دکتر بهزاد شریف مخملزاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص استقرار دستگاه جمعآوری پولنهای گیاهی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار کرد: این دستگاه هفته گذشته خریداری و نصب شده و قرار است که تغییرات پولنهای گیاهی قبل و پس از بارندگیها را بررسی کند.
وی تصریح کرد: اندازه گیری و شمارش گردههای گیاه کنوکارپوس در چند نقطه سطح دانشگاه انجام میشود که بر اساس آن مشخص شود آیا تغییری در کمیت و کیفیت دانههای گرده قبل و پس از بارندگی ایجاد میشود یا خیر.
معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز با بیان اینکه این دستگاه در قالب خریداری دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز برای اجرای طرح کلی "تأثیر ریزگردها بر بیماریهای تنفسی" از محل اعتبارات وزارت بهداشت و منابع دانشگاه خریداری و نصب شده است، گفت: طی این طرح کلی قرار است که تمام فاکتورهای مؤثر بر بیماریهای تنفسی اعم از گردههای گیاهی تا آلایندههای شیمیایی و فلزی بررسی شوند.
شریف مخملزاده خاطرنشان کرد: دستگاه جمعآوری پولنهای گیاهی در مقطع بارندگی فعالیت میکند اما هم اجرای این طرح کلی برای ارزیابی اثر ریزگردها و دیگر آلایندهها بر سلامتی و بیماریهای تنفسی حداقل 2 تا چهار سال طول میکشد؛ البته در پاییز امسال نیز 2، سه طرح کوتاهمدت تعریف شده که بررسی گرده گیاه کنوکارپوس بر التهابات و بیماریهای ریوی در هنگام بارندگی، از آن جمله است.
انتهای پیام