محمود مرادی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص مهمترین آیین مذهبی این شهر در ایام محرم اظهار کرد: آیین نخلگردانی نراق مهمترین آیین مذهبی این شهر است که در روز عاشورا برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه این آیین سال گذشته ثبت ملی شد، افزود: نخلگردانی نراق مربوط به دوره صفویه و قدمتی بیش از 400 ساله دارد و یک آیین محوری در نراق به شمار میرود، چراکه در روز عاشورا بعد از برگزاری همه آیین و مراسمهای عزاداری نخلگردانی برگزار میشود.
مرادی تصریح کرد: در روز عاشورا بعد انجام همه عزاداریها نخل نراق از محله پایین به میدان اصلی شهر منتقل میشود و همه عزاداران با هر تنوع مانند دستجات سینهزنی، زنجیر زنی، کفنپوشان، نوجوان و جوانان همه در قالب یک مراسم سنتی گرد این نخل جمع میشوند.
وی در خصوص فلسفه این آیین گفت: این نخل به شکل دو تابوت است و با توجه به این باور که در زمان شهادت امام حسن(ع) و امام حسین(ع) عزاداری در شان ایشان برگزار نشده است دو تابوت در گذشته ساخته شده است که در زمان شهادت این دو امام (ع)، همچنین شهادت حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) از محل نگهداری اصلی نخل خارج و به میدان اصلی شهر برای برگزاری مراسم عزاداری منتقل میشود.
شهردار نراق با بیان اینکه این عزاداری به نوعی عزاداری سمبلیک است و تابوتها نمادین ساخته شده است، عنوان کرد: فرق این نخلگردانی با دیگر نخلگردانی در شهرهای دیگر این چنین است که نخل از حسینیه و یا محل نگهداری خارج و در تمام نقاط شهر حتی در کوچههای باریک برده میشود و پس از پایان مراسم در محله بالا و بازار شهر به سمت محله پایین هدایت میشود.
وی با تاکید بر اینکه این نخل تنها چهار روز "روزعاشورا، شهادت امام علی(ع)، حضرت فاطمه (س) و امام حسن (ع)" از سال از محل نگهداری خود خارج میشود، اضافه کرد: این نخل دارای پایههای متعددی است که هر کدام در تملک یکی از خانوادهها و خاندان نراق است و به صورت خانوادگی و طایفهای جابه جا میشود. این اتفاق نیز تعداد خانواده و خاندانهای قدیمی نراق نیز مشخص میکند.
مرادی یکی دیگر از آیینهای تاریخی و مذهبی شهر نراق این چنین عنوان کرد: در روز تاسوعا نان شیر توسط اهالی پخته میشود و در روز عاشورا به پایهکشهای نخل و دیگر مردم به عنوان نذورات داده میشود.
انتهاي پیام