کارگردان «شهرزاد» درباره اهمیت کسب دانش مخاطب شناسی برای رونق شبکه نمایش خانگی به ایسنا ادامه داد: مخاطب امروز مشکلپسند است و ما نباید بیاعتنا به ذائقه نمایشی آنها اثری را خلق کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در وهله اول باید درباره مخاطب امروز مطالعه داشته باشیم،افزود: مشکل این است که گاه در مخاطبشناسی دچار اشتباه میشویم و فراموش میکنیم با مخاطبانی سر و کار داریم که با 20 سال پیش فرق کرده است.
فتحی با اشاره به تغییر ذائقه مردم دراستقبال از آثار نمایشی، ادامه داد: مثلاً 20 سال پیش «پهلوانان نمیمیرند» را ساختم که طرفدار زیادی داشت و زمان پخش آن شهر خالی میشد،اما امروز من به عنوان یک کارگردان نباید مسیر 20 سال پیش را بروم. آن دوران تلویزیون دو شبکه داشت و شبکه 3 در حال راهاندازی بود و اگر این تصور به من دست دهد که هر چه بسازم مردم میبینند، اشتباه است.
این کارگردان درباره جدی گرفتن خواستههای روز مخاطب، افزود: مخاطب امروز بهترین فیلمها و سریالهای روز جهان را میبیند و به آخرین فیلمها و سریالهایی که در آمریکا یا کشورهای اروپایی تولید میشود، دسترسی دارد و قدرت انتخاب رایگان برایش به وجود آمده است که تمام اینها کار فیلمسازان داخلی را سخت می کند.
وی ادامه داد: مثلا در یک خیابان که یک یا دو گلفروشی وجود داشت امروز مجموعهای از فروشگاههای گل با جدیدترین متدهای گلسازی باز کردهاند، در این موقعیت جدید نمیتوانیم به سبک قدیم گلفروشی کنیم.
فتحی با بیان اینکه شبکه نمایش خانگی پتانسیل خوبی گفت: زمانی که تصمیم گرفتیم «شهرزاد» را بسازیم با موانع و دشواریهای آن آشنا بودیم، میدانستیم به اعتماد مردم در شبکه رسانه خانگی خدشه وارد شدهاست.
او درباره راهکارهای جلوگیری از کاهش اعتماد مردم نسبت به شبکه نمایش خانگی، گفت: باید همه احساس مسوولیت کنیم. آن همکار محترم که یک اثر در دست میگیرد، فقط نباید به این فکر کند که قرار است از این کاری که میسازد، پول در آورد. باید به جذابیت اثرش و رونق بخشی شبکه نمایش خانگی هم فکر کند.
این کارگردان ادامه داد: اگر من و تهیهکننده در یک مجموعه کارمان را خوب انجام دهیم و فیلمنامه خوب و با کیفیت تولید کنیم اولین احساسی که به مردم دست میدهد، احترام است بنابراین برای آن هزینه می کنند.
وی با اشاره به اهمیت حضور بخش خصوصی در رونق شبکه خانگی، گفت: کشور ما امروز از نظر اقتصادی در شرایطی است که باید حضور بخش خصوصی را در سینما، سریالسازی و شبکه خانگی مغتنم بشمارد.
فتحی با تاکید بر جدی گرفتن بخش خصوصی در تولید آثار نمایشی افزود: همه در سینما و تلویزیون توافق دارند که بخش خصوصی باید وارد میدان شود اما در حرف همه متفقالقول هستیم و پای عمل که میان میآید پراکندگی میبینیم.
این کارگردان سینما و تلویزیون در ادامه برگزاری جشنواره هایی مانند «یاس»که به آثار ویدئویی و نمایش خانگی تعلق دارد را مناسب دانست و گفت: تشویق شدن و رقابت در یک عرصه همواره برای فیلمسازان مفید بوده است و جشنواره یاس که هنوز نوپا است قطعا می تواند به افزایش کیفیت آثار این حوزه کمک کند.
چهارمین جشنواره بین المللی فیلم یاس به دبیری مصطفی ابطحی از ۹ تا ۱۳ آبان در استان مازندران برگزار میشود.
انتهای پیام