سهراب پشتاره در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری بین سازمان حفاظت محیطزیست و صندوق کارآفرینی امید، افزود: انعقاد این تفاهمنامه گامی مهم در جهت ایفای مسئولیت اجتماعی است که امروزه بنگاهها، صندوقها و بانکها این رویکرد را اتخاذ میکنند.
رئیس اداره محیطزیست میناب با بیان اینکه احیا، حفاظت و بهرهبرداری مناسب از تالاب بینالمللی میناب در مقطع کنونی برای منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: موضوع مشارکت جوامع محلی در احیا، حفاظت و بهرهبرداری خردمندانه از تالابها بسیار مهم است.
پشتاره بابیان اینکه حفاظت و بهرهبرداری خردمندانه از تالاب مذکور بهتنهایی میسر نیست، تصریح کرد: بستر مناسبی برای مشارکت ذینفعان و دستاندرکاران دولتی و غیردولتی فراهم کردهایم تا با مشارکت جوامع محلی برای حفاظت و بهرهبرداری از تالاب میناب طرحهایی را به مرحله اجرا درآوریم.
وی بابیان اینکه سازوکارهای کوچک همراستا و سازگار با محیطزیست در راستای تأمین معیشت مردم محلی از طریق سازمان محیطزیست انجامشده است، تأکید کرد: تا زمانی که منافع و معیشت مردم را بهطورجدی به مسائل محیط زیستی گره نزنیم در امر حفاظت از تالاب موفق نخواهیم بود.
این مقام مسئول عنوان کرد: سازمان حفاظت محیطزیست در قالب این تفاهمنامه همکاری متعهد است تا اقدامات لازم ترویجی، آموزشی و تبلیغی را برای توانمندسازی جوامع محلی، حاشیه مناطق حفاظتشده از طریق برگزاری کارگاههای مشارکتی برای تأمین معیشتهای سازگار با اولویت حفاظت از اکوسیستمهای طبیعی و همچنین کارگاههای فنی آموزش مهارتهای لازم مرتبط با معیشتهای تعیینشده با حمایت سازمانهای مرتبط نظیر سازمان فنی و حرفهای و جهاد کشاورزی برگزار کند.
پشتاره با بیان اینکه احیای تالابها نشانه سلامت چرخه آب هر منطقه است، تصریح کرد: به دنبال احیای تالاب میناب؛ آبهای زیرزمینی، رودخانهها، وضعیت خاک و کشاورزی منطقه بهبود پیدا میکند.
رئیس اداره محیطزیست میناب با اشاره به اینکه در حال حاضر همکاریهای بین بخشی در این زمینه شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: باید بخشهای آب و کشاورزی نیز نسبت به محیطزیست و اولویت تالاب مذکور توجه و تلاش بیشتری نشان دهند.
به گزارش ایسنا، تفاهمنامه همکاری بین سازمان حفاظت محیطزیست و صندوق کارآفرینی امید با محوریت توانمندسازی جوامع محلی و توسعه کسبوکارهای خرد و کوچک در راستای حفاظت از اکوسیستمهای طبیعی و تالابهای حائز اهمیت بینالمللی و دارای برنامه جامع مدیریت با اولویت مشارکت جوامع محلی ساکن در عرصههای طبیعی کشور خصوصاً حاشیه تالابهای حائز اهمیت بینالمللی بهمنظور ایجاد و حفظ معیشتهای جوامع محلی با حفاظت محیطزیست منعقد شد.
انتهاي پیام