مصطفی غلامی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص شرایط حال و روز هندبال کشور، اظهار کرد: هندبال چند سالی در اوج قرار گرفت، ولی بعد از آن متوقف شد. رکورد اقتصادی و مشکلات کشور تنها گریبانگیر رشته هندبال شده است. رشتههای دیگر همانند فوتبال کلی بودجه به خود اختصاص میدهند، خروجی هم ندارند، ولی باشگاهها سرمایه و بودجه بیشتری به تیمهای فوتبال اختصاص میدهند، ولی تیم داری در هندبال را تعطیل میکنند.
او با تاکید بر این که باشگاهها باید در همه رشتههای ورزشی سرمایهداری و تیمداری کنند، تصریح کرد: این قبیل مشکلات به ورزش کشور بر میگردد. مسئولان ورزشی کشور باید برای باشگاهها برنامهریزی کنند تا باشگاهها به جای تیمداری در یک رشته خاص در تمام رشتهها تیمداری کنند. یک باشگاه تنها در فوتبال تیم میدهد در صورتی که والیبال، بسکتبال، هندبال، دوومیدانی، واترپلو، شیرجه و شنا، ژیمناستیک و رشتههای رزمی را نیز باید اداره کرد. همه مردم ایران که نمیتوانند فوتبالیست شوند، همه مردم که به فوتبال علاقه ندارند، اکنون این مشکلات اقتصادی از هندبال شروع شده است. من قول میدهم این مشکلات به سایر رشتههای ورزشی نیز سرایت کند.
غلامی در ادامه گفت: مسئولان ورزشی کشور و وزارت ورزش و جوانان باید در مورد تیمداری با باشگاهها صحبت کنند. ورزش تنها فوتبال نیست. باید همه رشتهها در کشور فعال باشد. در تمام کشورهای دنیا همه رشتهها حمایت میشوند. بوندسلیگا در تمام رشتهها هندبال فوتبال بسکتبال تیم داری میکند، اما ما فقط برای فوتبال بسیج شدهایم.
کارشناس و پیشکسوت هندبال ادامه داد: البته خانواده هندبال هم مشکلاتی را برای خود ایجاد کرده است. من انتظار نداشتم در این شرایط حاج آقا مهدوی استعفا دهد. حالا او به سبب بیماری که داشت استعفا داد، وزیر نباید با استعفای او موافقت میکرد. استعفای مهدوی آن هم در بحران مسابقات و برگزاری لیگ برتر انتظار نمیرفت.
وی به چند مورد که سبب ناکامی و مشکلاتی در رشته ورزشی هندبال شد اشاره کرد. غلامی در اولین مورد از نرفتن تیم ملی نوجوانان به مسابقات آسیایی بحرین سخن گفت و در این مورد بیان کرد: اگر این تیم به آن مسابقات میرفت حتماً سهمیه جام جهانی را گرفته بودیم، چون بازیکنان خوب و فوقالعادهای در این تیم داریم. اگر میرفتیم قطعاً مقام خوبی کسب میشد، اما اکنون با این نرفتن هم از مسابقات آسیایی نوجوانان دور بعدی محروم و هم جریمه مالی را متحمل شدیم.
غلامی با طرح این سوال که چرا تیم ملی نوجوانان هندبال به مسابقات آسیایی نرفت؟ خاطر نشان کرد: این تیم یک سال تمرین و برنامهریزی داشت بازیکنان آن دانشآموزانی بودند که یک سال از زندگی و خانواده خود دور بودند و در شهرهای مختلف و کشورهای مختلف تمرین میکردند، اما پای پرواز با رفتن آنها مخالفت شد. ما موافقیم که کشورهایی که سبب مشکلات و ناهنجاریهایی برای ایران میشوند باید طرد شوند، اما اگر شورای امنیت ملی رفتن تیم ملی نوجوانان هندبال به مسابقات آسیایی در بحرین را منع میکند چرا این قانون برای تیم ملی جوانان نبود؟ قوانین باید برای تمام رشتهها باشد. اکنون چه پاسخی میتوان به بازیکنان نوجوان هندبال داد؟
کارشناس هندبال در دومین مورد نگرفتن سهمیه جام جهانی توسط تیم ملی بزرگسالان را ضربه بزرگی برای هندبال دانست و در این مورد، تصریح کرد: تیم ملی در مسابقات قبل از انتخابی المپیک مقام دوم را کسب کرد، پس انتظار میرفت در مسابقات آسیایی نیز مقام کسب میکرد و به جام جهانی راه مییافت، ولی با مشکلاتی که وجود داشت، پنجم شد. تیمهای عربی می دانستند که در کسب سهمیه المپیک نتیجه نمیگیرند و با تیم کم قدرت خود در آن مسابقات حضور یافتند و تیم قدرتمندتر خود را راهی مسابقات کسب سهمیه جهانی کردند، ولی تیم ما با ترکیبی رفتی که از کسب سهمیه جام جهانی فرانسه بازماند و ضربه بزرگی به هندبال ما وارد شد.
