تجویز داروهای هورمونی راهکاری برای کاهش درد ناشی از بیماری اندومتریوز

عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن‌سینا با تاکید بر اینکه داروهای هورمونی ارائه شده به بیماران مبتلا به اندومتریوز در جهت کاهش دردهای ناشی از این بیماری است، گفت: همچنین همه بیماران مبتلا کاندید عمل نخواهند شد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر خدیجه شادجو عضو کمیته علمی کنگره بین‌المللی اندومتریوز در نشست خبری امروز با اشاره به روش‌های درمانی بیماری اندومتریوز گفت: هدف از درمان این بیماری باید مشخص شود چرا که روش‌های درمانی درد ناشی از اندومتریوز با روش‌های درمانی ناباروری ناشی از اندومتریوز با یکدیگر متفاوت است.

وی با بیان اینکه برای درمان دردهای ناشی از این بیماری از قرص‌های هورمونی استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: در موارد حاد اندومتریوز بیمار با دردهای شدیدی مواجه می‌شود ضمن آن که سیستم گوارشی و مثانه درگیر این بیماری می‌شود که برای درمان این دردها قرص‌های هورمونی برای بیماران تجویز می‌شود.

شادجو با اشاره به اثرات این قرص‌ها بر روی بدن خاطرنشان کرد: این قرص‌ها هرچند که عوارضی برای بیمار به دنبال دارد ولی براساس شرایط بیمار ناگزیر به تجویز این داروها هستیم.

عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن‌سینا در عین حال با تاکید بر اینکه همه بیماران مبتلا به اندومتریوز مورد عمل جراحی قرار نمی‌گیرند، ادامه داد: بیماران مبتلا در کلینیک اندومتریوز پژوهشگاه ابن‌سینا به صورت چندتخصصی مورد درمان قرار می‌گیرند و در صورت تایید کمیسیون پزشکی این مرکز، ضمن ارائه اطلاعاتی در زمینه عوارض جراحی به بیمار، بیمار تحت عمل جراحی قرار خواهد گرفت.

در این نشست همچنین دکتر هومن سلیمانی مجد عضو کمیته علمی این کنگره با تاکید بر ضرورت حرکت به سمت جراحی‌های کم‌تهاجمی در بیماری‌های زنان گفت: بر این اساس امروزه در دنیا جراحی‌های لاپارسکوپی یا کم‌تهاجمی در کلیه شاخه‌های پزشکی جهان مورد استفاده قرار گرفته به‌گونه‌ای که کلیه اعمال جراحی که در گذشته به صورت جراحی‌های باز انجام می‌شد امروزه به صورت جراحی‌های کم‌تهاجمی انجام می‌شود.

سلیمانی با تاکید بر ضرورت استفاده از روش‌های لاپارسکوپی ادامه داد: استفاده از این روش در سرطان‌های زنان بسیار حائز اهمیت است چرا که با استفاده از این روش علاوه بر آن که بیمار زودتر به شیمی‌درمانی وارد می‌شود، سریع‌تر می‌تواند به زندگی عادی برگردد.

این محقق ایرانی دانشگاه آکسفورد طول عمر بیماران را از دیگر مزایای روش‌های لاپارسکوپی در جراحی‌های سرطان زنان نام برد و خاطرنشان کرد: هدف از جراحی‌های کم‌تهاجمی افزایش طول عمر بیماران است.

وی با اشاره به برگزاری کنگره بین‌المللی اندومتریوز از 4 تا 7 آبان‌ ماه در دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: انجام جراحی‌های زنده در این کنگره موجب خواهد شد تا آخرین یافته‌های خود در این حوزه را ارائه دهیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ مهر ۱۳۹۵ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 95072615281
  • خبرنگار : 30057