متخصصان روی محوطه 40هزار ساله میرک سمنان

یک باستان‌شناس محوطه تاریخی 40 هزار ساله میرک را یکی از بزرگترین محوطه‌های روباز پارینه سنگی ایران و خاورمیانه خواند که باستان‌شناسان و متخصصان زمین‌شناس ایرانی و فرانسوی نحوه‌ شکل‌گیری آن را بررسی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، این باستان‌شناس با بیان این‌که فصل دوم از کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه «میرک» شاهد حضور پررنگ متخصصان زمین‌شناس در کنار تیم باستان‌شناسی برای شناخت هرچه بهتر نحوه شکل‌گیری محوطه و چگونگی دسترسی ساکنان آن به ماده خام است، افزود: در ادامه طرح پنج ساله پژوهش‌های پارینه سنگی شمال کویر مرکزی ایران، دومین فصل از کاوش در محوطه پارینه سنگی میرک با همکاری تنی چند از پژوهشگران مرکز ملی علوم فرانسه و موزه انسان شناسی (دکتر ژیل بریون و دکتر گیوم ژامه) آغاز شد .

سرپرست هیأت دومین فصل از کاوش‌های باستان شناسی در محوطه پارینه سنگی میرم در سمنان و دانشیار گروه باستان شناسی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به انجام فصل نخست کاوش در میرک در تیر و مرداد سال 1394 توسط هیأت یادشده، گفت: نتیجه آن کاوش‌ها شناسایی لایه‌های استقراری در عمق 5 متری در زیر سطح فعلی، تعیین توالی رسوب‌گذاری و تشکیل تپه‌های میرک، شناسایی رسوبات مربوط به مناطق گرم و مرطوب در زیر لایه‌های فعلی و از همه مهمتر به دست آوردن گاه‌نگاری مطلق برای محوطه میرک بود.


وحدتی نسب با بیان اینکه «میرک» نخستین محوطه روباز پارینه سنگی در ایران است که مورد کاوش باستان شناسی قرار گرفته، نتایج سن سنجی در فصل نخست را حاکی از قدمتی پیرامون 40 هزار سال برای لایه های زیرین ترانشه مورد کاوش دانست، هرچند کاوش در ترانشه یادشده هنوز به خاک بکر نرسیده است.

او گفت :با توجه به نتایج به دست آمده از فصل نخست کاوش، فصل دوم کاوش در محوطه میرک در سمنان با اهداف شناسایی منبع ماده خام ساخت دست افزارهای سنگی با استفاده از متخصصان سنگ شناسی، تعیین گستره دقیق لایه‌های زیرسطحی با استفاده از استوانه نمونه‌برداری و با کمک متخصصان سازمان زمین‌شناسی آغاز شد .

این باستان شناس، شناسایی لایه‌های مربوط به دوران گرم و مرطوب با استفاده از تکنیک ژئومغناطیس و ادامه کاوش در ترانشه اصلی برای نمونه‌برداری بیشتر با هدف بازسازی‌های اقلیمی و تعیین سن مطلق توالی‌های یافت شده را از دیگر اهداف این فصل از کاوش اعلام کرد .

او افزود: این فصل از کاوش در محوطه میرک شاهد حضور پررنگ متخصصان زمین شناس در کنار تیم باستان شناسی برای شناخت هرچه بهتر نحوه شکل‌گیری محوطه و چگونگی دسترسی ساکنان محوطه به ماده خام است.

 وحدتی نسب اظهار کرد: یافته‌های حاصل از پژوهش روی میرک که بی‌شک یکی از بزرگترین محوطه‌های روباز پارینه سنگی شناخته شده در ایران و حتی خاورمیانه به شمار می‌رود، در چندین کنفرانس ملی و بین المللی ارائه  و نتایج فصول پیشین بررسی و کاوش در قالب مقالات علمی در نشریات معتبر جهانی به چاپ رسیده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ مهر ۱۳۹۵ / ۱۷:۵۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95072615573
  • خبرنگار : 71191