محمدرضا باهنر تشریح کرد؛

توجیه برای نیامدن برخی؛ استراتژی جدید اصولگرایان برای انتخابات

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: با نیامدن احمدی‌نژاد یواش یواش برخی سر و گوش‌شان می‌جنبد که به میدان بیایند، بگویند اگر او نیست ما هستیم، آن وقت برای ما گرفتاری درست شود و تعداد کاندیدای اصولگرا زیاد شود.

به گزارش ایسنا، محمدرضا باهنر در جلسه ماهانه انجمن اسلامی مهندسین که در بنیاد فرهنگی رجائی برگزار شد، اظهار کرد: نظام مردم‌سالاری دینی یک هدیه بزرگ الهی است که باید بر دو رکن مردم‌سالاری  و دینی بودن آن به صورت یکسان و هماهنگ تکیه کرد. 

وی با اشاره به این‌که «امام(ره) اهل تعارف نبود که می‌گفت میزان رای ملت است» افزود: امام(ره) رای ملت را تزئینی و تشریفاتی نمی‌دانستند باید همه مردم تصمیم می‌گرفتند،  ما  نیز باید تلاش کنیم احکام اسلامی و مبانی خود را روز به روز روشن‌تر کنیم.

وی به تاکید مقام معظم رهبری و اهمیت آرای مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در این انتخابات فرمودند حتی اگر کسی نظام را قبول ندارد به پای صندوق‌های رای بیاید، یعنی ایشان حضور مردم و استفاده تک تک شهروندان را از حق رای ترجیح می‌دادند و بر این مساله که خواست خودشان در انتخابات محقق شود.

رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری ادامه داد: من نسبت به آینده مردم‌سالاری دینی در غیبت دو و سه حزب قدرتمند، ضابطه‌مند و چارچوب‌دار نگران هستم؛ چرا که ما کار تشکیلاتی به معنی واقعی نداریم. 

وی با اشاره به این‌که «تشکیلات و حزب چند کار اساسی دارند که یکی از آن‌ها کادر سازی است»،  گفت: ما در این خصوص بسیار ضعیف هستیم، بعضی‌ها مثل من هم به یک پستی می‌چسبند دیگر ول‌کن قضیه نیستند،  من یک بار شوخی کردم و گفتم برخی از مسئولان را مگر ملک الموت از پست های‌شان بگیرد. 

وی ادامه داد: مشکل ما این است که کادرسازی نکردیم و زمان انتخابات هم همین‌طور شانسی است، شما 3 رئیس جمهور اخیر ما را در نظر بگیرید، آقایان خاتمی، احمدی نژاد و روحانی، ما که در عالم سیاست بودیم هر سه این‌ها دو ماه مانده به انتخابات دور گرفتند و یکدفعه شدند رئیس‌جمهور، من بارها گفتم این موضوع را که بعد از این‌که آقای خاتمی رئیس جمهور شد من در هیات رئیسه مجلس بودم و برای تبریک و این‌که دولت‌شان متشکل از چه کسانی است خدمت ایشان رفتیم و وی بلند می‌خندید و می‌گفت مگر من فکر می‌کردم رئیس‌جمهور شوم که به فکر دولت باشم.

نائب رئیس مجلس نهم یادآور شد: احمدی‌نژاد هم غیر از خودش که به او شاید الهام شده بود کسی باور ش نمی‌شد رئیس جمهور شود، آقای روحانی هم اگر آقای هاشمی ثبت‌نام نمی‌کرد، اگر صلاحیتش را رد نمی‌کردند و اگر آقای عارف را وادار به انصراف نمی‌کردند و دوستان ما نیز در این سمت اختلاف نداشتند، اگر هر کدام از این اگرها اتفاق نمی‌افتاد ایشان رای نمی‌آورد.

