به گزارش ایسنا، به نقل از ورلد نوکلیر نیوز، کمیسیون اروپا از طریق معاهده یوراتم اداره میشود تا به طور دوره ای برنامه توضیحی هستهای جدید را به منظور نشان دادن اهداف و برنامهای برای تولید هستهای تطبیق سرمایه مورد نیاز ارائه کند. این کمیسیون آخرین برنامه توضیحی هستهای اش در ماه آوریل سال جاری را منتشر کرد.
طبق اعلام کمیسیون اروپا، در حال حاضر ۱۲۹ راکتور انرژی هستهای فعال در اتحادیه اروپا وجود دارد که در مجموع ظرفیت تولید آنها ۱۲۰ گیگاوات است. این راکتورها ۲۷ درصد الکتریسیته این اتحادیه را تامین میکنند.
با این حال، این کمیسیون پیشبینی میکند به دلیل اینکه راکتورهای قدیمی کنار گذاشته میشود و برخی کشورهای عضو اتکای خود به انرژی هستهای را کاهش یا پایان میدهند ظرفیت هستهای اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۵ کاهش خواهد یافت. با توجه به آغاز به کار راکتور های جدید و تمدید دوره کارکرد راکتورهای موجود انتظار میرود این روال تا سال ۲۰۳۰ تغییر کند. احتمالا ظرفیت هستهای تا سال ۲۰۵۰ بین ۹۵ و ۱۰۵ گیگاوات باقی بماند و در این تاریخ انرژی هستهای ۲۰ درصد تولید الکتریسیته اتحادیه اروپا را تامین میکند.
کمیسیون اروپا اعلام کرد، حدود ۹۰ درصد راکتورهای موجود اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۳۰ بدون برنامه های فعال سازی بلندمدت تعطیل خواهد شد که به لزوم جایگزینی حجم زیادی از ظرفیت می انجامد.
کمیته اقتصادی و اجتماعی اروپا با مرور برنامه توضیحی هستهای میگوید این کمیسیون درخواست بازنگری اساسی در ارتباطات به ویژه گنجاندن بخشهایی در زمینه رقابت انرژی هستهای، جنبه های اقتصادی مرتبط، سهم آن در امنیت تامین انرژی، تغییر آب و هوا و رسیدن به اهداف کاهش کربن و پذیرش عمومی مسئولیت در برابر خسارات هستهای، شفاف سازی و گفتوگوی ملی موثر را مطرح میکند.
این کمیته همچنین توصیه میکند، کمیسیون اروپا از این فرصت استفاده کند تا در برنامه توضیحی هستهای پیشنهاد یک روند تحلیلی روشن و روش پژوهشی که اصولی را ارائه میکند یعنی چارچوبی اختیاری برای کشورهایی که درباره نقش انرژی هستهای در ترکیب انرژی تصمیم سازی میکنند را مطرح کند.
این کمیته میگوید اولویت باید به تقویت هماهنگی بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بهبود همکاری بین سهام داران و نیز شفاف سازی بیشتر و مشارکت عمومی در مساله هستهای اختصاص داده شود.
برایان کریتس گزارشگر ویژه کمیته اقتصادی و اجتماعی اروپا در این باره گفت : پیشنهاد کمیسیون اروپا یک رویکرد روشن و جامع نسبت به آینده انرژی هستهای در اروپا ارائه نمیکند. مجادله اخیر هینکلی پوینت درباره این موضوع نشان داد پس از فاجعه فوکوشیما، شهروندان ما به درستی خواهان طرح بلندمدت برای انرژی هستهای هستند.
انتهای پیام