به گزارش ایسنا، محمد نعیم امینیفرد با انتقاد به حذف عنوان «بلوچستان» از کتب درسی مدارس گفت: بلوچها قوم اصیل ایرانی هستند که وفاداری عمیقی در همه طول تاریخ به ایران داشتهاند و در مطالعهای که بین هشت قومیت در مورد وابستگی به هویت ملی انجام شده، بلوچها بالاترین میزان وابستگی را به هویت ایرانی داشتهاند. بلوچها به عنوان یک قوم ایرانی در کشور ایران، پاکستان، افغانستان، عمان و زنگبار تانزانیا اقلیت قابل توجهی هستند و در همه جای دنیا بر هویت ایرانی خود اصرار کرده و همیشه هویت بلوچی خود را ذیل هویت ایرانی تعریف کردند.
نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان و فنوج در مجلس شورای اسلامی افزود: سیستان در شمال استان و همیشه جزئی از بلوچستان بوده و هویتی مشترک با بلوچستان دارد ولی حذف اخیر بلوچستان باعث نگرانی و ایجاد تنشزایی بی موردی شده است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: نیات افراد و ارگانهای مختلفی ( شرکتهای دولتی، غیردولتی و نقشهها و ...) که بعضا این کار را کردهاند مشخص نیست فقط عنوان شده که این حذف سهوی بوده و آنها متوجه این موضوع نبودهاند. اما مجمع نمایندگان استان سیستانوبلوچستان اعتراض کتبی را در مقاطع مختلف اعلام کرده و تذکراتی داده شد.
وی اظهار کرد: مجمع نمایندگان استان سیستانوبلوچستان در نامهای به رئیس جمهور درخواست کرد تا با توجه به حساسیتهای منطقهای به صورت مصوب به کل حوزههای دولتی و غیردولتی و ارگانهای مختلف بخشنامه ارسال شود تا حتما اسم کامل استان ذکر شده و روی این ملاحظات تاکید شود،استانداری سیستانوبلوچستان هم باید حساسیت ویژهای داشته و نام سیستانوبلوچستان حتما در مکاتبات ذکر شود.
نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان و فنوج در مجلس با بیان اینکه 11 و نیم درصد کل کشور در سیستانوبلوچستان واقع شده و پهناورترین استان ایران با وسیعترین مرزهای آبی و خشکی است تاکید کرد: قوم سیستانی و بلوچی سالها با مسالمت کامل با هم زندگی کردهاند و در خوشبینانهترین حالت بدسلیقگی است که هویت یک قوم به این شکل (در کتابهای درسی، مکاتبات اداری، نقشهها و ... ) نادیده گرفته شود.
امینیفرد با بیان اینکه نگاه دولت و نظام به استان نگاه خوبی است گفت: مقام معظم رهبری نزدیک به دو سال از دوران تبعید خود توسط رژیم ستم شاهی را در ایرانشهر بودند و تاکید همیشگی ایشان روی وفاداری و اصالت قوم بلوچ بوده و حیف است با این همه همگرایی که قوم بلوچ دارد، چنین مسائلی باعث واگراییهای ناخواسته شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان در پایان گفت: اخیرا مصاحبهای از من منتشر شده که در آنجا مطرح شده که ممکن است در آینده طرحهایی در نظر گرفته شود مبنی بر اینکه این استان به دو یا سه قسمت تقسیم شود و تاکید شد که نام بلوچستان حتما باید حفظ شده و اگر قرار است کار مطالعاتی در این باب انجام شود مطالعات کامل باشد و ملاحظات و حساسیتهای قومی، منطقهای و فرهنگ مردم حتما لحاظ شود، بنابراین نقل قولهایی که از طرف من (رئیس مجمع نمایندگان استان) مبنی بر موافقت بر حذف نام بلوچستان است را شدیدا تکذیب کرده و توصیه میکنم، مخاطبان به اصل مصاحبه مراجعه کنند؛ چراکه متاسفانه از این مصاحبه سوءبرداشتهایی شده و از سوی یک عده کمپینهای خارج نشین به آن دامن زده شده است.
انتهای پیام