وی با اشاره به این‌که «زمان کمی به انتخابات باقی مانده است»، گفت: توصیه سیاسی ما به دوستان این است که در رابطه با انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا به طور جدی وارد عمل شوند و جلسات خود را برگزار کنند، در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری نیز یکی بحث آقای احمدی نژاد بود که مشکل حل شد، چند وقت پیش خبرنگاری از من در یک نشست خبری پرسید نیامدن آقای احمدی نژاد به نفع کدام جناح شد، من گفتم به نفع ممکلت شد و هر دو جناح سود بردند از این موضوع، اگر احمدی‌نژاد نیز در انتخابات حضور داشت هم برای اصولگرایان مشکل بود و هم اصلاح‌طلبان؛ چرا که احمدی‌نژاد همین الان در جریان اصولگرایی هم موافقان خیلی جدی دارد و هم مخالفان جدی‌تر و اگر می‌ماند یک شکاف جدی و دعوای سنگینی در جریان اصولگرایی بوجود می‌آمد.  برای اصلاح‌طلبان نیز احمدی نژاد یک رقیب جدی به شمار می‌آمد که می‌توانست برای‌شان یک خطر و تهدید جدی باشد.

وی خاطرنشان کرد: اینکه چرا رهبری نظر مشورتی خود را علنا اعلام کردند اگر بررسی کنید می بینید اعلام رسمی نظر مشورتی ایشان از هر جهت مصلحت بسیار بزرگی بود.

باهنر در عین حال با بیان این‌که «ما از نیامدن احمدی‌نژاد هم سود کردیم و هم ضرر»، افزود: سود ما این است که اختلافی در میان اصولگرایان از سوی احمدی‌نژاد اتفاق نمی‌افتد، ضرر ما این است که یواش یواش برخی سر و گوش‌شان می‌جنبد که به میدان بیایند، بگویند اگر او نیست ما هستیم، آن وقت برای ما گرفتاری درست شود و تعداد کاندیدای اصولگرا زیاد شود.

وی با تاکید بر این‌که «در بحث انتخابات ریاست جمهوری ما ایجابی نباید روی هیچ‌کس متمرکز شویم»، افزود: متاسفانه انتخابات ریاست جمهوری در کشور ما دو ماه مانده به انتخابات دور می‌گیرد، اگر زودتر اسمی سرزبان‌ها بیاید تیربارانش می‌کنند، البته این‌گونه هم نیست که ما در جلسات خود به کاندیدای مشخصی رسیده باشیم و الان قصد مخفی کردن او را داشته باشیم، به همین دلیل سیاست راهبردی ما همین است که فعلا سلبی برخورد  کنیم، یعنی اگر کسی را کنار زمین می‌بینیم که در حال گرم کردن خود است به او بگوییم من باهنر نیستم، تو هم نباش.

وی ادامه داد: باید فعلا سراغ عده‌ای برویم که احساس تکلیف شرعی کنند و نیایند، در زمان انتخابات  همه تکلیف شرعی می‌کنند که در صحنه حاضر شوند اما برخی را باید توجیه کرد که احساس تکلیف شرعی کنند و به عرصه انتخابات وارد نشوند، اگر این سیاست را اجرا کنیم دو رو برمان خلوت می‌شود.

نائب رئیس مجلس نهم در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این‌که «اصلاح‌طلبان از روحانی عبور نمی‌کنند»، گفت: برخی از اصلاح‌طلبان نگران عدم رای کافی آقای روحانی هستند؛ چراکه اگر کمی از آرای او بریزد و یا انتخابات به مرحله دوم  کشیده شود خیلی خطرناک می‌شود. 

وی با بیان این‌که «هر رئیس جمهوری که رقابتش به مرحله دوم انتخابات کشیده شود افتادنش قطعی است» اظهار کرد: آقایان دارند تلاش می‌کنند برای بازسازی آرایی که ریزش شده، همین مساله اصلاح کابینه که صورت گرفت هم می‌توانست زودتر انجام شود و هم کافی نیست، از نظر ما وزرایی هستند که تغییر آنان ضروری‌تر از این 3 وزیر بود.

