به گزارش ایسنا،شاهین چگینی ـ رئیس هیئت مدیره این انجمن ــ در نشستی که 2 آبانماه در تئاتر «باران» برگزار شد، با بیان اینکه به پیشنهاد مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حدود یک سال است که راهاندازی چنین انجمنی پیگیری میشود، ادامه داد: اولین جلسه ما 30 خرداد سال 94 در دفتر آقای شفیعی با حضور مدیران تماشاخانههای خصوصی برگزار شد و جرقه کار از همان جا برای ثبت رسمی تماشاخانهها زده شد.
او افزود: این انجمن میتوانست به شکل یک موسسه همانند خانه تئاتر باشد که در آن صورت هر کسی میتوانست آن را به ثبت برساند و ما برای جلوگیری از این اتفاق موضوع را از طریق وزارت کار و ثبت آن به شکل انجمن و صنف کارفرما دنبال کردیم و در نهایت حدود یک سال و سه ماه طول کشید تا ثبت قانونی صنف در وزارت کار انجام شود.
چگینی اظهار کرد: پیشنهاد اولیه ما ثبت انجمن به نام "تماشاخانههای خصوصی یا مستقل" بود، اما وزارت کار با این دو واژه خصوصی و مستقل مخالفت کرد که سرانجام با موافقت آقای شفیعی قرار شد این انجمن برای تمام تماشاخانهها چه دولتی و چه غیر دولتی باشد.
به گفته وی این انجمن در حال حاضر 23 عضور دارد که در روز 13 مهر که اولین مجمع عمومی آن تشکیل واساسنامه تصویب شد، 16 عضو حضور داشته است.
بر این اساس شاهین چگینی (رئیس هیئت مدیره)، خیام وقار کاشانی (دبیر و نایب رئیس)، داود نامور( خزانهدار)، اعضای اصلی انجمن و فارس باقری و محمد حسن نجفی اعضای علیالبدل هستند. همچنین محمود یوسفی و مرتضی یونسیزاده هم به عنوان بازرسان اصل و علیالبدل این انجمن انتخاب شدند.
چگینی در این نشست توضیح داد: حق ورودی برای هر عضو که فقط یکبار گرفته میشود، 1 میلیون تومان و ماهانه صد هزار تومان است. ضمن این که این انجمن کاملا غیر انتفاعی است و بودجه آن فقط از طریق حق عضویت و حمایتهای بیرونی تامین خواهد شد.
رئیس هیئت مدیرهی انجمن صنفی تماشاخانههای ایران حمیت، دفاع از منافع مشترک، پیگیریهای حقوقی مربوط به تماشاخانهها و ارائه تسهیلات به آنها را از جمله اهداف و برنامههای این انجمن برشمرد و تاکید کرد: با چند شرکت بیمه صحبت شده تا علاوه بر بیمه تامین اجتماعی بیمه تکمیلی هم برای اعضا در نظر گرفته شود.
او اضافه کرد: با صندوق کارآفرینی «امید» وارد مذاکره شدهایم تا وام با بهره 4 درصد در اختیار اعضای انجمن قرار بگیرد. به این ترتیب تماشاخانهها میتوانند طبق سیاستهای خود در راستای استاندارسازی و رسیدن به تعاریف بینالمللی از کمپانیهای تئاتری اقدام کنند.
چگینی با اشاره به این که در میان اعضای این انجمن سه عضو از شهرهای قم، ساری و کرمان هستند و 20 تماشاخانه خصوصی هم از تهران عضویت دارند، اظهار کرد: مشکلاتی که ممکن است میان گروهای نمایشی و تماشاخانهها به وجود آید از جمله اقداماتی است که پیگیری میکنیم و در این باره بررسیهای کارشناسی و حقوقی برای تماشاخانه مسعودیه که یک گروه نمایشی در آن با مشکلاتی مواجه شده است، انجام خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به اینکه تشکیل چنین صنفی سال گذشته در جلسهای در خانه تئاتر با حضور مدیرعامل وقت (ایرج راد) بررسی و اطلاع داده شد اما پیگیری از آن سمت دنبال نشد، خاطرنشان کرد: تمام تماشاخانهها میتوانند در این انجمن عضو شوند، اما مراکز دولتی و سالنهای تحت حمایت شهرداری فقط با یک نماینده میتوانند حق عضویت داشته باشند.
انتهای پیام