به گزارش ایسنا، به طور مشترک دانشگاه دوستی ملل و سفارت جمهوری قزاقستان درمسکو سازماندهی این کنفرانس را برعهده گرفتند. در این کنفرانس کارشناسان ، دانشمندان ، علماء و رهبران دینی و دیپلمات ها از روسیه ، اروپا، آسیا و آفریقا و همچنین دانشجویان دانشگاه دوستی ملل از 60 کشور جهان من جمله سوریه ، ایران، فرانسه، کلمبیا، افغانستان ، نیجریه و کشورهای دیگر حضور دارند.
حاضرین کنفرانس مسئله تهدید جهانی تروریسم و تدابیر ممکنه مقابله با آن را بررسی کردند. دراین مراسم مراد تاژین سفیر قزاقستان در مسکو ، محمد سلام محمدوف معاون دفتر ریاست جمهوری روسیه، الیاس اوماخانف معاون رئیس شورای فدراسیون روسیه، راویل عین الدین رئیس شورای مفتیان روسیه و بسیار دیگر از شخصیتها شرکت کرده اند.
هدف این کنفرانس تدوین توصیه های کلی جهت شکل گیری الگوی امنیتی جدید بر مبنای گفتگوی موثر رهبران دینی و شخصیتهای سیاسی در راستای جستجوی پاسخ مشترک به تهدیدات و چالش ها است.
در این کنفرانس پیام پوتین ، همچنین رئیس شورای فدراسیون روسیه و اسقف اعظم کریل نیز قرائت شد. پوتین در پیام خود به نقش علمای دین و نخبگان جوامع در ترویج فرهنگ صلح و مبارزه با افراط گرائی تاکید نموده و در این راستا بر ضرورت گفتگو همکاری میان ادیان نیز اشاره کرد.
مهدی سنایی سفیر کشورمان در مسکو هم یکی دیگر از سخنران بود که گفت: بشریت امروز باید به جوهر مشترک تمام ادیان الهی که همان یکتاپرستی و اخلاق مداری می باشند ، توجه ویژه ای داشته باشد که این امر با دو روش محقق می گردد یکی پشتازی و ترغیب علمای دینی به آموزه های اصیل دینی و مشترکات ادیان و دیگر ایجاد گفتگوهای حقیقی میان گروه های دینی و سیاسی در جهت فهم مشترکات دینی ، اجتماعی با هدف ایجاد همزیستی مسالمت آمیز و صلح است.
وی افزود: آقای حسن روحانی رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران در سال 2014 در سازمان ملل متحد (مجمع عمومی) پیشنهاد کرد ائتلاف بین المللی علیه خشونت و تروریسم شکل گیرد.
سنایی بابیان اینکه جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه با درک صحیح و به موقع از تحولات منطقه و طرح جدید خاورمیانه بزرگ آمریکایی در منطقه، وارد عمل شدند و امروزه در صف مقدم مبارزه با افراط گرائی و تروریسم ، قرار گرفته اند خاطرنشان کرد: تاکنون تلاشهای مشترک و قابل توجهی در جهت ایجاد ثبات و بازگشت امنیت و صلح به منطقه خاورمیانه به عمل آورده اند. مرکز هماهنگی وتبادل اطلاعات برای مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در بغداد با حضور فعال چهار کشور ایران ، روسیه ، عراق و سوریه از مدتها پیش راه اندازی شده است اگر نبود این همکاریهای مشترک این دو کشور در کنار همراهی برخی نیروهای مردمی و سیاستمداران دلسوز،ما باید امروز شاهد انتشار گسترده گروه های تروریستی در بسیاری از پایتخت های کشورهای منطقه بودیم .
وی ادامه داد: ما اطمینان داریم که اگر تحرکات این جریان های افراطی در سوریه ، عراق و شمال آفریقا، مهار نشوند در آینده نزدیک باید با آنها در آسیای مرکزی و قفقاز مواجه شویم.
سفیر کشورمان در مسکو گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران درباره راه حل درگیری های کنونی در خاورمیانه و غرب آسیا همواره تاکید بر ایجاد گفتگو و راهکارهای مسالمت آمیز بوده است. ولی متاسفانه برخی از بازیگران منطقه ای و بین المللی با استفاده ابزاری از تروریسم در جهت رسیدن به اهداف و منافع خاص خود می باشند و گروه های تروریستی را به خوب و بد تقسیم می کنند.
سنایی خاطرنشان کرد:آنها به دنبال تغییر دولت ها و مرزهای قانونی کشورها بوده و شیوه تغییر رژیم های منطقه را به عنوان یک شیوه ناصحیح در جامعه بین المللی پایه گذاری کردند که آثار و پیامده های این رویکرد ها بجز رواج هرج و مرج و نابسامانی در داخل برخی کشورهای و منطقه نبوده است.
انتهای پیام