محمد شکرچی زاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی طی ابلاغیههای جداگانه چهار کلان شهر کرج، تبریز، کرمان و مشهد را موظف کرد تا نقشه گسلهای پهنه های اصلی را تعیین کنند و برای شورای عالی معماری و شهرسازی بفرستند.
وی افزود: در بسیاری از شهرها مطالعات اولیه بر روی گسلهای زلزله انجام شده است.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در پاسخ به این سوال که با وجود ساخت و ساز در بسیاری از محدودههای گسل، تهیه نقشه به چه علت انجام میشود، گفت: اگر ضوابط در این محدوده ها را لحاظ قرار دهیم ظرف سالهای آینده میتوانیم ساختمانهای دارای اهمیتی که بر روی گسل قرار دارند به ساختمانهای با اهمیت کم همچون فضای سبز و ساختمانهای خدماتی تبدیل کنیم.
شکرچیزاده تصریح کرد: از این پس ساخت بیمارستان و سایر ساختمانهای مهم و پرجمعیت در محدوده گسلها انجام نخواهد شد و مثلا تا ۱۰۰ سال آینده پهنه گسلها دارای جمعیتی کمتر خواهد بود. این اقدام مهمی بود که سالها قرار بود انجام شود و خوشبختانه با همکاری و مساعدتی که بین کلیه دستگاهها و ارگانها صورت گرفت مطالعات به نتیجه رسید و نقشه گسلهای تهران به عنوان اولین نقشه رونمایی شد.
وی خاطرنشان کرد: نقشه گسلهای شهر تهران که با همکاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی، سازمان زمین شناسی، کمیته ۲۸۰۰ و کمیته بحران شهرداری تهیه شده بود در نهایت به تصویب شورای عالی شهرسازی رسید و به شهرداران مناطق ۲۲ گانه شهر تهران ابلاغ شد تا آن را در دستور کار قرار دهند.
به گفته شکرچیزاده از این پس نقاطی که بر روی نقشه به عنوان نقطه پرخطر از نظر زلزله محسوب میشوند باید ایمنی بیشتری را در ساخت و سازها لحاظ کنند. همچنین محدودیتهایی از نظر ساخت و ساز در دستور کار قرار می گیرد.
انتهای پیام