به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این اظهارات اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا در جریان یک نشست امنیت منطقهای با حضور کشورهای همپیمان واشنگتن در جنوب شرق آسیا مطرح شد.
وی در جریان این نشست به دنبال آن بود تا همتایانش از کشورهای جنوب شرق آسیا و همپیمانان آمریکا نسبت به تداوم تعهد این کشور به سیاست تغییر موازنه امنیتی در آسیا و تداوم آن در دولت بعدی آمریکا اطمینان دهد.
رودریگو دوترته، رئیس جمهوری فیلیپین روز جمعه در اظهاراتی که از تلویزیون پخش شد کمپین خودش علیه قاچاقچیان مواد مخدر و معتادان در کشورش را با کشتار یهودیان توسط هیتلر مقایسه کرد.دوترته به خبرنگاران گفته بود اگر هیلتر سه میلیون یهودی را کشت اکنون سه میلیون معتاد در فیلیپین هست و من دوست دارم همه آنها را قتل عام کنند.
کارتر در واکنش به این اظهارات دوترته گفت: اگرچه در مورد این اظهارات او در نشست مذکور بحث نشده است اما من از نظر شخصی خودم این اظهارنظرها را "شدیدا نگران کننده" میبینم.
نشست کشورهای عضو اتحادیه آسه آن یک نشست غیررسمی بود که در هاوایی برگزار شد و تمرکز آن عمدتا بر مسائل منطقهای مثل تنشها در دریای چین جنوبی بود.
کارتر تاکید کرده که ارتش آمریکا ادعاهای پکن در دریای چین جنوبی را نادیده گرفته و به عملیاتهای دریایی خود تحت حق آزادی کشتیرانی در آبها و حریم هوایی جزایر مصنوعی چین در این دریا ادامه خواهد داد.
کارتر خاطرنشان کرد: آمریکا تمایل دارد که به همه کشورهای اتحادیه برای آنکه در راستای حفظ امنیت و باز بودن آبراهها در جنوب شرق آسیا کارهای بیشتری انجام دهد تبادلات بیشتری داشته باشند و دورنمای بهتری داشته باشند کمک کنند.
یک مساله دیگری که در دستور کار این نشست بود ظهور گروههای وابسته به داعش در جنوب شرق آسیا از جمله در اندونزی، سنگاپور، مالزی و فیلیپین بود. همچنین به مساله بازگشت احتمالی شبه نظامیان داعش از عراق و سوریه به این منطقه نیز پرداخته شد.
کارتر تاکید کرد: من توانستهام تشریح کنم که چطور شکست داعش در عراق و سوریه نشان خواهد داد که آنها برای ایدئولوژی خودشان به هیچ کشوری متکی نیستند.
وی افزود: اما من همچنین انتظار سرایت این سرطان به کشورهای جنوب شرق آسیا را دارم.
وزیر دفاع آمریکا دیدار محرمانهای با همه 10 وزیر دفاع شرکت کننده در این نشست از جمله وزیر دفاع فیلیپین داشت.
وی درباره این دیدار گفت که مذاکرات بسیار خوبی با وی درباره تداوم ائتلاف نظامی دو کشور که به شصت سال پیش بازمیگردد داشته است.
انتهای پیام