به گزارش ایسنا، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز چهارشنبه موافقت کرد سطح تولید را از حدود ۳۳.۵ میلیون بشکه در روز به ۳۲.۵ تا ۳۳ میلیون بشکه در روز کاهش دهد.
قیمتهای نفت و سهام انرژی بدنبال انتشار این خبر در اوایل معاملات روز پنج شنبه رشد چشمگیری پیدا کرد و شاخص نفت و گاز اروپا حدود پنج درصد صعود کرد، در حالیکه شاخص استاکس ۶۰۰ اروپا حدود سه درصد رشد داشت.
اما نفت به دلیل بدبینی بازار نسبت به توافق اوپک که به سودگیری معامله گران از افزایش قیمتها منجر شد، عقب نشینی کرد.
نفت برنت که قیمت پایه بازار جهانی است، ۶۰ سنت کاهش یافت و به ۴۸.۰۹ دلار در هر بشکه رسید در حالیکه اوایل معاملات تا سطح ۴۹.۰۹ دلار پیشروی کرده بود. بهای معاملات برنت روز چهارشنبه ۲.۷۲ دلار یا ۵.۹ درصد افزایش داشت و در ۴۸.۶۹ دلار بسته شده بود.
نفت سبک آمریکا با ۳۰ سنت کاهش، به ۴۶.۷۵ دلار رسید در حالیکه اوایل معاملات به ۴۷.۴۷ دلار صعود کرده بود. بهای معاملات نفت خام آمریکا روز چهارشنبه پس از انتشار خبر توافق اوپک برای کاهش تولید که نخستین توافق برای کاهش تولید از سال ۲۰۰۸ است، ۲.۳۸ دلار یا ۵.۳ درصد صعود کرده و در ۴۷.۰۵ دلار بسته شده بود.
بر اساس گزارش رویترز، بانک آمریکایی گولدمن ساش پیش بینی کرد توافق اوپک هفت تا ۱۰ دلار به قیمت نفت در سال آینده بیافزاید، اما بسیاری از تحلیلگران نسبت به جزئیات زیادی که باید مشخص شوند و همچنین احتمال از هم پاشیدن این توافق ابراز نگرانی کردهاند.
سقف تولید هر کشور قرار است در نشست رسمی آینده اوپک که ماه نوامبر در وین برگزار میشود، تصمیم گیری شود و دعوت برای پیوستن به کاهش تولید ممکن است به کشورهای غیرعضو این سازمان مانند روسیه گسترش پیدا کند.
به گفته تحلیلگران، هنوز معلوم نیست این توافق چه زمانی اجرا خواهد شد و پایبندی تولیدکنندگان به آن چگونه بررسی می شود، چه سهمیه جدید به کشورها اختصاص پیدا می کند و تا چه زمانی این توافق اجرا خواهد شد. از سوی دیگر کاهش تولید اوپک ممکن است تاثیر چندانی در اشباع عرضه نداشته باشد.
قیمتهای نفت به کمتر از نصف رکورد سال ۲۰۱۴ کاهش یافته و کشورهای عضو اوپک و سایر تولیدکنندگان را واداشته به دنبال توازن بازار باشند تا درآمدهای نفتی خود را افزایش دهد. مذاکرات الجزایر دومین تلاش اوپک در سال جاری برای رسیدن به توافق درباره سطح تولید بود. نشست قبلی که ماه آوریل در دوحه قطر برگزار شد به دلیل عدم حضور ایران در این مذاکرات که عقب نشینی عربستان را بدنبال داشت، شکست خورد.
انتهای پیام