او به نتیجه نگرفتن تیم ملی جوانان هندبال نیز اشاره کرد و در ادامه گفت: با وجودی که رییس فدراسیون پیشین امکانات زیادی در اختیار تیمهای پایه گذاشت، اما این تیم در مسابقات آسیایی به تیم عراق باخت. تیمی که اگر ایران 10 بار دیگر با آن به رقابت بپردازد در مقابل آنها شکست نخواهد خورد. همه این اتفاقات و مشکلات دست به دست هم داد تا هندبال در این شرایط قرار بگیرد.
غلامی در خصوص تیمهای باشگاهی و حضورشان در لیگ برتر نیز، خاطر نشان کرد: چرا تیمهای بافق یزد و مینزیم فردوس، قهرمان لیگ برتر فصل قبل، که این همه زحمت کشیده است پا پس کشیده اند حتی تیم سپاهان با زحمت آقای طاهری در لیگ باقی ماند و گرنه آن هم منحل میشد. لیگ پارسال با 12 تیم آغاز شد، اما اکنون کاهش یافته است، چرا؟ فدراسیون هندبال باید فکر اساسی بکنند، نباید بنشینند تا تیمها برای حضور در لیگ بیایند و ثبتنام کنند، باید فدراسیون به دنبال تیمها برود. اگر مهدوی بود اکنون اینکارها اتفاق میافتد و لیگ برتر هندبال نیز آغاز شده بود.
پیشکسوت هندبال نداشتن تیم هندبال تهرانی در لیگ برتر را فاجعه خواند و در این خصوص افزود: در لیگ برتر تیم تهرانی نداریم و این خیلی فاجعه بزرگی است. تا تهران تیم هندبال نداشته باشد، نمیتوان صدا و سیما را برای پخش مستقیم بازیها مجاب کرد. همه شهرستانها این موضوع را درک میکنند و حاضر هستند با تمام وجود همکاری کنند تا یک تیم خوب برای تهران به وجود بیاید، اما این کار از عهده من خارج است و فدراسیون باید این کار را انجام دهد.
او پخش مستقیم از طریق صدا و سیما را نکته کلیدی در جذب اسپانسر دانست و خاطر نشان کرد: در هر رشتهای پخش مستقیم وجود داشته باشد اسپانسر با دل و جان میآید، حتی اگر بودجه نداشته باشد، ولی به دلیل دیده شدن حاضر است سرمایهگذاری کند.
غلامی در انتهای سخنانش گفت: به عنوان کسی که 32 سال در آموزش و پرورش معلم بودم و 34 سال در هندبال مربیگری کردهام ، بازیکن خوب هندبال کشور بودم، مربی شایسته در ردههای مختلف بودم، دلم برای این ورزش و سایر رشتههای ورزشی می سوزد. از وزیر محترم کشور و مسئولان کشور میخواهم این مشکلات را بر طرف کنند. باید کسی به عنوان رییس فدراسیون قرار بگیرد که خاک این رشته را خورده باشد و درد این رشته را فهمیده باشد تا بتواند درمان کند. باید کسی در این رشته قرار گیرد که بتواند این رشته را احیا کند و گرنه ممکن است هندبال ایران برای ابد نابود شود.
انتهای پیام