دیپلمات: چین به مشارکت ایران در طرح یک کمربند – یک جاده نیازمند است

نشریه دیپلمات در گزارشی با اشاره به پروژه یک کمربند- یک جاده چین برای توسعه جاده ابریشم نوشت: پکن برای تعدیل منافع آمریکا در خاورمیانه نیازمند حضور و همکاری ایران در این پروژه بزرگ است.

به گزارش ایسنا، نشریه تخصصی دیپلمات در ادامه گزارش خود نوشت: سون وی دانگ سفیر چین در پاکستان هفته گذشته در یک گفت و گو از چشم انداز همکاری روبه رشد با ایران در کریدور اقتصادی چین- پاکستان استقبال کرد.

این پروژه بزرگ بخش جدایی ناپذیر از طرح چین برای توسعه و احیاء جاده ابریشم با عنوان یک کمربند یک جاده است که هدف  آن ایجاد ارتباطات منطقه ای بزرگتر در آسیا است. این طرح کمربند اقتصادی زمینی جاده ابریشم و مسیردریایی جاده ابریشم را شامل می شود.

در نظر گرفتن  کشوری مهم از لحاظ راهبردی و ژئوپولوتیک همچون ایران در این پروژه نشان دهنده یک جنبه مهم از سیاست اقتصادی چین است که تنها به ظرفیت صنعتی برون سپاری در کریدور اقتصادی چین – پاکستان محدود نمی شود.

دیپلمات در ادامه با بیان اینکه این سیاست اقتصادی چین نیازمند دستیابی بیشتر به منطقه نفت خیز خاورمیانه است، نوشت: شش کشور در این منطقه که از اعضای جدایی ناپذیر اوپک هستند متحدان تاریخی آمریکا به دلیل منافع سیاسی، اقتصادی و راهبردی به شمار می آیند. برای اینکه چین بتواند منافع اقتصادی آمریکا در منطقه خلیج (فارس) را تعدیل کند نیازمند مشارکت کشورهای بیشتری در طرح یک کمربند – یک جاده است. بنابراین با توجه به جایگاه ژئوپولیتیکی مهم ایران در منطقه و روابط کم این کشور با آمریکا ، تهران یک سهام دار بزرگ در این زمینه محسوب می شود.

رویکرد برجسته و قدیمی چین برای احترام گذاشتن به تمامیت ارضی و روابط با کشورها بر اساس همکاری های مشترک و همزیستی مسالمت آمیز یک دلگرمی مضاعف برای ایران است.

ایران سال گذشته پس از نزدیک به دو سال مذاکرات هسته ای با گروه موسوم به 1+5 به یک توافق هسته ای دست یافت که منجر به رفع تحریم های ایران در ازاء محدودیت برنامه هسته ای اش شد.

چین علاوه بر این ، بر حل مسائل باقیمانده میان ایران و پاکستان به طور دو جانبه و مشارکت ایران در کریدور اقتصادی چین پاکستان تاکید می کند که اجازه ظهور فرصت های بیشتر و افزایش روابط دو جانبه ایران و پاکستان را می دهد . دو کشور همچنان بر سر خط لوله گاز ایران- پاکستان و درگیریها در  مرز سیستان و بلوچستان با یکدیگر اختلاف دارند.

نشریه دیپلمات همچنین نوشت: مشارکت ایران در پروژه یک کمربند – یک جاده به این کشور اجازه می دهد تا همزمان با بهره اقتصادی رقیب منطقه ای خود ، عربستان سعودی را به چالش بکشد، هر چند چین بر اهمیت روابط خود با سعودی ها نیز تاکید می کند و به آن پایبند است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۵ آبان ۱۳۹۵ / ۰۹:۰۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 95080503332
  • خبرنگار : 71443