محمدحسین انصاری مود در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در پاسخ به این سوال که شنیده شده اداره کل حفاظت محیط زیست قصد انتقال گونه حیات وحش مرال از پارک پردیسان واقع در باباامان را دارد، گفت: پارک حیات وحش پردیسان واقع در بوستان باباامان بجنورد در سال 86 با حضور دکتر جوادی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کلنگ زنی شد و در آن زمان تعدادی از گونههای حیات وحش همچون گوزن زرد، آهو، مرال و کل و بز در عرصه این پارک که حدود 45 هکتار است رهاسازی شد.
وی افزود: برای نگهداری این گونههای حیوانی تاکنون زحمتهای زیادی کشیده و هزینههای بسیاری پرداخت شده است و حال چگونه میتوان اجازه داد تا این گونهها از این استان خارج شوند.
انصاری مود در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه محیط زیست استان اعتبار کافی برای تغذیه این گونههای حیوانی را ندارد، با طرح این سوال اظهار کرد: چرا اگر چنین مشکلی وجود دارد این اداره کل از توان سازمانهای مردم نهاد، استانداری و ... استفاده نمیکند. اگر این اداره کل از توان این بخشها نیز بهره مند نشد آن وقت نسبت به انتقال این گونهها اقدام کند.
رئیس هیات مدیره سازمان مردم نهاد دوست داران طبیعت سبز کره زمین با اشاره به ورود بیماری طاعون نشخوارکنندگان به پارک پردیسان تصریح کرد: حدود 100 گونه حیوانی در این پارک وجود داشت که نیمی از آن بر اثر بروز این بیماری تلف شدند بنابراین این اداره کل با مشکل زیادی در خصوص تغذیه این حیوانات مواجه نخواهد بود. از سوی دیگر این اداره کل باید پاسخ گوی این امر نیز باشد که چرا بدون رعایت موارد قرنطینه ای گونه ای را وارد این عرصه کرده که موجب بیمار شدن سایر گونهها شده است.
انصاری مورد خاطرنشان کرد: از سوی دیگر گونههای موجود گوزن زرد نیز سال گذشته از این پارک به استانی دیگر منتقل شدند بنابراین فقط حدود 50 گونه در این پارک باقی مانده است.
وی با تاکید بر اینکه دیگر آبنما و استخرهای موجود در باباامان عامل جذب گردشگر در این منطقه نیست، گفت: بسیاری از گردشگران برای تماشای مجموعه حیات وحش این استان به این منطقه سفر میکنند.
انتهای پیام