الستی تاکید کرد؛

ضرورت بهره‌مندی از توان فرهنگی در آمادگی ذهنی مستعدان‌برتر برای ورود به فضای واقعی اشتغال

معاون فرهنگی بنیاد ملی نخبگان، بهره‌مندی از توان فرهنگی را در آمادگی ذهنی مستعدان‌برتر برای ورود به فضای واقعی اشتغال و ایده‌پردازی ضروری توصیف کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، آریا الستی در بیست‌وپنجمین نشست رؤسای بنیادهای نخبگان استانی، با اشاره به برگزاری موفقیت‌آمیز دهمین همایش ملی نخبگان فردا، گفت: این همایش چه به لحاظ محتوا و چه نحوه اجرا نسبت به همایش‌های پیشین در سطح بالاتری برگزار شد.

وی با اشاره به استقبال کم‌نظیر اجتماع نخبگانی از دهمین همایش ملی نخبگان، استفاده از کالاهای ایرانی در این همایش را اقدامی فرهنگی برشمرد و افزود: به‌منظور فرهنگ‌سازی درباره مصرف کالای بومی، تمامی جوایز اهداء شده به برگزیدگان این همایش تولید داخل بود.

الستی در ادامه با اشاره به رسالت معاونت فرهنگی بنیاد ملی نخبگان، تصریح کرد: گرچه هر اقدامی در حوزه نخبگان باید توجیه فرهنگی داشته باشد؛ اما اجرای برنامه‌های تربیتی و آموزشی نیز برای نهادینه‌کردن ارزش‌های اخلاق اسلامی، آداب ایرانی و انضباط حرفه‌ای ازجمله اهداف اصلی این معاونت است.

معاون فرهنگی بنیاد ملی نخبگان در ادامه به برنامه‌های انجام‌شده در سال جاری اشاره کرد و گفت: یکی از اولویت‌های معاونت فرهنگی طبق سند راهبردی کشور در امور نخبگان، تکریم و الگوسازی از نخبگان و سرآمدان است. به همین منظور در سال جاری 15 مراسم تکریم و تقدیر از نخبگان، سرآمدان و دانشمندان برگزار شد که 10 عدد از این مراسم به‌صورت هنرنامه مستندسازی شده است. علاوه بر آن، 71 مراسم تجلیل از استعدادهای‌برتر نیز انجام شد.

وی با اشاره به لزوم همکاری و تعامل همه دستگاه‌های درون‌استانی در برنامه‌های بنیادهای نخبگان استانی، تصریح کرد: این مهم نقش بسزایی در تسهیل روند اجرای برنامه‌ها دارد؛ چراکه علاوه بر استفاده از امکانات موجود، بستر لازم برای تعاملات بیشتر نیز فراهم می‌شود.

الستی، برگزاری برنامه «فصل رویش» را یکی از اقدامات مناسب معاونت فرهنگی بنیاد ملی نخبگان در سال جاری برشمرد و تصریح کرد: این برنامه در روزهای 9 تا 12 شهریورماه در مازندران با شرکت 40 مستعدبرتر که همگی دانشجویان سال‌اول دانشگاه بودند، برگزار شد. در این برنامه علاوه بر توجه به تفریح و ورزش، در بُعد اعتقادی نیز نتایج بسیار خوبی حاصل شد که این مهم به‌دلیل روش تربیت غیرمستقیم بود. به این معنا که مفاهیم اعتقادی و رفتارهای صحیح نه در چارچوب برگزاری کلاس و کارگاه، بلکه به‌صورت غیرمستقیم به افراد آموزش داده می‌شد.

معاون فرهنگی بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: به‌دلیل نتایج خوب «فصل رویش» این برنامه در سال‌های آینده نیز در دستور کار این معاونت قرار خواهد داشت.

الستی از برگزاری طرح دوست‌علمی در 19 استان کشور نیز خبر داد و گفت: این طرح 11 دوره در کشور برگزار شده است و درقالب آن دوستان علمی که همان مستعدان‌برتر هستند، با دانش‌آموزان مناطق محروم ارتباط گرفته و آنان را راهنمایی و کمک می‌کنند. در این طرح هم آموزش‌وپرورش به‌دلیل شرکت دانش‌آموزان و هم دانشگاه به‌دلیل حضور مستعدان‌برتر باید با بنیادهای نخبگان استانی همکاری و تعامل سازنده داشته باشند تا به این ترتیب کیفیت این برنامه ارتقاء یابد.

معاون فرهنگی بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: همچنین تسهیلات بهره‌مندی استعدادهای‌برتر از دوره‌های کارآموزی و کارورزی تخصصی در شرکت‌های دانش‌بنیان با خواست دکتر ستاری، رییس بنیاد ملی نخبگان و در راستای تحقق اهداف سند راهبردی کشور در امور نخبگان به متقاضیان اعطا شد. با این رویه فرد می‌تواند علاوه بر گذراندن دوره الزامی کارآموزی و کارورزی، در محیط واقعی اشتغال با فضای ایده‌پردازی و فعالیت اقتصادی آشنا شده و خود را توانمند کند تا در آینده بتواند در حوزه کارآفرینی و خوداشتغالی‌نخبگانی فردی مؤثر باشد.

وی با بیان اینکه تاکنون 45 شرکت دانش‌بنیان به عنوان میزبان، داوطلب پذیرش مستعدان‌برتر برای گذراندن دوره کارآموزی و کارورزی تخصصی شده‌اند، اضافه کرد: این امکان تنها برای دانشجویانی است که در سال سوم و چهارم دانشگاه هستند و در همان سال مشمول جوایز تحصیلی بنیاد ملی نخبگان شده‌اند.

الستی در پایان با اشاره به برگزاری اردوهای جهادی و تاکید رهبر معظم‌انقلاب به برگزاری این اردوها، خاطرنشان کرد: اردوهای جهادی در 28 استان برگزار شده است و نزدیک 1200 مستعدبرتر تاکنون در این اردوها شرکت‌ کرده‌اند که از این تعداد بخش قابل‌توجهی برای اولین‌بار در اردوهای جهادی حضور یافتند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲ آبان ۱۳۹۵ / ۱۶:۱۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95080201469
  • خبرنگار :