به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان در کنفرانس خبری در ریاض گفت: در هیئت افغانستان تعداد زیادی از وزیران و مسئولان حضور دارند و هر یک از آنها با همتای سعودی خود در مورد تقویت روابط گفتوگو میکنند.
عبدالله عبدالله با بیان اینکه افغانستان همچنان از حضور طالبان رنج میبرد، گفت: اگر طالبان بتواند اعلام کند که از تروریسم و رادیکالیسم دوری جسته است دست ما برای آشتی دراز است و امیدواریم که عربستان نقشی را در روند آشتی ایفا کند.
وی با بیان اینکه کشورش از کشورهایی بود که به اعلام "ائتلاف اسلامی" به رهبری عربستان پاسخ مثبت داد و آن را تایید کرد و افغانستان عضوی در این ائتلاف است، گفت که کشورش برای همکاری نظامی، امنیتی و اقتصادی با عربستان اهمیت قائل است و به نقش عربستان در برقراری امنیت و ثبات در افغانستان اهمیت میدهد.
عبدالله در مورد قانون جاستا نیز با بیان اینکه کشورش موضع عربستان را در قبال این قانون تایید میکند، گفت: ما از تروریسم رنج میبریم و عربستان نیز از تروریسم رنج میبرد. ما شاهد این امر بودهایم که چگونه عربستان برای مقابله با تروریسم از طریق ابزارهای مختلف تلاش میکند.
عبدالله عبدالله عنوان داشت که پادشاه عربستان در مذاکراتش با وی بر اهمیت حفظ وحدت در افغانستان تاکید کرد.
وی پیرامون رابطه میان کابل و واشنگتن نیز گفت، آمریکا پس از رخدادهای ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ وارد افغانستان شد. حضور آمریکا در افغانستان برای حمایت از خدمات ناتو و راههای مبارزه با تروریسم است و فعالیتش در دو زمینه است نخست برای آموزش و حمایت لجستیکی و تسلیحاتی از ارتش افغانستان و دوم در زمینه حمایت لجستیکی و مبارزه با تروریسم.
وی در مورد موضع رسمی کشورش نسبت به رخدادهای سوریه، عراق و یمن تاکید کرد: هر قطره خونی که در هر کشور اسلامی ریخته شود، بسیار ما را متاثر میکند و ما در افغانستان بسیار از جنگهای داخلی رنج بردهایم و امیدواریم که راهحل مسالمتآمیزی برای همه ملتها ایجاد شود و فرصتی در اختیار گروههای تروریستی همچون داعش گذاشته نشود تا به فعالیت خود بپردازد. اما امور انسانی در سوریه بسیار خطرناک است. افغانستان بیانیه ژنو را برای حل بحران سوریه تایید میکند و همچنین در کنار "دولت مشروع" در یمن است.
وی افزود: باید نقش سیاسی یکپارچهای برای معرفی تروریسم به تمامی کشورها صورت بگیرد و اگر یکی از کشورها در حمایتش از تروریسم دچار اشتباه شد باید موضع جدی برای جلوگیری از هر گونه عواقبی در آینده اتخاذ شود و ما به تروریسم به عنوان نخستین و بزرگترین خطر برای کشورهای اسلامی مینگریم.
عبدالله تصریح کرد: افغانستان از نخستین کشورهایی بود که از حضور القاعده آسیب دید و این در حالی بود که آمریکا علیه القاعده سلاح در دست نگرفته بود. من به شخصه با القاعده مبارزه کردم.
رئیس اجرایی افغانستان پیرامون مذاکراتی که در حال حاضر در دوحه قطر با مشارکت معصوم استنکزی، مدیر دستگاه اطلاعات افغانستان و عبدالمنان، برادر ملا عمر در جریان است، گفت: من شنیدهام که این مذاکرات برگزار میشود اما هیچ اطلاعاتی در این خصوص ندارم و در نتیجه نمیتوانم نظرم را درخصوص آن مطرح کنم.
عبدالله عبدالله پیرامون حضور آمریکا در افغانستان" مدعی شد: پیش از اینکه آمریکا وارد افغانستان شود، القاعده در اوج قدرت خود بود و اگر واشنگتن برای مقابله با القاعده در کابل وارد نشده بود، یقینا القاعده تمام منطقه را گرفته بود.
عبدالله عبدالله در مورد اختلاف با اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان نیز گفت: این مساله درست نیست، اما مناقشات و تفاوتهایی در دیدگاهها در تمامی دولتها وجود دارد و ما فرصت ویژهای برای حمایت از مردم افغانستان در زمینه کار و تحصیل و مسائل دیگر داریم.
وی در این سفر با پادشاه، ولیعهد و جانشین ولیعهد عربستان به بررسی تقویت روابط دو کشور پرداخت.
انتهای پیام