معاون پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه:

آرتمیا به دلیل شوری بالای دریاچه ارومیه از بین رفته است

معاون پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه گفت: آرتمیا به دلیل شوری بالای دریاچه ارومیه از بین رفته است.

ناصر آق در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در خصوص آخرین وضعیت آرتمیای موجود در دریاچه ارومیه اظهار کرد: چند سالی به دلیل غلظت بالای نمک آرتمیا در دریاچه ارومیه وجود نداشت اما امسال بدلیل افزایش آب ورودی به دریاچه و پایین آمدن شوری، آرتمیا به‌ویژه در منطقه جنوبی دریاچه شکوفا شد ولی به دلیل شوری بار دیگر از بین رفته اما این به معنی انقراض آرتمیا نیست.

وی با بیان اینکه آستانه تحمل شوری آرتمیای دریاچه ارومیه 250 گرم در لیتر است، افزود: در حال حاضر غلظت نمک در دریاچه ارومیه بالاست و شرایط مطلوب برای ادامه حیات آرتمیا وجود ندارد اما بر اساس تحقیقات و مطالعات تخم آرتمیا تا 100 سال از بین نمی‌رود لذا هر آن که شوری آب دریاچه کمتر شود آرتمیا جان می‌گیرد.

وی با بیان اینکه آرتمیا ارزش اقتصادی بالایی دارد، افزود: پرورش آرتمیا در اراضی شور و زه آب‌ها در زمان حاضر می‌تواند پتانسیل مناسب برای ایجاد اشتغال، تولید درآمد و نیازهای کشور در صنعت آبزی پروری را برطرف کند.

آق ادامه داد: پرورش آرتمیا در مقایسه با کشاورزی سودده و اقتصادی است اما باید زیر نظر محققان و متخصصان پرورش داده شود لذا در این راستا باید برنامه‌ریزی و اقدامات جدی صورت گیرد.

وی گفت: برای پرورش آرتمیا باید حمایت‌های سرمایه‌گذاران را جلب کرد که متاسفانه تابحال انجام نشده امید است با همت مسئولان و حمایت سرمایه‌گذاران نسبت به پرورش انبوه آرتمیا دراستان اقدامات لازم انجام شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۵ آبان ۱۳۹۵ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 95080503545
  • خبرنگار :