازمان عادی در این است که ما به قیمت توجه نمی کنیم؛ بلکه ارزش نگاه می کنیم؛ بنابراین باید قدر این خدمت را بدانیم.
استفاده از پتانسیل استانی نشان دهنده میزان تعامل هلال احمر با مسوولان
رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه از تبدیل سرمایههای استانی به منابع پایدار استقبال و حمایت می شود، افزود: در ارزیابیها، استفاده از ظرفیتهای استانی شاخص است؛ چرا که میزان تعامل با مسئولیت استانی همسو با فعالیتهای داوطلبانه را به خوبی نشان میدهد.
همچنین در جلسه شورای معاونین جمعیت هلال احمر که شب گذشته در استان زنجان برگزار شد، مدیرعامل استان و جمعی از معاونین، نقطه نظرات خود در خصوص مشکلات استانی و نحوه مدیریت و برطرف کردن آنها را مطرح کردند.
علی طاهری، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان زنجان در جلسه شورای معاونین جمعیت، با قدردانی از دکتر ضیائی برای بازدید از پایگاههای امداد و نجات و حضور در جمع امدادگران و نجاتگران، این سفر را موجب قوت قلب همه هلالاحمریهای استان دانست، افزود: این حضور موجب افزایش انگیزه و توان مجموعه، برای ادامه فعالیتهای جمعیت هلالاحمر استان خواهد بود.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان زنجان با تشریح ساختار و ارائه گزارش عملکرد از فعالیتهای استان، اظهار امیدواری کرد: با انجام آمایش سرزمین، افزایش پایگاهها و تخصیص اعتبار بیشتر به استان را در سالهای آتی شاهد باشیم.
ارائه تسهیلات و توسعه فعالیتهای استان زنجان در حوزه آموزش
دکتر سید حمید جمالالدینی، معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلالاحمر هم در این جلسه، درباره ساختار این معاونت در استان زنجان، اظهار کرد: هنوز معاونت آموزش به شکل رسمی در استان شکل نگرفته است؛ اما بهزودی با ارائه تسهیلات و توسعه این بخش بهدنبال تقویت افزایش فعالیتهای استان زنجان در حوزه آموزش خواهیم بود.
جایگاه مناسب استان زنجان در زمینه پاسخگویی، آموزشهای تخصصی و آمادگی
همچنین مرتضی سلیمی، سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر در این جلسه، با اشاره به اینکه جمعیت هلالاحمر استان زنجان در زمینه پاسخگویی، آموزشهای تخصصی، آمادگی و ارتباطات در جایگاه بسیار خوبی قرار دارد، اظهار کرد: بررسیها نشان میدهد این استان در ماموریتهای امداد و نجات، سیل و کوهستان در مدیریت این بحرانها بهخوبی عمل کرده است.
دکتر مسعود حبیبی؛ رئیس سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر هم با اشاره به گسترش مشارکت جوانان در زمینه تصمیمگیری و تصمیمسازی، خاطرنشان کرد: اعضای جمعیت هلالاحمر، بسیار ارزشمندند و ما تنها با هویتبخشی و مسئولیتپذیری میتوانیم پاسخگوی آسیبهای اجتماعی بوده و مدیریت منابع انسانی را افزایش دهیم.
طراحی دستورالعمل یکسان بهمنظور یکسانسازی شماره حسابها برای دریافت کمکهای نقد
در این جلسه فرحناز رافع؛ رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر هم با اشاره به اینکه برای جذب و سازماندهی اعضای داوطلب و یکسانسازی شماره حسابها برای دریافت کمکهای نقدی، دستورالعملهای یکسان طراحی خواهد شد، گفت: استان زنجان در زمینه پیشگیری بسیار موفق عمل کرده است.
وی افزود: آموزشهای خوب نیروهای داوطلب در کاروانهای سلامت برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و گروههای آسیبپذیر بسیار اثربخش و موفق بوده است.
نیاز به تجهیز استان زنجان به خودروهای مناسب برای ارائه خدمات RDH
دکتر حسن صفاریه، سرپرست معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلالاحمر هم با اشاره به اینکه BHCU استان زنجان کامل شده و تنها در RDH نیاز به تجهیز به خودروهای مناسب وجود دارد، گفت: یکی از مشکلات استان بحث داروخانه شبانهروزی است که با توجه به اینکه در این داروخانه داروهای خاص به مردم ارائه نمیشود؛ در تلاشیم فعالیت این داروخانه را به سمت ارائه داروهای خاص بریم.
نگاه ویژه به روابطعمومی و انجام فعالیتهای تبلیغی - ترویجی در بالاترین سطح
وحید رحمتی؛ مدیرکل روابطعمومی و ارتباطات مردمی جمعیت هلالاحمر هم در جلسه شورای معاونین با اشاره به اینکه بحث تبلیغ و ترویج در کنار اطلاع رسانی بهینه، از وظایف اصلی جمعیت هلالاحمر است، اظهار کرد: متاسفانه در بیشتر استانها تمامی وظایف وسیع و مهم حوزه روابط عمومی توسط یک نفر انجام میشود؛ در صورتی که اگر جمعیت هلالاحمر بخواهد در زمینه اطلاعرسانی و از آن مهم تر؛ تبلیغ و ترویج موفق عمل کند، باید نگاه ویژهتری به روابطعمومی داشته باشد و این مهم به یک عزم جدی در مسوولان ارشد جمعیت نیاز دارد.
انتهای پیام