به گزارش ایسنا، غلامرضا شریعتی در جلسه شورای سلامت استان که امروز (28 مهرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: وظیفه حکومت، تامین امنیت و سلامت در بخشهای مختلف است و بحث تغذیه در هر دو بخش امنیت و سلامت قرار دارد.
وی با اشاره به مشکلات مربوط به فرآوردههای گندم، گفت: گندم قوت غالب مردم است و نقش محوری در جامعه ما دارد. گندم خوزستان نیز از نظر کیفیت و سلامت در بهترین رتبه در کشور قرار دارد و کیفیت مطلوب دارد. با این وجود محصول نهایی نان که به دست مردم میرسد از کیفیت خوبی برخوردار نیست.
شریعتی افزود: باکیفیتترین گندم کشور، از سوی کشاورزان خوزستان تحویل میشود ولی ما توان و تدییر نگهداری آن را نداریم و این کفران نعمت است. دستگاههای متولی باید به این موضوع رسیدگی کرده و امکان نگهداری مناسب این محصول را فراهم آورند.
وی با تاکید بر لزوم اعمال نظارت هنگام خرید و نگهداری محصول گندم در خوزستان اظهار کرد: سازمانهای متولی باید کار خود را به موقع انجام دهند. همان کاری که در کشور ما انجام میشود در کشورهای پردرآمد نیز انجام میشود ولی در آنجا به موقع و در کشور ما از روی اضطرار. آنجا برنامهریزی میشود و اینجا در نهایت مجبور میشویم تا کار را انجام دهیم.
استاندار خوزستان گفت: در حوزه کشاورزی، بهترین محصول گندم تحویل داده میشود ولی آن چه به دست مردم میرسد، محصول بسیار بد و بیکیفیتی است و بنابراین مجموعه غذا و دارو باید از سازمان جهاد کشاورزی بازخواست کرده و مدعی چرایی این وضعیت باشد.
وی افزود: جهاد کشاورزی سال آینده قبل از برداشت محصول گندم، تیمی را هنگام خرید محصول مشخص کند تا بر مراحل خرید و نگهداری نظارت کنند. خرید گندم خوزستان به مدت حدود 35 روز انجام میشود که زمانی طولانی است و برای نظارت بر آن باید به صورت کامل برنامهریزی شود . همچنین اگر سرمایهگذارانی در این خصوص وجود داشته باشند، معاونت اقتصادی استانداری خوزستان نیز با آنان همکاری خواهد کرد. این نظارت نه تنها شامل مجموعههای غله و تعاون روستایی، بلکه شامل بنادر و دیگر دستگاههای مربوط هم میشود.
شریعتی با اشاره به لزوم هرس درختان کنوکارپوس در سطح شهر اهواز به منظور جلوگیری از مشکلات تنفسی برای شهروندان گفت: شهرداران مناطق و معاونان خدمات شهری شهرداریهای مناطق اهواز از تعداد دقیق درختان کنوکارپوس در تمامی کوچهها و خیابانهای سطح شهر خبر دارند و باید تا پیش از بارندگی کاری ضربتی انجام دهند زیرا پس از آغاز بارندگیها، ارزشی نخواهد داشت.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از مشکلات به وجود آمده، نباید بدون مطالعه این درختان کاشته میشد. این کار باید با مطالعه انجام و به دست مشاور داده میشد و پس از بررسی،تصمیمگیری میشد و در حال حاضر نیز کسی در این زمینه پاسخگو نیست و عوارض آن به جان مردم افتاده است.
استاندار خوزستان افزود: در این زمینه تاکید شده که لازم نیست درخت از بیخ برکنده شود و سرانه فضای سبز و سایهافکنی درختان نیز از بین برود بلکه تنها باید بخشهایی که گردهافشانی میکنند هرس شوند تا از بروز حساسیت جلوگیری شود.
انتهای پیام