به گزارش ایسنا، شامگاه (سه شنبه 13 مهرماه) پس از پایان اجرای نمایش «پرتره مرد ریخته» به نویسندگی و کارگردانی غلامحسین دولتآبادی و آراز بارسقیان، اصغر همت با اشاره به اینکه بنا بود عزتالله انتظامی برای تماشای این اثر حضور داشته باشد، در این باره توضیح داد: من از مجید انتظامی دعوت کردم به عنوان کسی که از او و خانوادهاش در این نمایش نام برده میشود در این اجرا حضور داشته باشد و زمانی که استاد عزتالله انتظامی متوجه شدند پردهی اول این نمایش در منزل ایشان اتفاق میافتد، اصرار داشتند که خودشان هم این کار را ببینند اما کمی پیش از اجرا مجید انتظامی تماس گرفت و گفت به علت وضع جسمانی استاد انتظامی، این حضور میسر نیست و من از صمیم قلب امیدوارم که این فقط یک بهانه بوده باشد و برای سلامتی آقای بازیگر دعا میکنیم.
مدیرعامل خانهی تئاتر با بیان اینکه انتظامی را پدر معنوی خود میداند ادامه داد: امشب اتفاقا پدر حقیقی من هم در سالن حضور دارند. از سال 1348 این اولین نمایش من است که پدرم برای دیدن آن آمده و من بسیار علاقه داشتم که اجرای امشب را به این دو بزرگوار تقدیم کنم.
اصغر همت در ادامه با اشاره به حضور برخی هنرمندان که برای تماشای این اثر در تالار «سنگلج» حضور داشتند، گفت: خودم معمولاً بیشتر نمایشهایی که اجرا میشوند را میبینم اما این روزها تئاتریها کمتر به دیدن کارهای دیگران میروند و انگار بیشتر دوست دارند خودشان دیده شود. شاید پیش خودشان میگویند چه کاری است که بنشینیم و یک ساعت و نیم حرف زدن یک نفر را ببینیم!
پس از سخنان همت، یاسر موحدفر (دبیر بنیاد فردوسی) برای قدردانی از او روی صحنه آمد و گفت: همهی ما خاطرههای فراموش ناشدنی از بازیهای اصغر همت داریم و امشب خشنودیم که از هنرنمایی ایشان در نقش «عبدالحسین نوشین» به عنوان یک شاهنامه پژوه و بنیانگذار تئاتر نوین ایران قدردانی میکنیم. باعث افتخار ماست که به یکی از وجوه شخصیتی «عبدالحسین نوشین» در این نمایش اشاره شده و این اثر در قدیمیترین تماشاخانهی فعال ایران به روی صحنه رفته است.
او در پایان با اشاره به ثبت جهانی هنر نقالی در یونسکو از زحمات مدیر عامل پیشین و فعلی خانهی تئاتر و اداره کل هنرهای نمایشی در همراهی با بنیاد و ثبت این میراث معنوی تشکر کرد و با اهدای تندیس «خوان سوم رستم» و یک جلد شاهنامهی فردوسی از طرف بنیاد فردوسی، از اصغر همت قدردانی کرد.
این نمایش مونولوگ در دو پرده اجرا میشود که پردهی اول به مدت حدود یک ساعت، روایتی است از زبان عبدالحسین نوشین در سال 1331 که از زندان گریخته و برای پنهان شدن از دست مأموران حکومتی در خانهی عزتالله انتظامی مخفی شده و منتظر است تا با کمک دوستانش از کشور فرار کند. در پردهی دوم نیز در سال ۱۳۴۹ میگذرد و دوران کهنسالی این نویسنده و فعال چپگرا را میبینیم که پس از آن فرار هرگز نتوانسته به کشور بازگردد و در روسیه ماندگار شده و آخرین لحظات عمرش را میگذراند.
هنرمندانی از جمله صدیق تعریف، رویا نونهالی، هوشنگ گلمکانی، رضا صابری، بهزاد خداویسی، محمدرضا عرب، فرهاد تجویدی و... از جمله تماشاگران این نمایش در شامگاه 13 مهر ماه بودند.
این اثر تا روز جمعه 16 مهرماه سر ساعت 19/30 به روی صحنه میرود.
انتهای پیام