وی در بخش دیگری از این جلسه در پاسخ به این سوال که استعفای وزرا چه قدر ناشی از فشارهای سیاسی بود؟ اظهار کرد: ترمیم کابینه و اصلاح آن زودتر از این‌ها نیاز بود. اما استعفای سه وزیر آموزش و پرورش و ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد، مثلا طرح استیضای آقای فانی با 40 امضاء اعلام شده بود که این فشارها شاید در استعفای وزیر آموزش و پرورش موثر بود حتی در خبرها خواندم که فراکسیون امید نیز به آقای فانی نامه نوشته بود که استعفاء دهید.

باهنر درباره استعفای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در این رابطه آقای جنتی از دو طرف موافق و مخالف و به دو دلیل متضاد تحت فشار بود و این‌ها با هم متحد شدند که ایشان از وزارت فرهنگ و ارشاد برود، حالاجانشین ایشان چه کسی شود بحث دیگری است. در هر صورت به نظر من این تغییرات در کابینه در نتیجه عملکرد وزرا بود و هم فشار سیاسی. تغییرات در راستای ترمیم آرای ریزش شده صورت گرفته و ممکن است ادامه داشته باشد.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که آیا اصولگرایان به انتخاب کاندیدای مشخصی برای انتخابات ریاست جمهوری رسیده‌اند؟ گفت: خیر، ما در حال حاضر در حال منصرف کردن بعضی از کاندیدا برای آمدن هستیم. هنوز دنبال اینکه از شخصی خواهش کنیم که وارد عرصه انتخابات شود نیستیم.

وی در ارزیابی‌اش نسبت به عملکرد دولت یازدهم اظهار کرد: عملکرد دولت باید به صورت نسبی ارزیابی شود، مثلا در رابطه با سیاست خارجی دولت تصمیمی گرفت و آن برجام بود، آقایان مذاکره را شروع کردند و تیم، تیم قوی و مخلصی بود، اما این‌که به همه اهداف‌شان رسیدند، نه اما نمره منفی هم به این تیم نمی‌دهیم.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین خاطرنشان کرد: سوالی که مطرح است این است که آیا ما الان به نقطه‌ای رسیدیم که بزنیم زیر میز، خیر، ما پیگیری‌های‌مان را ادامه می‌دهیم و باید طرف مقابل را وادار کنیم تا به تعهداتش عمل کند، اما نباید مساله برگشت به قبل از برجام را از روی میز برداریم. اگر به این نتیجه رسیدیم که زورگویی‌های دشمن ادامه‌دار است برگشت به شرایط قبل برجام باید یکی از گزینه‌های ما باشد، اما این‌که آیا الان زمان این مساله است خیر.

وی با اشاره به این‌که «یکی از اشکالاتی که به تیم دیپلماسی دولت یازدهم که تیم قدرتمندی است، وارد است این بود که این تیم تمام همت خود را در مساله برجام گذاشت»، گفت: این در حالی است که می‌شد مقداری از این ظرفیت را پهن کرد و در سایر کشورها  گسترش دارد . 

وی با اشاره به عملکرد دولت در حوزه داخلی نیز افزود:  دولت گفته بود مسائل داخلی را حل می‌نم، از شاخصه‌های مسائل داخلی توسعه و رشد اقتصادی، رونق، تولید و اشتغال است، در مساله تورم نمره دولت به نظر من 20 است، دولت تورم را از 40 درصد به 9 درصد رساند، اما این تورم 9 درصدی باعث قفل شدن و یخ‌زدگی فعالیت‌های اقتصادی شد و ما در رکود گیر کردیم.

