واکنش سناتور مک کین به انتشار فیلم تبعه آمریکایی بازداشت شده در ایران

در پی انتشار یک فیلم ویدئویی از شهروند آمریکایی بازداشت شده در ایران، سناتور جان مک کین در اظهاراتی خصمانه به آن واکنش نشان داد و گفت: با توجه به امتیازات بیشمار دولت اوباما به ایران، چنین رفتار خصمانه‌ای تعجب برانگیز است.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری هیل، جان مک کین سناتور جمهوری خواه آمریکایی به انتشار یک فیلم ویدئویی از سیامک نمازی شهروند ایرانی – آمریکایی در حال بازداشت، واکنش نشان داد.

در این فیلم ویدئویی نشان داده می شود که سیامک نمازی دارای گذرنامه آمریکایی است و در اتاق کنفرانس قرار دارد. این ویدئو همچنین شامل تصاویری از 10 تفنگدار نیروی دریایی آمریکا است که در ماه ژانویه به دلیل ورود غیر قانونی به آب های ایران بازداشت و یک روز بعد آزاد شدند.

سیامک نمازی که پدرش باقر نمازی نیز در بازداشت به سر می برد، اکتبر سال گذشته در تهران دستگیر شد. سناتور مک کین ضمن ابراز خشم خود از انشار این ویدئو، آن را بخشی از یک الگو برای ارعاب آمریکا دانست و گفت: توافق هسته ای خطرناک دولت اوباما با ایران، شرایط این کار را فراهم کرده است.

وی در ادامه اظهارات خصمانه خود مدعی شد: چنین رفتار ستیزه جویانه رو به گسترشی، با توجه به امتیازات بیشماری که دولت اوباما در پی توافق هسته ای به ایران داده تعجب برانگیز است. این سناتور آمریکایی همچنین به پرداخت بدهی 1.7 میلیارد دلاری واشنگتن به تهران اشاره و آن را محکوم کرد.

وی در این باره گفت: پس از اینکه توافق هسته‌ای اجرایی شد، ما مطلع شدیم که دولت یک باج 1.7 میلیارد دلاری را در ازای آزادی زندانیان آمریکایی به ایران داده است و این پول ممکن است متحدان ایران در خاورمیانه را قوی تر کند.

مقامات ارشد آمریکایی، از جمله رئیس جمهور و وزیر امور خارجه بارها تاکید کرده‌اند که این بدهی، پول خود ایرانی‌ها بوده که به آنها پرداخت شده است و هیچ ارتباطی با موضوع آزادی شهروندان آمریکایی زندانی در ایران ندارد.

به گزارش ایسنا، همزمان با اجرای توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 مقامات ایران و آمریکا اعلام کردند که بر سر یک مناقشه مالی قدیمی میان دو کشور به یک توافق دست یافته‌اند که بر اساس آن واشنگتن قرار است برای قرارداد ناتمام خرید سلاح از آمریکا در سال‌های پیش از انقلاب اسلامی به تهران 1.7 میلیارد دلار پرداخت کند که 400 میلیون دلار از آن اصل مبلغ قرارداد و مابقی سود این پول بوده که در چند دهه گذشته در آمریکا مسدود بوده است. آمریکا پس از شکل‌گیری انقلاب از اجرای قرارداد سرباز زد و پول آن‌را نیز به ایران برنگرداند. بنابراین ایران علیه آمریکا در دادگاه‌های بین‌المللی شکایت کرد.

این اختلاف سرانجام در زمستان سال گذشته از طریق رایزنی‌هایی غیر از مذاکرات هسته‌ای میان مقامات و کارشناسان ایرانی و آمریکایی حل‌وفصل شد و واشنگتن بدهی خود را به تهران پرداخت کرده است که در ماه‌های اخیر با واکنش‌های زیادی در آمریکا به‌ویژه از سوی جمهوری‌خواهان مواجه شد. آنها می‌گویند که آمریکا به ایران باج داده است ولی مقامات آمریکایی ضمن رد این ادعا تاکید دارند که این 1.7 میلیارد دلار تنها برای حل مناقشه مالی قدیمی تهران و واشنگتن که در دادگاه‌های بین‌المللی نیز در جریان بوده، پرداخت شده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۷ مهر ۱۳۹۵ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 95072716088
  • خبرنگار : 71443