به گزارش ایسنا، انتخابات اعضای هیات مدیره تعاونی مطبوعات به دلیل تصویب نشدن اساسنامه توسط آرای حاضرین برگزار نشد. برخی از مدیران مسؤول حاضر در مکان مقرر شده انتخابات به نحوه اطلاعرسانی تعاونی و رأیهای وکالتی منتقد بودند که در این گزارش مصاحبه دو تن از منتقدان که در روز برگزاری انتخابات با خبرنگار ایسنا گفتوگو کردهاند، منتشر شده است.
این انتخابات از نظر عدهای مخدوش است
مدیر مسؤول ماهنامه «دنیای کامپیوتر و ارتباطات» اظهار کرد: طبق اساسنامه باید برای برگزاری انتخابات یک اطلاعرسانی حداقلی صورت میگرفت. علاوه بر اینکه باید در روزنامههای کثیرالانتشار و سایت مطرح میشد، باید از ابزارهای ارتباطی نوین مثل کانالهای تلگرامی و ... نیز بهرهبرداری مناسب صورت میگرفت؛ اما نحوه اطلاعرسانی برای انتخابات یکی از ضعفهای تعاونی بود که خیلی هم به آن نقد وارد شد؛ به عنوان مثال روزنامهای که در آن برگزاری انتخابات اطلاعرسانی شده بود، روزنامه عمومی نبود و به همین خاطر هر چند ظاهر قانون رعایت شد، اما اطلاعرسانی بدرستی صورت نگرفت.
او ادامه داد: در دورههای قبل اطلاعرسانی به صورت مکتوب برای رسانهها فرستاده میشد، ولی در این دوره این اتفاق نیفتاد. الزام دیگری که باید انجام میشد، ولی نشد این بود که باید روی سایت تعاونی نیز اطلاعرسانی صورت میگرفت. امروز با توجه به حضور شبکههای اجتماعی در عرصه اطلاعرسانی، دسترسی زیادی برای اطلاعرسانی وجود دارد. یکی از انتقادات جدی که به تعاونی مطبوعات وارد شد، همین موضوع نحوه اطلاعرسانی بود که به درستی انجام نشد.
مدیر مسؤول ماهنامه «دنیای کامپوتر و ارتباطات» با بیان اینکه این انتخابات خیلی بحرانی شده، متذکر شد: حتی برخی از کاندیداها پیش از برگزاری انتخابات استعفا دادند. وقتی اطلاعرسانی به درستی صورت بگیرد، نزدیک به ۳۰۰۰ مدیر مسؤول میتوانند در انتخابات شرکت کنند یا کاندیدا شوند، ولی با این شرایط فقط افرادی که آشنا هستند کاندیدا میشوند و به همین خاطر هم آرا محدود میشوند. از آنجا که اطلاعرسانی به درستی انجام نشد، این انتخابات از نظر عدهای مخدوش است.
با استفاده از ضعفها و حفرههای قانونی، کارشان را پیش بردند
مدیر مسؤول مجله «جادههای سبز» نیز که معتقد است «اطلاعرسانی برای انتخابات بر اساس اساسنامه صورت نگرفته است»، اظهار کرد: طبق اساسنامه اطلاعرسانی باید از طریق ارسال پست، انتشار در روزنامههای کثیرالانتشار و انتشار روی سایت رسمی تعاونی صورت بگیرد، ولی متاسفانه هیچکدام از اینها صورت نگرفت. از طرفی هم اطلاعرسانی روی سایت نیز در زمان مقرر صورت نگرفت و از آنجا که اعضا از طریق شبکههای مجازی متوجه زمان برگزاری انتخابات شدند، انتقاد کردند که چرا روی سایت اعلام رسمی نکردید؟ و بعد متاسفانه آمدند برای اینکه بگویند کارخلافی انجام ندادهند، دست کاری کردند و اطلاعات را به تاریخی قدیمی روی سایت منتشر کردند و بعد که باز مورد هجمه قرار گرفتند، اعلام کردند که سایت هک شده بود.
او خاطرنشان کرد: بزرگترین مشکل که باعث ایجاد حواشی هم شد، این بود که دوستان با استفاده از ضعفها و حفرههای قانونی، کارشان را پیش بردند و حتی گاهی با بیقانونی کارشان را انجام دادند؛ به عنوان مثال برخی کاندیداها را به دلایلی همچون کامل نبودن مدارک حذف کردند و بدون اینکه اطلاعرسانی کنند این کار را انجام دادند. این در حالی بود که بعد از مهلت نامنویسی، عدهای از کاندیداها را پذیرفتند.
مدیر مسؤول مجله «جادههای سبز» با اشاره به رأیهای وکالتی گفت: به این موضوع هم انتقاداتی وارد است. کسانی که وکالتی رای میدهند باید به دفتر شرکت تعاونی مراجعه کنند و با حضور وکیل و موکل وکالت داده شود. در حالی که وکالت دادن در داخل تعاونی صورت نگرفته وعدهای از شهرستانها وکالت جمع کردهاند که میتوان گفت این وکالتها واقعی نیستند.
کاندیداها باید زودتر معرفی میشدند
اما مدیر مسؤول ماهنامه «نیکان» از اصفهان درباره نحوه اطلاعرسانی تعاونی مطبوعات برای برگزاری انتخابات اظهار کرد: یکی از اهالی مطبوعات به اصفهان آمد و در جلسهای زمان برگزاری انتخابات را به ما اطلاع داد؛ علاوه بر این به صورت رسمی هم از طریق پیامک اطلاعرسانی صورت گرفت.
او در ادامه به نحوه معرفی کاندیدای انتخابات اشاره و اظهار کرد: کلاً انتخابات باید به گونهای باشد که پیش از برگزاری تمام کاندیداها معرفی شده باشند تا افراد بتوانند درباره آنها تحقیق کنند و با آگاهی رأی دهند و نه اینکه همان روز انتخابات کاندیدا معرفی شوند.
انتهای پیام