به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، کارشناسان سازمان ملل و سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی پس از تحقیقاتی که حدود ۱۳ ماه طول کشیده است، در گزارشی به شورای امنیت اعلام کردند که نیروهای دولتی سوریه ۱۶ مارس ۲۰۱۵ از هلیکوپترهایی برای انداختن بشکههای حاوی مواد منفجره استفاده کرده و حملات شیمیایی را در شهرک قمیناس در استان ادلب انجام دادند.
اما این کارشناسان اسناد کافی برای مشخص کردن مسئولان حمله شیمیایی به "بنش" در استان ادلب در ۲۴ مارس ۲۰۱۵ و "کفرزیتا" در استان حماه در ۱۸ آوریل ۲۰۱۴ را جمعآوری نکردهاند.
کمیته تحقیقات سازمان ملل پیشتر اعلام کرده بود که بالگردهای سوری از گاز کلر در حمله به شهرکهای "تلمنس" و "سرمین"در استان ادلب استفاده کرده بودند.
بر اساس این گزارش داعش نیز ۲۱ اوت ۲۰۱۵ از گاز خردل در حمله به مارع در استان ادلب استفاده کرده است.
از بین ۹ حمله شیمیایی احتمالی که کمیته تحقیقات سازمان ملل و سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی به بررسی آن پرداختهاند سه حمله به ارتش سوریه و یک حمله به داعش نسبت داده شده است.
زمان تحقیقات این کمیته مشترک تا پایان اکتبر تمدید شده است.
واشنگتن، پاریس و لندن خواهان اعمال تحریمها علیه عاملان استفاده از سلاحهای شیمیایی شدهاند. سوریه پیشتر با نظارت جامعه بینالملل تسلیحات شیمیایی خود را در آبهای منطقهای امحا کرد.
همزمان وزیر خارجه انگلیس نیز این ادعاهای سازمان ملل را مورد استناد قرار داده و دولت بشار اسد را متهم به "وحشیگری بیرحمانه" در سوریه کرده است.
بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس نیز مدعی شد: این گزارش روشن کرده که حکومت بشار اسد به طور مداوم از همکاری با این تحقیقات کوتاهی کرده است.
جانسون گفت: استفاده داعش از سلاح شیمیایی در منطقه مارع سوریه نیز نشان دهنده بی اعتنایی کامل آنها به حقوق بشر، هنجارها و ارزشهای بین المللی است.
انتهای پیام