به گزارش ایسنا، محمد سعیدنژاد - معاون وزیر راه و شهرسازی - امروز (سه شنبه) در همایش صنایع دریایی و دریانوردی با بیان اینکه دریا به عنوان محور اصلی برنامه ششم مورد تاکید است، ابراز امیدواری کرد که نمایندگان مجلس به بحث توسعه دریامحور توجه کافی داشته باشند و گفت: در تدوین قانون برنامه ششم باید توسعه دریا محور در دستور کار باشد و بعد از قانون برنامه هم باید به تدوین قانون جامع دائمی در حوزه دریا توجه کرد.
سعیدنژاد افزود: در منطقه مکران که از عقب ماندگی مضاعفی برخوردار است و موقعیت استراتژیکی دارد تهیه، تنظیم و تدوین راهکارهای مرتبط در قالب قانونی جامع ضروری به نظر میرسد.
وی درباره فاز دوم بندر شهید رجایی نیز گفت: فاز دوم تکمیل شده و فاز سوم در حال تکمیل است که به دو صورت فاینانس و BOT اجرا میشود و زیرسازی و اسکله از محل فاینانس و روسازی فاز سوم از محل BOT است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، با بیان اینکه باید امکانات توسعه دریامحور فراهم شود، ادامه داد: امیدواریم آنچه در حوزه صنایع دریایی داریم به سند رسمی در کشور تبدیل شود، چراکه در حال حاضر با عبور از گردنه ظالمانه تحریم در حوزه دریا با کمترین محدودیت مواجه هستیم و همه محدودیتهای ما در بخش دریا از بین رفته است.
سعیدنژاد تصریح کرد که براساس آخرین آمار سهم درآمد بخش دریایی اعم از حوزههای نفت، گاز، حمل و نقل، بنادر، شیلات و ... ۱۶ تا ۱۷ میلیارد دلار و معادل ۴.۱ درصد از GDP کشور است.
وی با بیان اینکه باید در نگاهی همه جانبه، نگاه عمومی در زمینه دریایی و حوزههای مختلف به صورت متوازن فراهم شود، گفت: در توسعه دریامحور و تقویت بخش دریایی، توسعه دانشگاههای دریایی نیز ضروری است، گامهایی در این زمینه برداشته شده است اما کافی نیست و باید متخصصان حوزه دریایی با همکاری متولیان این صنعت در دانشگاههای ما تربیت شوند.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به توسعه شرکتهای دانشبنیان در حوزه صنایع دریایی، اظهارکرد: برای تقویت شرکتهای دانشبنیان لازم است تلاشهای بیشتری داشته باشیم.
انتهای پیام