باهنر همچنین در بخش دیگری از سخنانش در رابطه با نظر مشورتی رهبر معظم انقلاب در خصوص  ورود احمدی نژاد به انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر احمدی‌نژاد با منع رهبر معظم انقلاب روبه‌رو نمی‌شد من فکر می‌کنم در صحنه انتخابات حاضر می‌شد اگرچه در مصاحبه‌ها می‌گفت من نمی‌آیم، علنی شدن نظر مشورتی رهبری نیز دلایلی داشت،  مثلا این مشورت 25 روز قبل اتفاق افتاده بود اما آثار بیرونی آن مشاهده نشد و بالاخره تصمیم بر این شد که نظر ایشان به صورت علنی اعلام شود. 

وی گفت: پایداری همزاد آمدن احمدی‌نژاد به انتخابات ریاست جمهوری بود اما این‌که بگوییم پایداری الان یا حتی در اواخر دولت نهم دیگر طرفدار آقای احمدی نژاد نبود و با او مشکل داشت، ما هم مشکل داشتیم با آقای احمدی‌نژاد،  این‌که بگوییم پایداری هم سرنوشت با احمدی‌نژاد است ما خودمان هم الان ممکن است با پایداری اختلاف نظر داشته باشیم، اما اگر احمدی‌نژاد در انتخابات می‌ماند و کاندیدا هم می‌شد من بعید می‌دانم پایداری از او حمایت می‌کرد. 

وی  در بخش دیگری از این جلسه در پاسخ به ایسنا درباره ترمیم کابینه اظهار کرد: من معتقدم این ترمیم کمی دیر هنگام اتفاق افتاد، اما اگر مساله را به خوبی بررسی کنیم شاید دولت در این رابطه مشکلاتی داشت، مثل اینکه مجلس به تازگی آغاز به کار کرده بود و اگر رئیس جمهور تصمیم می‌گرفت کابینه و برخی از وزرا را عوض کند شاید انسجام لازم در مجلس بوجود نمی‌آمد و از مواضع نهایی مجلس نگرانی داشت، اما الان مواضع مجلس نسبت به دولت شفاف‌تر شده است.

رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که آیا ممکن است ترمیم کابینه برخی از نارضایتی‌های موجود از دولت روحانی را از بین ببرد؟، گفت: این مساله بستگی به عملکرد وزرا دارد، اگر بخواهند با امکانات موجود آثار مثبتی بوجود بیاورند، می‌توانند بخشی از ریزش آرای احتمالی را جبران کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد اصولگرایان در دقایق آخر از آقای روحانی حمایت کنند؟، گفت: تا الان بخشی از اصولگرایان موثر به صورت قطعی اعلام کردند که ما از آقای روحانی حمایت نمی‌کنیم، این مساله به صورت طبیعی اتفاق نخواهد افتاد  و من بعید می‌دانم جریان جامع اصولگرایی به این نتیجه برسد، ممکن است بخش‌هایی از جامعه اصولگرایی به این جمع‌بندی  برسد که سکوت کند و کاندیدایی معرفی نکند اما این‌که جامع اصولگرایان تصمیم بر حمایت از آقای روحانی بگیرند من این را بعید می‌دانم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که «قصد شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را ندارم»، اظهار کرد: اصولگرایان هنوز کاندیدایی برای انتخابات آتی در نظر ندارند. ممکن است جامعه اصولگرایان سکوت کند و کاندیدایی معرفی نکند، اما امکان ندارد از روحانی حمایت کند.

نائب رئیس پیشین مجلس درباره شاخصه‌های کسی که می‌تواند کاندیدای اصولگرایان شود، اظهارکرد: فرد مورد نظر باید دو ویژگی داشته باشد، اول کارآمد بودن و دوم محبوب بودن. من ممکن است کسانی را در ذهنم داشته باشم که کارآمد باشد اما قدرت رای‌آوری نداشته باشد؛ بنابراین مجبوریم از آنها صرف نظر کنیم.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۹ مهر ۱۳۹۵ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 95072917576
  • خبرنگار :

برچسب‌ها