به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، آنتونیو گوتیرس، نخست وزیر سابق پرتغال از ماه ژوئیه همواره در تمامی پنج رای گیری غیرعلنی گزینه اول بوده است. شورای 15 عضوی امنیت سازمان ملل قرار است برای انتخاب جانشین بان کی مون، دبیرکل فعلی این سازمان از کره جنوبی که در پایان سال 2016 پس از دو دوره پنج ساله کنار میرود تصمیمگیری کند.
با این حال در میان فشارها برای انتخاب یک زن برای رهبری این سازمان جهانی 71 ساله، کریستالینا جورجیوا، کمیسیونر اروپایی بلغارستان در دقایق آخر، هفته گذشته به این رقابتها وارد شد. اما هنوز باید منتظر ماند و دید که او تا چه حد میتواند برای گوتیرس تهدید محسوب شود.
جورجیوا سیزدهمین نامزد و هفتمین زنی است که وارد این رقابت شده است تاکنون یک مرد و دو زن از گردونه رقابتها کنار کشیدهاند که رفتنشان 10 نامزد رقیب را بر جای گذاشته است.
آرای پنج عضو دائم شورای امنیت که هر کدام از آنها یعنی انگلیس، آمریکا، چین، فرانسه و روسیه از حق وتو برخوردارند و امروز چهارشنبه مطرح میشود. به طور قطع با 10 عضو دیگر این شورا متفاوت خواهد بود. در حالی که باید این نکته را در نظر گرفت که آرای آنها گمنام باقی خواهد ماند. این رای گیری غیر رسمی است اما به نامزدها این فرصت را میدهد که ببینند آیا با وتو رو به رو خواهند شد.
شورای امنیت در این رای گیری به سه گزینه رای خواهد داد: موافق، مخالف یا ممتنع. در پنجمین رای گیری غیر علنی شورای امنیت گوتیرس 12 رای موافق ، 2 رای مخالف و یک رای ممتنع دریافت کرده بود.
زمانی که شورای امنیت برای ارائه یک نامزد به مجمع عمومی 193 عضوی جهت انتخابات آماده شود پشت درهای بسته قطعنامهای صادر میکند. این قطعنامه نیاز به 9 رای موافق دارد و نباید وتو شود.
نماینده روسیه در سازمان ملل و رئیس شورای امنیت در ماه اکتبر روز دوشنبه اعلام کرده بودکه "شانس زیادی" وجود دارد که این شورا چند روز پس از رای گیری غیر علنی چهارشنبه به صورت رسمی رای گیری کند.
انتهای پیام