به گزارش ایسنا، سردار محسن انصاری در مراسم اختتامیه اولین همایش سراسری تشکلهای شاهد و ایثارگر که در کردان کرج برگزار شد با بیان اینکه نیم قرن از آغاز نهضت، حرکت، مبارزه و انقلاب اسلامی ایران میگذرد و هنوز دشمنان نتوانستهاند این حرکت را متوقف کنند، گفت: ما اعتقاد داریم که این حرکت نیم قرنی ریشه در یک نهضت 14 قرنی دارد. این حرکت با راهبرد «تا شرک و کفر وجود دارد مبارزه وجود دارد و تا مبارزه هست ما هستیم» آغاز شد که این همان جملهای است که بارها امام راحل و رهبر انقلاب بر آن تأکید کردهاند و پرچم آن با پیروزی انقلاب اسلامی از دست امام خمینی (ره) به دست رهبر انقلاب رسیده و ما امروز شاهد عظمت آن هستیم.
قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: مقاومت انقلاب اسلامی ایران امروز تا مرزهای رژیم صهیونیستی رسیده است و این دقیقاً مصداق همان شعار ابتدای انقلاب است که نشان از موفقیت جمهوری اسلامی دارد. البته نباید فراموش کرد که مبارزه بدون پشتوانه ممکن نیست و اساساً هیچ کاری بدون پشتوانه شکل نمیگیرد و نهضت و مبارزه امام جمهوری اسلامی نیز با یک پشتوانه فرهنگی که همان فرهنگ عاشورای حسینی است آغاز و در طول دفاع مقدس باز تولید شده است و امروز نیز به عنوان قدرت نرم جمهوری اسلامی محسوب میشود.
سردار انصاری با تأکید بر اینکه توان نرم پایدارترین و کم هزینهترین ظرفیت برای ایجاد امنیت در هر کشوری است به اینکه اکنون زمان توسعه فرهنگی برای تقویت توان نرم جمهوری اسلامی و ادامه حرکت با اقتدار بیشتری است اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری پیشتر گفته بودند که چنانچه حماسه نیمه روز عاشورا توانسته در طول 1400 سال از تاریخ اسلام چنین اثری از خود به جای گذارد چرا فکر نکنیم که 8 سال دفاع مقدس برای سالهای متمادی میتواند در جامعه منشأ اثر باشد؛ امروز نیز میبینیم که تأثیری که دفاع مقدس در سوریه، یمن، لبنان، بغداد و منطقه گذاشته است چیزی جز همان بازتولید دستاوردهای برآمده از فرهنگ عاشورا و دفاع مقدس نیست.
قائم مقام بنیاد در ادامه به الگو سازی شهدا و رزمندگان دفاع مقدس اشاره کرد و اظهار داشت: سخنان امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه خون شهدای ما در امتداد خون شهدای کربلا است دقیقاً اشاره بر همین اثرگذاری جنگ 8 ساله در منطقه دارد، البته سیر تاریخ نشان میدهد که همواره تحولات و تغییرات بزرگ در هر منطقه و کشوری دستخوش تحریف، تخریب، تضعیف و حتی فراموشی قرار میگیرد، بنابراین لازم است ما کاری کنیم توان نرم جمهوری اسلامی دچار آفتهای فوق نشود و این الگوها را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: تأکید مقام معظم رهبری بر روایت صحیح تاریخ در دیدار با فیلم سازان و مستند سازان اهمیت مقابله با تحریف تاریخ را نشان میدهد و ما باید با یک اقدام جدی در برابر تحریف تاریخ موضوعات را پایش، پالایش و پویش کنیم تا راه روشن شهیدان را به عنوان سرمایههای انقلاب زنده نگاه داریم.
سردار انصاری با تأکید بر اینکه ایثارگران میتوانند بیشترین مسئولیت و اثرگذارترین نقش در زنده نگه داشتن تاریخ را ایفا کنند، گفت: به نظر من اصلیترین نقش در ایجاد و توسعه شبکههای کارآمد اجتماعی و بازتولید دستاوردهای دفاع مقدس و توان نرم بر عهده تشکلهای مردمی و فعالان عرصه ایثارگری است.تشکلهای شاهد و ایثارگر و ایثارگران طلایه داران و مرزداران در دفاع از مرزهای فرهنگ ایثار و شهادت هستند که باید این وظیفه خطیر را نخست بین خود و سپس در میان آحاد جامعه عهده دار شوند.
