روایت «شهر سوخته» به زبان کمیک استریپ

داستان زندگی در «شهرسوخته» به زبان کمیک استریپ برای کودکان و نوجوانان روایت می‌شود.

سیدمنصور سیدسجادی، باستان‌شناس و کاوش‌گر «شهرسوخته»  به ایسنا اظهار می‌کند: ما برای نخستین‌بار تصمیم گرفتیم داستان شهر سوخته را به صورت کمیک استریپ در ۱۵۰ تا ۲۰۰ فریم داستانی از زبان یک کودک متعلق به دوران «شهرسوخته» منتشر کنیم.

این باستان‌شناس که پس از کشف «چشم مصنوعی» در شهر سوخته «کمیک استریپی» از وی و پروفسور یوسف مجیدزاده در ایتالیا منتشر شد، ادامه می‌دهد:‌ در این ژانر کودکان و نوجوانان می‌توانند با کمک تصویر و طرح و بدون پیچیدگی‌های ظاهرا علمی مسائل، با یک محوطه باستانی آشنایی پیدا کرده و به صورت غیرمستقیم درباره‌ی باستان‌شناسی اطلاعاتی به دست آورند و بدانند «شهر سوخته»، چطور «شهر سوخته» شده است  و نحوه گذران زندگی در دنیای باستان چگونه بوده است.

 سیدسجادی، خلاصه‌ی داستان را این طور تعریف می‌کند؛ «یک خانواده برای دیدن شهر سوخته به این محوطه‌ی باستانی سفر می‌کنند. باستان‌شناس محوطه برای آن‌ها درباره‌ی این منطقه توضیح می‌دهد. پسر خانواده شب در خواب در فضای پنج هزار سال پیش «شهرسوخته» قرار می‌گیرد. در این میان پسری دیگر از همان زمان به خواب او می‌آید و دعوت‌اش می‌کند که خانه‌ی او را ببیند، سپس آن پسر با زبان امروزی قصه‌ی زندگی خود در پنج هزار سال پیش را بیان می‌کند.»

وی تاکید کرد: این‌ داستان در اواخر دوران زندگی مردم «شهر سوخته» اتفاق می‌افتد، چون پسر بچه‌ای که خاطرات زندگی خود را بیان می‌کند باید به این نکته هم اشاره کند که چرا با خانواده‌اش در حال کوچ از این شهر هستند، شهری که به مرور در حال متروکه شدن است.

به گفته‌ وی، در این کار که برای نخستین‌بار در ایران انجام می شود، «ستاره شاهین» باستان‌شناس و نقاش، سید منصور سیدسجادی رئیس هیات کاوش‌های گذشته در شهر سوخته را همراهی می‌کند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۹ مهر ۱۳۹۵ / ۰۳:۴۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95070904964
  • خبرنگار : 71191