به گزارش ایسنا، مارک تونر، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری روز سهشنبه خود در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در ارتباط با حکم زندان سیامک و باقر نمازی در ایران با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی خود گفتوگو کرده است؟ گفت: خیر ما به تازگی از صدور حکم آنها مطلع شدهایم و تماسی میان آنها برقرار نشده است اما هر بار که وزیر کری با همتای ایرانی خود صحبت کرده نگرانیهای ما دربارهی شهروندان آمریکایی زندانی در ایران را نیز شامل سیامک و باقر نمازی مطرح کرده است.
بر اساس گزارش پایگاه اینرتنتی وزارت امور خارجه آمریکا، تونر ادامه داد: ما همچنین بر اهمیت همکاری ایران با آمریکا برای کسب اطلاعاتی دربارهی وضعیت رابرت لوینسون تاکید میکنیم. همانطور که رییسجمهور اوباما ژانویه گذشته گفت ما تا زمانی که لوینسون به آغوش خانوادهاش بازنگشته آرام نخواهیم گرفت.
او در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که چرا با وجود زندانی شدن این پدر و پسر در ایران، واشنگتن همچنان تلاش میکند تا غرب را به تجارت با ایران ترغیب کند؟ مدعی شد: ما میخواهیم به آنها اطمینان دهیم که تجارت با ایران امن است اما رییسجمهور اوباما به خوبی دربارهی این موضوع صحبت کرده است که ایرانیها باید بدانند که اقداماتشان روی اعتماد سرمایهگذاران خارجی، شرکتها و موسسات برای کار در ایران تاثیر میگذارد و این یک حقیقت است. این مساله تنها به رفتار با شهروندان آمریکایی یا افراد دو تابعیتی باز نمیگردد بلکه شامل ادامه برخی رفتارهای این کشور در خاورمیانه میشود که کمتر سازنده است.
تونر در ادامه با ادعای این که شهروندان آمریکایی ناعادلانه در ایران حبس شدهاند، گفت که واشنگتن همیشه دربارهی وضعیت زندانیان آمریکایی در ایران ابراز نگرانی کرده و دولت بهویژه دربارهی باقر نمازی نگران است که باید هر چه فوری آزاد شود.
وی همچنین مدعی شد که ایران به وعدهی خود برای کمک به پیدا کردن لوینسون عمل نکرده و از مقامات ایرانی میخواهد که در این زمینه همکاری کند.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه اظهارات مداخله جویانهاش گفت که بخشهایی از دولت ایران لزوما به صورت محترمانه با آمریکا رفتار نمیکنند.
تونر در پاسخ به این سوال که با توجه به اجرای تواق هستهای و آزادی دیگر زندانیان آمریکایی واشنگتن چه ابزاری برای فشار بر ایران دارد؟ تصریح کرد: من به این باور که ما از توافق هستهای با ایران بهعنوان ابزاری برای فشار به این کشور به منظور آزاد شدن شهروندانمان استفاده کردهایم اعتراض دارم و تاکید میکنم که این تنها یک فرصت بود و دربارهی آن صحبت کردیم. مذاکرات هستهای به ما فرصت میداد تا به طور مرتب، با مقامات ایرانی به ویژه ظریف در تماس باشیم تا این روند را به پیش ببریم. ما همچنان به تلاشهای خود برای آزادی شهروندانمان ادامه میدهیم این کاری است که همیشه انجام دادهایم.
به گزارش ایسنا، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به این اظهارات مداخلهجویانه گفت: هر گونه مرتبط ساختن مسائل داخلی ایران و احکام قضایی مستقل دادگاههای ایران علیه مجرمان و جاسوسان بیگانه به فضای بینالمللی کسب و کار و سرمایهگذاری در ایران نمونه تلاشی بیجا، بیهوده و بیثمر برای اثرگذاری بر روند همکاریهای جهانی با جمهوری اسلامی ایران است.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان این گونه تهدیدات نا بخردانه را نمونه دیگری از خوی مداخلهجویانه دولت ایالات متحده آمریکا برشمرد و افزود: بدون تردید تهدیدات تلویحی ناسنجیده، نه آن که موثر و سازنده نیست بلکه خشتی دیگر بر دیوار بلند بیاعتمادی ملت ایران نسبت به آمریکا خواهد افزود.
قاسمی در پایان تاکید کرد: دولت و ملت ایران هیچ اهمیتی برای گفتارهای مداخلهجویانه و سیاستهای زیادهخواهانه مقامات آمریکایی قائل نیست و تلاش برای ایجاد شکاف در صفوف متحد ملت ایران در مقابل سیاستهای مزاحم دولتمردان آمریکایی راهبهجایی نبرده و باز هم نخواهد برد.
به گزارش ایسنا، این در حالی است که مقامات ایرانی همواره تاکید میکنند که فرد دو تابعیتی که در ایران بازداشت میشود اتهاماتش کاملا مشخص است و پس از گذراندن روال قانونی مربوطه و محاکمه در دادگاههای ایران به زندان محکوم میشود.
ایران همچنین در پاسخ به ادعاهای واشنگتن مبنی بر این که رابرت لوینسون در جزیره کیش و هنگام ماموریت ناپدید شده، اعلام کرده است که وی یک شهروند آمریکایی است و تهران هیچ اطلاعاتی از وضعیت وی ندارد.
انتهای پیام