به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رهبری مخالفت با پیمان صلح را آلوارو اوریبه، رئیسجمهوری سابق کلمبیا به عهده داشت که استدلال میکرد دولت بیش از حد در مقابل فارک بخشایش نشان داده است.
او پیشتر گفت که اگر رأی «نه» برنده شود، دولت باید دوباره به میز مذاکره برگردد.
برخی از مخالفان پیمان صلح شکایت داشتند که بسیاری از شورشیان زندانی در حالی عفو میشوند که مسئول مرگ و آوارگی شمار زیادی از مردم هستند.
شورشیان فارک پس از ۵۲ سال جنگ داخلی قبول کردند که سلاحهای خود را زمین بگذارند و به فرآیند سیاسی ملحق شوند.
در همین حال نتیجه این همه پرسی ضربه مهلکی به دولت مانوئل سانتوس، رئیسجمهوری کنونی کلمبیا محسوب میشود که از زمان انتخاب در سال ۲۰۱۰ قول پایان این جنگ داخلی را داده بود که باعث آوارگی حدود ۸ میلیون تن شده است.
سانتوس گفته است که آرای مردم را میپذیرد اما آتشبس با شورشیان فارک ادامه خواهد یافت. در پی توافق تاریخی صلح، شورشیان برای زمین گذاشتن سلاح ها و تشکیل یک حزب سیاسی ظرف شش ماه آماده میشدند. سانتوس گفته است که امروز (دوشنبه) با تمام احزاب سیاسی دیدار خواهد داشت تا راهی برای ادامه روند صلح بیابد. به گفته او، نتایج این همهپرسی به ثبات کلمبیا لطمه نخواهد زد.
در همین حال آلوارو اوریبه، رئیسجمهوری سابق کلمبیا خواستار مشارکت در روند صلح با شورشیان چپگرای فارک شده است. اوریبه که در کلمبیا ساکن نیست، گفت که مردم صلح میخواهند اما آن پیمان صلح امضا شده باید "تصحیح" شود.
در مقابل رودریگو لاندونو، رهبر شورشیان مارکسیست کلمبیا گفته است که به رغم شکست همهپرسی این گروه شورشی همچنان مایل به صلح است.
او گفت: فارک بار دیگر تاکید میکند که تنها از کلمات و نه سلاح برای ساختن آینده استفاده خواهد کرد. به مردم کلمبیا که رویای صلح در سر را دارند میگویم که روی ما حساب کنید؛ صلح پیروز خواهد شد.
انتهای پیام