به گزارش ایسنا، دفتر کنترل دارائیهای وزارت خزانهداری آمریکا (OFAC) چند روز پیش ممنوعیت استفاده از دلار در روابط تجاری با ایران را به طور مشروط لغو کرد.
بر اساس گزارش دویچه وله آلمان، بر اساس دستورالعمل جدید این وزارتخانه، تجارت با ایران بر پایه دلار مشروط به این که خارج از نظام بانکی آمریکا باقی بماند آزاد خواهد بود.
خبرگزاری رویترز دو روز قبل به نقل از شماری از حقوقدانان و کارشناسان آمریکایی، این اقدام کاخ سفید را دادن "نوعی تضمین" به موسسههایی دانست که پیش از این به خاطر نگرانی از پیامدهای نقض تحریمهای غیرهستهای، در همکاری با ایران محتاط بودهاند.
ملوین اشواختر، حقوقدان ارشد موسسه "بیکر اند هاستِتلر" که در امور تحریمها تخصص دارد، به رویترز اظهار کرد که مقامهای آمریکایی با دستورالعمل جدید وزارت خزانهداری برای همکاری با ایران به بانکهای خارجی "چراغ سبز" نشان دادهاند.
به گفته وی، این تصمیم وزارت خزانهداری آمریکا واکنشی به گلایههای مقامهای ایران است که اعتقاد دارند توافق هستهای و اجرایی شدن برجام تاکنون به عادی شدن روابط ایران با بانکها و موسسههای مالی بینالمللی کمکی نکرده است.
دیوید مارتلوک، از کارمندان پیشین کاخ سفید نیز معتقد است که دستورالعمل جدید وزارت خزانهداری حاوی این پیام است که دولت آمریکا میخواهد به این روند یاری رساند.
به رغم ناخرسندی برخی مقامهای ایرانی، کریستین لاگارد، رئیس صندوق بینالمللی پول در حاشیه اجلاس سالانه بانک جهانی با علی طیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران دیدار کرد و وعده داد برای حل مشکلات روابط بانکی ایران تلاش کند.
طبق گزارش دویچه وله، دیداری در این سطح در دو دهه گذشته سابقه نداشته و ناظران همین امر را نشانهی مثبتی برای بهبود روابط بانکی و مالی ایران با بانکهای معتبر بینالمللی ارزیابی کردهاند.
رئیس صندوق بینالمللی پول در دیدار با طیبنیا گفت: «در خصوص همکاری بانکهای بزرگ با بانکهای ایرانی مشکلاتی وجود دارد که من به سهم خودم تلاش میکنم با مقامات آمریکایی رایزنی کرده تا این مشکلات حل و روند همکاریهای بیشتر ایران با نهادهای مالی بینالمللی تسریع شود.»
بنابر این گزارش، کریستین لاگارد همچنین از برنامههای این صندوق برای آغاز دور جدیدی از همکاریها با ایران "در موضوع آموزش، انتقال تجربیات سایر کشورها و دانش فنی" خبر داد.
انتهای پیام