تصویب قطعنامه جدید پارلمان اروپا درباره ایران

پارلمان اروپا قطعنامه جدید خود درخصوص راهبرد اتحادیه اروپا در قبال ایران را به تصویب رساند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، پارلمان اروپا در جلسه روز سه‌شنبه خود در استراسبورگ تصمیمات جدید درباره راهبرد اتحادیه اروپایی در قبال ایران پس از اجرای توافق هسته‌ای را با ۴۵۶ رای موافق در برابر ۱۷۴ رای مخالف تصویب کرد.

این قطعنامه از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا روابط خود را با ایران از طریق رایزنی‌های جامع، سازنده، قطعی و بر مبنای همکاری از سر گیرد.

این قطعنامه در ادامه از توسعه تجارت با ایران حمایت می‌کند و از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا با دیپلماسی فعال به کاهش تنش میان تهران و ریاض کمک کند.

در این قطعنامه همچنین تاکید شده است که توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ دستاوردی مهم برای دیپلماسی چندجانبه و به ویژه دیپلماسی اروپاست.

در ادامه این قطعنامه همچنین هشدار داده شده است که هرگونه بازگشت ایران از توافق هسته‌ای می‌تواند به وضع دوباره تحریم‌ها منجر شود.

بر اساس این گزارش، پارلمان اروپا از توسعه روابط تجاری اتحادیه اروپا با ایران که هم اکنون حدود هشت میلیارد دلار آمریکا ارزش دارد حمایت می‌کند و بر این باور است که سطح این روابط باید به اندازه‌ای گسترش یابد که اتحادیه اروپا به بزرگترین شریک تجاری ایران تبدیل شود.

پارلمان اروپا همچنین در این قطعنامه از نتایج مثبت به دست آمده از توافق هسته‌ای از جمله رشد ۴۲ درصدی در روابط تجاری میان ایران و اتحادیه اروپا در شش ماه اول سال ۲۰۱۶ و ارتباط دوباره حدود ۳۰ بانک ایرانی به سوئیفت حمایت می‌کند.

پارلمان اروپا در بخش دیگری از قطعنامه خود در اقدامی مداخله جویانه به وضعیت حقوق بشر ایران اشاره کرده و در آن نسبت به آزادی بیان در فضای مجازی در ایران نظارت نظام‌مند بر اینترنت و نقض حقوق و آزادی های مردم ایران هشدار داده است که مانعی برای تجارت به شمار می‌آید.

این نهاد اروپایی همچنین در قطعنامه خود آورده است که تشدید اختلاف میان ایران و عربستان به دلیل مسائل سیاسی و مذهبی بر امنیت خاورمیانه و فراتر از آن تاثیرگذار و موجب نگرانی است. بنابراین پارلمان اروپا از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا با یک دیپلماسی فعال به کاهش تنش‌ها میان تهران و ریاض کمک کند؛ چرا که همکاری سازنده آنها برای دستیابی به راه حلی برای پایان دادن به جنگ در عراق، سوریه و یمن ضروری است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۴ آبان ۱۳۹۵ / ۱۷:۴۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 95080403205
  • خبرنگار : 71443