به گزارش ایسنا به نقل از یونهاپ این قطعنامه که توسط اتریش، برزیل، مکزیک و آفریقای جنوبی ارائه شده است شروع یک مذاکرات رسمی در مورد ممنوعیت تسلیحات هستهای در سال 2017 را شامل میشود.
انتظار میرود مجمع عمومی سازمان ملل در هفته آینده این قطعنامه را برای تصویب به رأی بگذارد. کشورهای پیشنهاد دهنده انتظار دارند که این قطعنامه به آسانی به تصویب برسد.
اما آمریکا با ارائه دلایلی مثل افزایش تخاصم روسیه و چین و همچنین افزایش سرعت توسعه برنامه هستهای کره شمالی در نتیجه این قطعنامه با تصویب آن مخالف است.
واشنگتن هم اکنون در حال فشار بر کشورهای ژاپن، کره جنوبی، نروژ و هلند و برخی دیگر از اعضای ناتو برای مخالفت با تصویب این قطعنامه است.
همچنین نشریه فارن پالیسی به نقل از یک دیپلمات ارشد اروپایی نوشت که واشنگتن به کشورهای موافق هشدار داده است که ممنوعیت تسلیحات هستهای میتواند باعث به خطر افتادن تمهیدات دفاعی میان آمریکا و متحدان آن در سطح جهان شود.
به گزارش ایسنا، آمریکا در حالی با این قطعنامه مخالفت میکند که باراک اوباما پس از به قدرت رسیدن در سال 2009 در یک سخنرانی تاریخی در پراگ، گفت: هماکنون نیازمند دستیابی به جهانی عاری از تسلیحات هستهای هستیم و آمریکا همه تلاش خود را در این مسیر انجام خواهد داد.
مقامات آمریکایی معتقدند که قطعنامه پیشنهادی هیچگونه دستاوردی را در جهت خلع تسلیحات هستهای نخواهد داشت چرا که این قطعنامه شامل قدرتهای جهانی نمیشود.
انتهای پیام