قائم مقام بنیاد همچنین به ضرورت تشکیل شبکههای اجتماعی، مشارکت، انسجام و توسعه منابع انسانی برای حفاظت از فرهنگ ایثار و شهادت اشاره کرد و افزود: تشکلهای ایثارگری مأموریت شرکت در جنگ نرم و ترویج روحیه انقلابی گری و جهاد کبیر علیه دشمنانی را دارند که میخواهند زیرساختهای دینی و مذهبی جامعه را تخریب کنند. چرا که دشمنان همواره با هدف قرار دادن ایمان و اعتقادات جامعه، بر روی آسیبهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی تمرکز میکنند و ما نیز باید در خصوص مقابله با این توطئهها آمادگی لازم را داشته باشیم.
وی با تأکید بر ترویج روحیه انقلابی گری، خاطرنشان کرد: این موضوع به قدری اهمیت دارد که رهبر معظم انقلاب بارها درباره آن به بسیجیان و سایر اقشار جامعه تذکر دادهاند. جهاد کبیر نیز به معنای عدم تبعیت از نقشه و طراحی دشمن است که برای دستیابی به آن باید طرحی داده شود تا در حفاظت از توان نرم و فرهنگ ایثار و شهادت به هدف خود دست پیدا کنیم.
سردار انصاری با اشاره به ضرورت فعالیت تشکلهای شاهد و ایثارگر در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه اعلام کرد: ما از مرحله ایجاد تشکلهای ایثارگری عبور کردهایم و اکنون زمان آن رسیده که با ایجاد شبکههای اجتماعی و انسجام بیشتر در جامعه گامی بلند تراز پیش برداریم. دشمنان امروز در میان میدان مبارزه با انقلاب هستند و ما باید با هم افزایی در توان نرم و فرهنگ عاشورایی از طریق تقویت شبکههای اجتماعی با آنان مقابله کنیم.
وی با اشاره به وجود 370 تشکل شاهد و ایثارگر در کل کشور گفت: اولویت ما در این بخش هم افزایی از طریق شبکههای اجتماعی است که در این خصوص خانواده ایثارگران میتوانند نقش مهمی را ایفا کنند. اهمیت این موضوع تا جایی است که رهبر معظم انقلاب فرمودند اگر رهبر نبودند رییس فضای مجازی میشدند، چون بستر جنگ نرم فضای مجازی و سایبری است.
قائم مقام بنیاد در ادامه گفتمان سازی در خصوص جهاد کبیر و همچنین اقتصاد مقاومتی، مقابله با دو قطبی شدن جامعه و ایجاد گسلهای اجتماعی و مبارزه با نفوذ دشمن را از اولویتهای مهم شبکههای اجتماعی برشمرد و گفت: توصیههای اخیر رهبر معظم انقلاب به روشنی اهمیت جلوگیری از دوقطبی شدن جامعه و ایجاد گسلهای اجتماعی را بر همگان روشن کرده است. البته در خصوص نفوذ دشمن نباید فقط این موضوع را در نظر بگیریم که یک فرد با نفوذ به داخل کشور دست به انفجار میزند چرا که شکل نفوذ در فضای امروزی جامعه دگرگون شده و جوانان باید از این موضوع آگاه باشند.
دکتر انصاری در پایان مظلومیت شهدای مدافع حرم را از دیگر مسائل مهمی برشمرد که باید در شبکههای اجتماعی مورد توجه قرار گیرد و افزود: تولید ادبیات در مورد گفتمان سازی منطبق با توان نرم جمهوری اسلامی و فرهنگ عاشورایی کلید راه هدایت است که باید با مورد توجه قرار دادن آن، راه شهدا را ادامه داده و از فرهنگ ایثارگران دفاع کنیم.
انتهای پیام