مهم‌ترین تفاوت دولت روحانی و احمدی‌نژاد چیست؟

ثبات شاید یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های دولت روحانی و احمدی‌نژاد باشد.

به گزارش ایسنا، نامه‌نیوز نوشت:‌ «حدود ۷ ماه تا آغاز انتخابات ریاست‌جمهوری و پایان عمر دولت یازدهم به ریاست حسن روحانی باقی است. رییس‌جمهور روحانی در این سه سال و پنج ماه از عمر دولت خود ترجیح داده هیچ‌یک از اعضای کابینه خود را تغییر ندهد. او از زمان رای اعتماد مجلس به وزرایش به آنها اعتماد کرده است و لقب دولت باثبات را به نام خود ثبت کرد. دولت روحانی در این زمان تنها شاهد یک تغییر بود و آن هم استیضاح وزیر علوم بود که روحانی را مجبور کرد در راس وزارت علوم تغییر ایجاد کند و فرهادی را جانشین فرجی‌دانا کند.

این روزها اما بحث استعفای وزیر ارشاد مطرح است. جنتی گفته است طی روزهای آینده وضعیت او و وزارت ارشاد مشخص خواهد شد. اگر استعفای جنتی از سوی روحانی پذیرفته شود، این اولین تغییر در دولت روحانی در سطح وزراست. این شیوه روحانی درست بر خلاف رییس‌جمهور سابق ایران، محمود احمدی‌نژاد است. ثبات شاید یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های دولت روحانی و احمدی‌نژاد باشد.

محمود احمدی‌نژاد از نخستین روزهای حضورش در کسوت رئیس‌جمهوری اسلامی ایران تغییر در کابینه‌اش را یک امر عادی عنوان کرده و حتی در آغاز شکل‌گیری دولت نهم میثاق‌نامه‌ای را به امضا همکارانش رسانده بود که چنانچه از آن تخطی شود، با فرد خاطی قطع همکاری می‌کند.

او به رغم سرسختی مجلس هفتم در رای دادن به وزرای پیشنهادی در آغاز کار و تکمیل کابینه پس از حدود ۴ ماه از سپری شدن عمر دولت نهم در پایان سال نخست دو تن از وزرا و تا پایان عمر این دولت قریب به ۱۱ وزیر را تغییر داد. البته این تغییرات جدای از درگذشت مرحوم جمال کریمی‌راد، وزیر وقت دادگستری در یک سانحه و معرفی الهام، سخنگوی دولت برای تصدی این پست بود. علاوه بر آن تعیین سیدمهدی هاشمی به عنوان سرپرست وزارت کشور به مدت سه ماه و تغییر در مدیریت‌ها و معاونان این وزارتخانه در همین دوره ۳ ماهه و پس از آن معرفی علی کردان برای وزارتخانه از دیگر تغییرات در دولت نهم به شمار می‌رود.

تغییر در معاونت‌های ریاست‌جمهوری نیز در کنار این تغییرات به همین شکل وجود داشت؛ به گونه‌ای که معاون پارلمانی رئیس‌جمهور طی این مدت چندین بار عوض شد.

آخرین تغییرات دولت نهم اما سوالات بسیاری را در اذهان برانگیخت زیرا تنها چند روز مانده به پایان عمر دولت نهم به یک باره خبر آمد که محمدحسین صفارهرندی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و غلامحسین محسنی‌ اژه‌ای از وزارت اطلاعات برکنار شدند و برای این دو وزارتخانه سرپرست معرفی شد. پس از این اتفاق صاحب‌نظران اعلام کردند که دولت مشمول اصل ۱۳۹ قانون اساسی می‌شود و دیگر جلسات هیات دولت رسمیت ندارد بر این اساس حکم صفار هرندی در ابهام تمدید و او همچنان برای رسمیت داشتن دولت وزیر ارشاد باقی ماند.

فهرست تمام تغییرات کابینه نهم به تفکیک وزارتخانه‌ها:

وزیر رفاه: پرویز کاظمی ---> عبدالرضا مصری

وزیر تعاون: ناظمی اردکانی ---> محمد عباسی

وزیر صنایع : علیرضا طهماسبی---> علی‌اکبر محرابیان

وزیر نفت: کاظم وزیری هامانه ---> غلامحسین نوذری

وزیر آموزش و پرورش: محمود فرشیدی ---> علی احمدی

وزیر راه: محمد رحمتی ---> حمید بهبهانی

وزیر دادگستری: مرحوم جمال کریمی‌راد (فوت) ---> غلامحسین الهام

وزیر اقتصاد: داوود دانش‌جعفری ---> شمس‌الدین حسینی

وزیر کشور: مصطفی پورمحمدی ---> علی کردان

وزیر کشور: علی کردان ---> صادق محصولی

وزارت اطلاعات: غلامحسین محسنی‌ اژه‌ای ---> علوی (سرپرست)

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: محمدحسین صفارهرندی ---> محمدعلی خواجه پیری (سرپرست)

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۷ مهر ۱۳۹۵ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 95072715886
  • خبرنگار :